Jump to content

Polijst machine


Noxa

Recommended Posts

Heren,

 

Ik ben de laatste tijd lekker aan het klussen met wat oude scheermessen en ik ben best tevreden over het resultaat. Echter loop ik tegen de beperking aan dat ik het staal net niet mooi gepolijst krijg. Op 1 of andere manier blijft er een heel licht kras patroon zichtbaar.

 

Daarom ben ik van plan om een polijstmachine (kleintje) aan te schaffen. Hebben jullie tips of tricks waar ik op moet letten bij de aanschaf van zo'n apparaat? Wat zijn goede machine's of merken, welke maten polijst schijven zijn praktisch en welk polijst middel is aan te raden?

Link to comment
Share on other sites

Hallo noxa

 

kijk eens op de site van hbm,daar staan verschillende polijst machines te koop en allemaal nieuw spul.

http://www.hbm-machines.com/

 

 

gr ton

Thnx daar staan een paar mooi machientjes bij, zou je ook die polijst pasta aanraden die ze daar verkopen (verkochten)?[/quote

 

Ja hoor,ik weet alleen niet hoe fijn ze ze hebben maar FF een mailtje aan wagen,meestal is het fijn genoeg voor een blinkend resultaat.

 

Gr ton

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Polijsten is minder simpel dan velen denken: we polijsten van grof naar fijn. Voor we de volgende, fijnere, stap nemen, moeten alle polijstmiddelresten van de vorige stap grondig verwijderd worden, niet alleen van het te polijsten object, maar ook van de ondergrond en dient er steeds een polijstdoek of vilt gebruikt te worden dat uitsluitend bij de fijnheid van die stap gebruikt wordt. Ook moet er bij elke stap zo goed gepolijst worden dat alle krassen van de vorige stap geheel verdwenen zijn.

Deze manier van werken levert het mooiste resultaat met behoud van een zo vlak mogelijke oppervlakte.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.