Jump to content

Mijn eerste scheerervaring met een safetyrazor


Bjorn_BM

Recommended Posts

Hoihoi, hier als newbie wil ik effe m'n 1ste scheerervaring plaatsen.

Enkele weken terug kreeg ik van mijn lief vrouwtje een probeersetje cadeau... Productjes van proraso, Wilkinson badger borstel, Timor safetyrazor + mesjes Timor & Gilette Bleue Extra.

 

Dankzij jullie fantastische tips en filmpjes op YouTube ben ik vanavond dus eraan begonnen .. Huid voorbereid en verbazend goed het smeersel kunnen maken, mes warmgeweekt en dan begonnen... Met wat bibby8yhy9e6.jpger de juiste hoek gezocht en korte bewegingen gemaakt, na enkele bewegingen merkte ik dat een lichte druk gewenst was ... Toen ik het afsnijden van de haren hoorde was dit een zalig geluid ... Yesss :-).... Enige waar ik wel me niet aan kon houden was dat ik mezelf erop betrapte 2x over dezelfde plaats te gaan, mes was wel tssn iedere strijkbeurt nat en dus ook warm. Toen ik de 3 scheerrichringen had gedaan en hier en daar nog een vergeten plukje weggewerkt was bij de nabehandeling de tevredenheid groot, ik was gestopt met de fusion enzooo omdat ik vaak in uitslag kwam... Nu nada, niks, noppes... Het enige wat ik heb is babysmoothe wangen :-) das gevoel was geleden van de pubertijd ze :-)... Ik kan deze manier van scheren iedereen aanraden... Zalig en ontspannend!!

Ps. mijn vrees was dat ik er morgen ging uitzien alsof m'n gezicht was aangevallen door een troep wilde katten... Wel heb zelfs de alluin niet nodig gehad :-)

Link to comment
Share on other sites

Mooi verhaal. Wat wordt je volgende krabber? :P

 

Ik gebruik nooit aluin. Heb er niets mee. Een splash koud water na het scheren en daarna een splash after shave is voor mij altijd voldoende.

 

Succes en plezier gewenst met uitzoeken wat voor jou de gouden combinaties zijn.

Link to comment
Share on other sites

Goed dat het meegevallen is.

 

Mooi dat je eerste ervaring zo goed was!

Die krabber heb ik trouwens nog niet eerder gezien, is dat het oorspronkelijke handvat?

De Timor zou gelijk zijn aan de Weishi TTO, maar ik zat ook al naar dat handvat te kijken :P

Link to comment
Share on other sites

Thanks all! En yeps dat is het oorspronkelijke handvat! Ik zie op de doos niet echt een type staan maar voor de geïnteresseerden neem ik een foto van wat dichterbij + doos en meet ik de lengte van de bezemsteel Es' ;-)

Link to comment
Share on other sites

Gefeliciteerd met je geslaagde poging! Weer eentje erbij voor de praatgroep voor hopeloos verslaafden ;) . Ik begrijp dat je de aluin niet hebt gebruikt? Zou ik wel altijd doen. Afgezien van de desinfecterende werking en het doen sluiten van de porieën krijg je een precieze feedback van waar je verkeerd of met teveel druk hebt geschoren. Maar het is natuurlijk geen must.

Link to comment
Share on other sites

Grappig is dat. Het is nog steeds een biljartkeu met opschroefstuk zo op de foto, maar op deze ziettie er al een stuk minder lang uit dan op je vorige foto. Nog steeds een centimeter langer dan mn Parker, en die heeft een lang handvat.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb deze Timor laatst ook gezien als een nieuw model dat net binnen was bij de lokale scheerwinkel.

 

Het is een 3-delige krabber uit inox, en idd de lange steel valt meteen op. Het is in ieder geval geen Weishi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.