Jump to content

even voorstellen


rare kwast

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Voor dat ik mezelf zal voorstellen,...bedankt Buffel voor nog een aanstekelijke hobby (als of het er nog niet genoeg zijn...).

Nu dan het voorstellen.. sinds een maandje of 3 overgestapt op het klassieke scheren, en dat bevalt me erg goed!!

Begonnen met een Edwin Jagger DE en nu sinds een aantal weken direct maar naar een straight, waarom niet.. :-)

Na een paar keer durfde ik het wel aan om dat mes over mn hele bakkes te halen... (vaak ben ie te bange...:-)).

Ik had nooit zo'n zin om mij te scheren, en stelde dat het liefst nog maar een weekje uit, maar nu...ik heb nooit geweten dat scheren zo'n prettige ervaring kan geven.

Het is nog even zoeken naar het juiste mes dat bij mij past, maar denk dat dat helemaal goed gaat komen met een Buffel die om de hoek woont. Ik kan nu het ene na het andere mes uitproberen, keuze genoeg.

 

Doordat ik het leuk vind om oude vintage spullen/dingen/apparatuur te herstellen, ben ik min of meer direct maar "partner in crime" geworden van Buffel. Oude scheermessen in ere herstellen, wat een leuk werk!!

 

Knutsel werkjes zullen dus ook zeer waarschijnlijk wel getoond gaan worden :-)

 

Voor nu, de groeten...(ik moet me scheren.. :-))

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal,

 

 

Het is nog even zoeken naar het juiste mes dat bij mij past, maar denk dat dat helemaal goed gaat komen met een Buffel die om de hoek woont. Ik kan nu het ene na het andere mes uitproberen, keuze genoeg.

 

 

Ha Kwast,

Da's een Bof met Buf om de hoek, maar bedenk, het is niet het veel messen proberen om een goede te vinden. We nemen een mes ter hand en doen het goede ermee. Daarmede is het gevonden.

 

J

Link to comment
Share on other sites

Dank voor het welkom allemaal!

 

@ vandelaak, als ik het mes bekijk, is dit zeker wel heel mooi te maken, en de moeite waard!

In de rubriek "wat onderhande zijnde knutselwerkjes" heeft buffel gisteren wat afbeeldingen geplaatst van dat grote 8/8 mes met Ebbenhout (overigens van smederij Gebr.v.d.Sande uit Aalst, een echt Nederlands mes van ruim 100 jaar oud), dit mes was zwart en bruin (en wat voor kleuren nog meer....)

Buffel is gisteren begonnen met het slijpen, maar het beloofd heel wat.

Met andere woorden, uw mes ziet er lang niet zo slecht uit en is zeker weer mooi te maken!

Link to comment
Share on other sites

Arjan,

Ik denk dat die Thiers Issard zo je veel aandacht aan die zwart/grijze oxidatieplekjes wilt besteden, heel goed af is met 400/600/800 grit watervast schuurpapier (te verkrijgen in beetje gespecialiseerde automaterialenhandel). Daarna ellebogenwerk met het bekend keukensponsje (de groene zijde waar zoveel lieden hun autolak mee verneuken als ze de vogelenpoep te lijf gaan). En afsluiten met zilverpoets o.i.d. Een eventueel restant van verkleuring laten zitten. Ik besteed hier met mijn vintages niet veel aandacht aan. Eufemiserend noemen we dat patina.

Terzijde, ik heb een bovenmodale collectie. Maar een Thiers Issard zit er niet in. Beetje naar. Moest ik maar iets aan gaan doen.denk ik.

 

J

 

PS. Zie voor mijn allerbeste poetsmiddelen: http://splashurl.com/qxcajoh

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.