Jump to content

SOTD 12 mei - 18 mei 2014


Recommended Posts

- Kropp

- Mühle 81M520

- Klar Kabinett

- Aluin

- Pinaud Clubman aftershave lotion

- Kruidvat ASB

 

Vandaag maar weer de krabber terzijde gelaten en alleen de Kropp gebruikt, want ik krijg me inmiddels glad genoeg met alleen het open mes. Alles verloopt steeds soepeler, alleen de ATG op het gezicht nog niet. Maar goed, die deed ik vandaag dan ook pas voor de tweede keer.

 

Als eerste een WTG pass voor zowel gezicht als hals. Vervolgens voor het gezicht een XTG, en voor de hals een ATG pass. Als laatste een ATG pass voor zowel gezicht als hals. Onder de kin ben ik hierbij een beetje diagonaal gegaan. Nog een touch-up aan de linkerzijde van mijn hals en klaar. Geen sneetjes, geen bloedpuntjes, niks, maar wel een DFS resultaat.

 

Aluin geeft een paar speldeprikjes, en de Pinaud doet dit nog eens over. De huid verwend met wat ASB, en ik kan de week weer beginnen.

Link to comment
Share on other sites

Vandaag maar weer eens wat oud staal uit de kast geplukt.

Oud maar scheert nog steeds als een wilde. ;)

 

Queyroul A Périgueux 7/8

Mama bear Awakenings

F.S . Silvertip

Pinaud clubman Lime

Alleen WTG Geschoren met een DFS resultaat.

hydema4a.jpg

Link to comment
Share on other sites

LORD L6

LORD Classic 2*

Muhle Silvertip fibre

Proraso pre-shave wit

TOOBS Jermyn street

Aluin

 

Nu voor de 3e keer deze krabber in combi met dit mesje gebruikt en moet zeggen dat dit een heel goed mesje is.Na 2 passes een bevredigend DFS resultaat.Afgemaakt met mn pre-shave en daarna en aluin.

 

Is er iemand die weet waar je dit mesje kunt kopen ? Let wel, ik bedoel de Lord Classic (groen-blauw doosje)

Link to comment
Share on other sites

EJ DE89L

Derby Extra / Personna Blue

TFS Scheerzeep Tabacco Verde

Semogue (de SOC Pure Badger Cherrywood)

Aluin

Osage Rub

ASB Proraso Prot AV

 

PLEISTERS!!

 

Gedoucht.

 

Scheren ging wat pijnlijk/trekkerig. AU! Nondeju! Bloedbad. Mesje eruit (Derby Extra) en gezicht vol in de aluin.

 

Afspoelen met water, nieuw mesje erin (Personna Blue) en opnieuw inzepen. Daar waar ik niet bloede verder geschoren.

 

Weer in de aluin, koud water, Osage Rub en beneden de pleisters uit de EHBO kast gehaald. 3 pleisters geplakt.

 

Na het wegtrekken van de Osage Rub, het gezicht ingesmeerd met ASB Proraso Prot AV.

Link to comment
Share on other sites

- Kropp 5/8 (ongeveer)

- Jerusalem silvertip

- TOBS almond cream

- Aluin

- Floid suave

- Kruidvat ASB

 

Vandaag weer een beurt met alleen het open mes. Merkte gisteren dat het mes wat trekkerig werd, dus een op Crox, Feox en schoon leer gestropt. Vlijmscherp!

 

De scheerbeurt verliep weer goed, alleen heb ik met de XTG pass op mijn gezicht aan de linkerkant het mes onder een te grote hoek naar mijn gezicht gebracht. En toen merkte ik dat het mes bijgewerkt was. Een klein sneetje met wat bloed. Ach, shit happens. Voor de rest verliep het goed met een DFS resultaat.

 

Aluin gaf hier en daar een prikje, de Floid deed niks behalve lekker ruiken. Weer afgemaakt met de Kruidvat ASB. Ik kan er weer tegenaan.

Link to comment
Share on other sites

IMG_2706.jpg

- Dovo 6/8 Straight, Carre

- Super Badger kwast, home build

- Preshave Proraso Groen

- Zeep van Barbiere di Figaro, Raffinato (in het bakje van L'Occitane)

- Aftershave, Vitos

 

Een 1 pass Damn Fine Shave. Ik ben er inmiddels wel uit dat mijn huid 1 pass met WTG/XTG het beste resultaat geeft. Op deze manier voorkom ik irritatie, zie ik er sociaal geaccepteerd uit en is de aanwas van nieuwe baardharen genoeg om de volgende dag weer te kunnen scheren.

Link to comment
Share on other sites

Schick Krona

Personna Platinum Chrome mesje

Omega "Trekpleister" kwast

Monsavon scheerzeep

REWE ASB

Kruidvat "White Cedar" EdT

 

Op de een of andere manier was het schuim van de Monsavon vandaag minder dan andere dagen. Waarschijnlijk toch wat te weinig zeep gebruikt. Toch glad genoeg in twee scheergangen, maar dat is meer de verdienste van de krabber en het mesje dan van de zeep deze keer.

Link to comment
Share on other sites

Ja, bij de Lord importeur in Hongarije :lol: . Maar volgens mij heb ik ook wel eens Lord produkten bij Connaught Shaving gezien.

 

Ja, die ken ik maar die hebben niet de groen-blauwe versie.

Link to comment
Share on other sites

Gillette Fat Handle tech (Canadian)

Astra SP (1e x)

Semogue 620

Petal Pusher Fancies - Oakmoss & Sage

Witch Hasel

Geo F Trumpers - Sandelwood skin food

 

zeep brand iets maar werkt verder geweldig. geen last na het scheren. geur is briljant .

Link to comment
Share on other sites

- Kropp 5/8

- Jerusalem silvertip

- TOBS Jermyn street cream

- Aluin

- Pinaud Clubman aftershave lotion

- DVH ASB

 

Vandaag een mindere scheerbeurt. Bij de eerste pass WTG op het gezicht blijf ik hangen. Oppervlakkig sneetje wat nauwelijks zichtbaar is. Maar met de volgende beweging gebeurt het. Tsjop, sneetje bij mijn jukbeen. Met bloed (nee, geen fontijn). Gvd! Pass verder afgemaakt met een stukje toiletpapier op mijn gezicht. Gelukkig zit het sneetje hoger op het gezicht, dus ik kan er met volgende passes omheen scheren.

 

Daarna nog een XTG en een ATG (deze liep ook niet lekker, maar geen sneetjes) pass voor het gezicht, en twee ATG passes voor de hals. Toch nog een DFS resultaat.

 

Door het niet lekker lopen van de scheerbeurt heb ik teveel druk gezet, waardoor de aluin flink prik geeft. De Pinaud doet dit nog eens dunnetjes over. Gelukkig biedt de ASB van DVH soelaas.

 

Al met al een mindere beurt. Ben ik nu voorlopig klaar met het open mes? Nee, het motiveert alleen maar om het nog beter te gaan doen :D

Link to comment
Share on other sites

Geen bloed hier, met een Schick Krona kun je je welhaast slapend scheren ;)

 

Vandaag heb ik toch de Monsavon zeep maar weer eens gepakt, en warempel, prima glad schuim. Zou de varkensharen kwast, een grote Omega Pro 102, er iets mee te maken hebben? In ieder geval meer dan genoeg schuim voor twee scheergangen, en lekker glad met de juiste hoeveelheid water toegevoegd.

 

Het Personna mesje kan misschien nog één scheerbeurt mee (ik zit nu op zeven, denk ik?) maar moet dan toch gewisseld. Enfin, glad resultaat, en weinig prik van de Pitralon Original aftershave. Fris de dag in!

Link to comment
Share on other sites

Al met al een mindere beurt. Ben ik nu voorlopig klaar met het open mes? Nee, het motiveert alleen maar om het nog beter te gaan doen :D

 

That's the spirit! Dit soort scheerbeurten zijn nu eenmaal onderdeel van het leerproces en dit is vaak het keerpunt voor velen om de handdoek in de ring te gooien. Niet doen, het zal nog de nodige tijd vragen maar over enkele maanden zul je wel eens terugdenken aan de tijd dat je aan het klungelen was terwijl je over je spiegelgladde gezicht wrijft.

Link to comment
Share on other sites

Snuff, ik vind het veel te leuk en de beleving veel te groot om me door een paar sneetjes tegen te laten houden. Als je jezelf terdege voorbereidt en inleest voordat je de eerste keer het open mes ter hand neemt, weet je dat dit soort dingen gebeuren en bij het leerproces horen. En waarschijnlijk vaker dan je lief is.

 

Maar ik heb op het moment elke keer een goede en fijne scheerbeurt, dus dan kan het ook eens tegenzitten (tot hilariteit van mijn brigade). Nee hoor, ik blijf lekker doorgaan :D

Link to comment
Share on other sites

EJ 89

Hema 4e

Omega Trekpleister

Palmolive stick

DVH asb

 

Glad en heerlijk comfortabel. Kan de EJ (zoals Johan mbt de Krona) zonder spiegel/met ogen dicht gebruiken. Ik vind het heerlijk zo`n relatief milde krabber. Mijn huid is me dankbaar sinds ik DE scheer!

Link to comment
Share on other sites

kc2EOxCl.jpg

ND46ELsl.jpg

 

Het is weer woensdag en dus ook weer tijd voor een nieuwe shave!

 

Vandaag weer eens even mijn Merkurtje, waar het allemaal mee begonnen is, aan het werk gezet!

 

Setup:

Merkur 34C HD met KAI mesje (vers)

Simpsons Berkeley Best Badger

Tabac Original Scheerzeep

Tabac Original Aftershave Lotion

Tcheon Fung Sing Tabacco Verde ASB

 

Vandaag in het haar:

Suavecito Firme Hold

 

Na de wondjes van afgelopen keer, toch maar besloten een iets mildere krabber te pakken. Dus ik dacht, waarom niet de krabber pakken wat het allemaal gestart heeft, voor mij dan. De Merkur 34C HD.

 

Vandaag ook maar weer lekker ouderwets de Tabac van stal gehaald. Lekker ouderwets geurtje, foolproof als het gaat om opkloppen en scheert heerlijk!

 

3 daags baardje eraf gemaaid zonder enige moeite!

Alles echt BBS in 3 passes.

 

Daarna de shave lekker afgerond met de Tabac Aftershave Lotion en voor de verzorging een drupje TFS Tabacco Verde ASB erachteraan :)

 

Alles weer heerlijk zacht en lekker ruikend!

 

Gisteren ook mijn potje Suavecito Firme Hold binnen gehad

Ik had veel goede dingen gehoord over deze waterbased pomade, dus ik heb besloten een potje te kopen en te proberen.

Ik heb op vele reviews gelezen dat ie een beetje naar cola of cologne zou moeten ruiken. Het eerste waar ik aan moest denken toen ik de pot open trok was: Badedas. Zo'n goedkoop musky geurtje. Op zich niets mis mee, maar om nou te zeggen dat t enorm lekker is, nee niet echt.

 

De pomade op zich is een stuk zachter dan de Layrite Super Hold die ik hier heb en is ook iets makkelijk in het haar te krijgen.

Ik was vandaag alleen met iets te nat haar begonnen met stylen, dus dat wilde allemaal niet helemaal zoals ik wilde. Volgende keer iets droger starten dus!

Hold van de pomade is wel nice, iets zwakker als de Layrite. Vind wel dat deze pomade net wat meer glans oplevert dan de Layrite die ik hier heb staan.

 

Ondanks dat de geur me wat tegenstaat, doet de Suavecito Firme Hold zn werk niet slecht. We zullen eens zien hoe die de aankomende tijd blijft bevallen.

 

Fijne Woensdag allemaal!

Link to comment
Share on other sites

Kropp 6/8

Mama bear andy's Mint.

Silvertip borstel.

Floid

Result BBS

 

 

 

[attachment=0]ImageUploadedByTapatalk1400088525.274763.jpg[/attachment]

Link to comment
Share on other sites

Hier gisteren ook een snee bij jukbeen bij XTG van oor naar neus. Ik bedoel dus geen snee van oor naar neus ;) Gelukkig had ik een styptic pencil in de buurt dus kon ik snel ff dichtten :D

 

Wilde weer eens te glad voor de dag komen.

 

Al bij al was het een fijne shave, ondanks de snee.

 

De Schuckar had van buffel nog een touch up gehad en dat was goed te merken, lekker scherp (op snee door onkunde na dan ;) )

 

Btw afgeblust met Proraso ASB wit

 

avyzepy4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Lord l 6

Gillette super thin(thaise)

Muhle Silvertip Fibre

pre-shave Proraso wit

TOOBS Jermyn street

Aluin DVH

 

Na mij 4 x met de Lord Classic, was het nu de beurt voor de Gillette super thin.

Na twee passes een gladde DFS zonder enige problemen en afgemaakt met de pre-shave en aluin.Ben benieuwd hoe lang dit mesje mee gaat

Link to comment
Share on other sites

Rolf, heb jij de mama bears rechtstreeks uit de vs of bij the traditional shaving company gekocht?

Ze hebben een aantal geuren waar ik nu al blij van word zonder ze echt geroken te hebben :D

Link to comment
Share on other sites

- Kropp 5/8

- HJM das

- Klar Kabinett

- Aluin

- Pinaud Clubman aftershave lotion

- Arko maximum comfort ASB

 

Na de mindere beurt gisteren gewoon de Kropp weer ter hand genomen. Vandaag was de beurt beduidend beter. Gezicht een WTG, XTG en een ATG pass gegeven, daarbij slalommend tussen de sneetjes van gisteren door. De hals kreeg een WTG en twee keer een ATG pass te verduren. Bij deze laatste drie pukkeltjes onthoofd. Dit alles resulteert in een DFS.

 

De aluin gaf weer redelijk wat prik, en de Pinaud deed daar weer een schepje bovenop. Gelukkig was de Arko ASB voorhanden om de boel weer te sussen. Al met al een redelijke scheerbeurt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.