Jump to content

Tovenaarshazel/witchhazel


Mikali

Recommended Posts

heren,

 

Ik meen ooit ergens eens gelezen te hebben dat veel Amerikaanse natscheerders witchhazel gebruiken om ingegroeide haren tegen te gaan.

Nu vroeg ik mij af waarvoor jullie het gebruiken? in plek van aluin? en hoe brengen jullie het aan, met de handen of met een watje?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb een partij van die witch hazel producten gekocht bij www.Iherb.com. Uit de US. Verzendkosten 4 dollar naar Nederland voor 2 kilo. Dus mijn bestelling aangevuld tot 2 kilo. Ik heb een aantal verschillende gekocht (Lavendel, Rose (Dickinson en Tayers)). Ik moet zeggen dat ik er niet zoveel aan vind. Het is een soort van reinigingstonic. Lekker om na een dag even je gezicht te splashen en dan af te drogen. Maar ik koop het niet meer. Kost overigens weinig dat spul. Maar het is dan ook voornamelijk water.

Link to comment
Share on other sites

Toverhazelaar, hamamelis of witch hazel zoals je wil is een extract van bast en twijgen van de toverhazelaar. Deze heeft een reinigende werking en wordt dan ook in lotions verwerkt om de huid te reinigen. Voor dames, 's avonds om de huid voor de nacht te reinigen. Hiervoor heeft o.a. Jacob Hooij een prima lotion. Deze verwerk ik in ruime mate in mijn eigen ASB. Heb nooit last van ingegroeide haartjes of ontstekingen. Weet echter niet of er een aantoonbaar samenhang is. Als ik aan de tinctuur ruik of naar de kleur kijk, ben ik wel altijd bang dat met duur water is verkocht. Het kan echter niet zo zijn, dat het helemaal niets doet, want daarvoor hebben de indianen het te veel gebruikt en wordt er te veel van verkocht. Ben nu Bay Rum aan het maken en heb daarvoor Hamamelis tinctuur gekocht, ook vanwege dezelfde antiseptische werking. De Amerikaanse witch hazel (bv. Thayers) is een dunne oplossing met een aandeel (14%) alcohol. Deze wil ik nog kopen om verder mee te experimenteren in bv. de Bay Rum. Echter gezien dat spul in Amerika niets kost, $2 voor een halve liter is dat te duur in relatie tot verzendkosten. Misschien maar eens bij Bdf, mijn huisdealer, in de week leggen.

Link to comment
Share on other sites

@ Harkos, je hebt overschot van gelijk hoor vwbt de prijs, heb de laatste maand al veul meer uitgegeven hehe :-D

Alleen dacht ik dat het een "wonder"middel was tegen ingegroeide haren maar blijkt het toch niet te zijn dus ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.