Jump to content

Timor DE mesje


bronda

Recommended Posts

Al 4 keer met een Timor DE mesje geschoren en moet zeggen dat dit mesje redelijk bevalt, goed BBS maar wel bij de 1e en de 4 beurt een aardig wat nicks. Geen after burning. Dus even kijken hoe de Timor stand houdt, duur mesje in ieder geval. Had er 10 gekregen bij aanschaf van het Timor 1328 TTO scheermes, los kost een pakje rond de 5 euro, duur dus. Tot nu toe geeft de Astra SP bij mij het beste resultaat en op de voet gevolgd door de Voskhod. Maar de Timor is nog niet afgeschreven, best wel een scherp mesje. Mogelijk bij de 4e beurt iets te gehaast geschoren maar zal bij beurt 5 dat even goed in de gaten houden.

Link to comment
Share on other sites

Heb deze laatst bij de DA meegenomen voor 7 euro :shock::shock::shock:

 

Ik weet dat ze goedkoper te krijgen zijn, maar ik kon ze ook niet laten hangen ............, en ik had ze nog niet ................., en geen verzendkosten ................, en ............. nou jullie kennen het wel.

 

Nadeel van die hoge prijs is dat ik het pakje nog steeds niet heb opengemaakt.

Link to comment
Share on other sites

Het zijn redelijk dure mesjes ook online, ik heb ze ooit geprobeerd maar tot nu toe staat ie nog steeds op de lijst van nooit meer proberen. Vond het geen fijn mesje, te bot en trekkerig voor mijn behoefte.

Link to comment
Share on other sites

Met dit mesje ben ik begonnen. Het heeft me op het randje gezet van stoppen met scheren met een krabber. Wellicht dat het aan de combinatie tussen het mes en de krabber lag, maar in mijn mildere krabber is nog minder fijn. Na wat omwegen nu terecht bij feather.

Link to comment
Share on other sites

Zo scheerbeurtje 6 achter de rug met de Timor. Helaas geen lekkere shave. Bij een WTG ging het nog wel maar de ATG was een zware weerstand te merken en een 5 tal nicks. Je merkt dat het mesje ineens veel moeite heeft en erg harkerig aanvoelt , geen after burning dat weer niet. Maar niet overal lekker glad. Mijn conclusie is 4 beurten perfect glad met een enkel nick, de 5e beurt gaat maar merk je wel een weerstand bij een ATG maar beheersbaar. De 6e beurt een ATG gaat het mesje toch echt teveel weerstand geven en een harkerig gevoel wordt je meester.

Link to comment
Share on other sites

Tja de Timor is niet slecht, maar voor 4 goede scheerbeurten toch aardig aan de prijs! eigenlijk te duur vind ik. Ik zal ze zeker opmaken de Timor maar ga ze niet meer bestellen. Voor veel minder geld heb ik veel betere mesjes die voor mijn gezicht perfect zijn. De Astra's, Voskhod's en nu ben ik bezig met de Souplex zijn op dit moment toch mijn favorieten. De Souplex zijn voor mijn gezicht het scherpst direct gevolgd door de Astra's en daar hangt een veel goedkoper kaartje aan. Prijs technisch en qua levensduur is de Astra gewoon nr 1 op dit moment.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Het is bijna een maand geleden dat er gereageerd is op deze post. Wil hier toch op reageren en mijn ervaring met Timor vermelden zodat Andere leden hier een voordeel mee kunnen doen.

Ik scheer mij sinds medio januari voornamelijk met een Straight maar heb uit nieuwsgierigheid en ook om mijn zoon goed in het scheerleven te zetten een EJ 89 over genomen van Charlie.

Zodoende ook een DE in het bezit voor erbij en wanneer ik haast heb of een wijntje op heb. Heb daar ook wat mesjes bij gekocht met o.a. Timor bij de plaatselijke DA vandaan. Gruwelijk duur en jammer maar in mijn geval vind ik het ook het minste mesje wat ik gehad heb.

M.a.w. Nooit meer voor Henkiepenkie.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Gisteren zag ik bij de plaatselijke drogist in Bergeijk (NB) pakjes Timor mesjes hangen.

Ik was bijna op weg naar de kassa toen ik even naar de prijs keek - €8,95 voor een pakje van 10 stuks ! :shock:

Heb ze maar weer snel terug gehangen ....

Voor dat geld krijg je toch zeker wel een voetmassage bij iedere scheerbeurt?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tja de Timor vind ik ook veels te duur. Had nog 2 stuks over en aan een collega gegeven. Komen er bij mij niet meer in, zoals Jan ook aangaf bizare prijs 8,95 voor 10stuks whahaha! ik vond 5 euro de 10 al bizar!....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.