Jump to content

Wilkinson Economy


cutthroat

Recommended Posts

Gisteren ben ik begonnen met het Wilkinson Economy mesje uit mijn samplepakket. Uiteraard heb ik het mesje in mijn EJ DE89L geladen om deze factor constant te houden.

 

De scherpte en smoothness van dit mesje voelt de eerste keer maar matig. Met de ATG pass trekt het mesje zelfs een beetje. Nu gebeurt het natuurlijk vaker dat een mesje de eerste keer minder presteert, dus dat wil niks zeggen. Het trekkerige bij de eerste beurt vind ik wel opmerkelijk.

 

Vandaag de tweede beurt voor de Wilkinson. Ook vandaag voelt het mesje maar matig scherp en smooth. Wel iets beter als gisteren, maar ook weer dat trekkerige vooral bij de ATG pass. Vandaag ook drie nicks opgelopen, waarvan er twee ietsje bloed opleveren.

 

Het is me wel duidelijk dat dit mesje 'm zeker niet gaat worden, dus ik ga niet eens verder met testen. Mesje in de bak en morgen een nieuw slachtoffer. Nu alleen nog eentje kiezen. Bij voorkeur eentje die niet te lang meegaat, want met een paar dagen ligt er een zeker Lord pakketje in de bus ;)

Link to comment
Share on other sites

Ik heb behalve de Engelse Wilkinsons (ook wel Light Brigade genoemd en al lang uit productie) nog geen enkele geprobeerd die me ook maar enigszins beviel. De Economy misschien nog wel het minst van al; gewoon absoluut niet scherp genoeg met als gevolg een geïrriteerde huid en allemaal kleine wondjes (die krijg je dus echt makkelijker met een bot dan met een scherp mesje).

Link to comment
Share on other sites

Irritatie had ik ook last van. Geen scheerbrand of zo, maar wel een trekkerig gevoel. Ik wist niet zeker of dat dit lag aan de Wilkinson of dat het een nawee was van de mishandeling met de Polsilver in de oc Gillette :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Voor mij zijn de Economy en de Classic één pot nat; allebei ver onder de maat voor een prettige scheerbeurt. Of ze identiek zijn of niet zou ik niet kunnen zeggen (er zat teveel tijd tussen) maar ik heb nog liever Derby's (en die moet ik toch ook echt niet).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.