Jump to content

G.Theegarten ?


roef

Recommended Posts

Quote

 

In Archivingindustry ist unter G. Theegarten nur Open Razor Blade Maker in 1925 aufgeführt, in einer anderen Quelle lässt sich Theegarten zumindest bis 1850 zurückverfolgen.

 

Unquote

 

Het is weinig en dun als gemalen poppenstront maar ik ben bang dat er niet veel meer uit de directe bronnen te peuren is. Weest gerust. Ik heb topmessen die met alles wat ik beheers zijn ge(re)scaled en waar helemaal helemaal niks op staat zodat geen enkele herkomst is te achterhalen.

 

J

Link to comment
Share on other sites

Geef's wat meer plaatjes. Van het plat van het mes.Ik heb een Britse vriend waar ik op een ander forum mee doende was effe kort geconsulteerd en ik begreep niet geheel waar hij het over had maar het leek een beetje op: "A pain in the ass".

 

J

Link to comment
Share on other sites

Gustav Theegarten te Weyer, Rheinland. Zie http://www.ruediger-weyer.de/orte/theegarten.html

Gustav Theegarten verkreeg "Konzessionierung verschiedener Betriebe (Akten der Einzelbetriebe)" ergens in 1901-02 en er was iets met Fabrikordnungen in 1902. Dit duidt erop dat G Theegarten Stahlwahren in ieder geval in 1902 actief was.

In het Solinger adresboek 1931 zich bevindende op de Itterstr 2 te Ohligs.

 

De stadsarchieven van Solingen verhalen nog over een leerlingovereenkomst dat Carl Wilhelm Engels als slijpersleerling in dienst komt van Theegarten (welke staat er niet bij) onder begeleiding van ene Emanuel Evertz. Wat je daar verder aan hebt weet ik niet.

 

Geen idee of dit iets bijdraagt :-)

Link to comment
Share on other sites

Bij nader inzien valt de Gentleman Rasoir wel mee Roef. Ik meende op de eerste foto roest op de snede waar te nemen. Wat er aan roest opzit krijg je er wel van af. De Theegarten is meer bijzonder met z'n mooie oblique punt.

J

Link to comment
Share on other sites

Ga de Theegarten mooi opknappen en laten slijpen want vind de vorm erg mooi , de Gentleman Rasoir maak ik mooi schoon (of zijn er liefhebbers die hem in deze staat willen overnemen ?) en gaat daarna in de verkoop.

 

Weet nog niet of ik de Theegarten laat rescalen of dat ik de (nette) originele scales laat zitten

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.