Jump to content

Appelwangen!!


Giellus

Recommended Posts

Zomaar even een vraagje. Zijn er meer mensen die regelmatig last hebben van zogeheten appelwangen? Van die lekkere rode wangetjes op de jukbeenderen?

 

Ik merk dat het scheren gewoon echt goed gaat. Weinig prik van de aluin, vrijwel geen nicks of irritatie. De enige irritatie die ik eigenlijk nog wel eens heb (afhankelijk van het mesje, bij het HEMA mesje is het eigenlijk het ergst), is appelwangen. Het echte scheergebied baardgroei is geen probleem, maar de plekje daarboven waar eigenlijk helemaal geen haren groeien en dus ook helemaal niet geschoren hoeft te worden levert een rode gloed op die best even aanhoudt ook. Op zich een lekker gezond kleurtje, verder weinig last van.

 

Nou snap ik dat het meest logische advies is om dat gebied gewoon niet te scheren natuurlijk, aangezien er toch geen baardharen groeien. Maar enthousiast als ik ben met kwasten kwast ik het toch allemaal mee, dus zal ik het ook regelamtig net even met een mesje meepakken.

 

Is het techniek (bij de overige plekken heb ik er geen last van)? Komt het doordat daar direct een bot (jukbeen) onder zit en is daar minder "vering" om druk op te vangen? Iemand enig idee?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook bijna altijd wat rodere (maar niet "glimmende") wangen, idd op de jukbeenderen. Dit heeft bij mij alleen volgens mij niks met scheren te maken en smeren met zalf of asb lijkt niet echt effect te hebben. Geen idee waar het vandaan komt.

Link to comment
Share on other sites

Heet het dan bij jullie nog wel scheren of is het dan schillen?

 

Of lukt dat alleen met de Roedter?

Vooral met de Boska.

 

Nee, ik heb het ook als ik ren, als het koud is, als het warm is, als ik een complimentje krijg, als mijn vriendin me kust .. het is bij mij niet echt scheergerelateerd. Weet niet hoe dit bij de anderen is natuurlijk.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.