Jump to content

Charles Hakes "Charlex" nr. 60 remscheid haddenbach


Mikali

Recommended Posts

Mondje vol die titel :D

Naar aanleiding van Snuff zijn eerder topic bedacht ik mij ook nog ergens een "schat" te hebben liggen.

Dit mes heb ik een paar jaar geleden gekregen van een gepensioneerd kapper.

Het ziet er eigenlijk nog goed uit, geen stukken uit het snij vlak, enkel helemaal onder de roest ...

Zou dit misschien ook wel willen (laten) restaureren, weet alleen niet hoe ik eraan moet beginnen hehe :mrgreen:

Tips zijn welkom :mrgreen:

 

IMAG0233_zpsbribj1ne.jpg

IMAG0237_zpsooplgrn4.jpg

IMAG0234_zpspraqd27v.jpg

IMAG0236_zpsqj7yhmms.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ik heb hier zijn broertje liggen waar ik nog mee bezig ben :) Zijn erg mooie messen hoor :)

 

10439749483_94caa5a7d4_z.jpg

2013-10-23 13.39.34 by Remco van de Sanden, on Flickr

 

10439578124_96c99418f9_z.jpg

2013-10-23 13.40.19 by Remco van de Sanden, on Flickr

 

En zoals hij er nu bij ligt :)

10490653076_e9deae69d2_z.jpg

2013-10-26 12.52.24 by Remco van de Sanden, on Flickr

 

Tsja, en tips op te restaureren, schuurpapier en noeste arbeid en geduld dan kom je een heel eind.

Wil je het laten doen mag je me altijd een PM sturen.

Link to comment
Share on other sites

Liefst zou ik het zelf doen, maar niet dat ik in materiaal moet gaan investeren ... Dus schuurpapier ofzo gaat nog wel :-) maar hoe krijg ik het mes uit de scales? Want in een eerder topic heb ik al aangegeven niet te weten hoe ik ze moet vastzetten, laat staan losmaken haha :-D

Link to comment
Share on other sites

Pins eruit is met een klein vijltje oid de kop eraf vijlen en dan voorzichtig de pin eruit tikken. Let wel op dat scales daar vrij breekbaar zijn, dus goed afsteunen. Vastpinnen is ergens pins regelen of micro-schroeven. Dan op een solide ondergrond met heel veel kleine tikjes het metaal om de revet doen bollen.

 

Schuurpapier is afhankelijk van hoe goed/slecht het mes is. Maar K120 tot K 2000/2500 en vervolgens even op een polijstmotor opglanzen voor de echte hoogglans. Wel zorgen dat het niet te warm word.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben vandaag aan de slag gegaan met schuurpapier korrel 400 en WD40 met dit als resultaat.

Aan de meer ervaren restaurateurs, is dit voldoende om naar korrel 600 over te gaan of behoeft dit nog wat schuurwerk?

IMAG0238_zps0apwplrq.jpg

Link to comment
Share on other sites

Voila, heb mij suf geschuurt, en het is niet 100% maar voor een eerste keer ...

Heb het mes geslepen op de coticule, daarna de spanriem en daarnet geschoren, HEERLIJK en hij zingt als geen ander mes uit men collectie !!

Nooit verwacht dat een mes uit deze toestand en leeftijd, zo lekker zou scheren ! Geweldig :-)

 

IMAG0242_zps51b14210.jpg

IMAG0246_zps50f945d4.jpg

IMAG0247_zps5428f4fd.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ja wat je op de foto ook niet kunt zien is nog een paar verticale krasjes die ik niet weggekregen heb, was wel van zin nog wel eens opnieuw te beginnen.

Polijsten had ik gedaan met Brasso maar niet heel lang eigenlijk, was veel te benieuwd of die goed zou scheren, en aangezien die dat prima doet is hij het zeker waard om nog eens van voor af aan te beginnen schuren :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.