Jump to content

LORD ALGEMEEN


Francois

Recommended Posts

Deel hier je ervaringen met de razors van dit merk.

Welk(e) type(s) heb je of wil je nog ?

Welke mesjes combineren het beste met deze razors ?

Is er nieuws over dit merk ?

Ervaringen met de klantenservice, lofzangen, kritiek, teleurstellingen etc

Link to comment
Share on other sites

Mijn ervaringen met Lord krabbers begint in febr '08 met de L5 aka L122 die ik rechtstreeks vanuit Egypte gekregen heb.

 

L122 aka L5

 

http://shop.lordeurope.com/LORD-Borotvakeszulek-L5-1db-penge-L122-d12.htm

 

Eenvoudige krabber in Gillette Tech stijl maar dan een flink stuk agressiever. Hij heeft een aluminium greep, een onderplaat uit plaatmateriaal en een dunne gegoten bovenplaat. Hij doet wat hij moet doen zonder opvallend te zijn en voldoet prima hoewel ik voor het prijsverschil zowel als het scheergenot de voorkeur geef aan de L6 ofwel de LP1822.

 

LP1822 aka L6

 

http://shop.lordeurope.com/LORD-Borotvakeszulek-L6-1db-penge-LP1822M-d11.htm

 

Sinds eind 2008 in mijn bezit en mijn favoriete moderne krabber geworden; veruit mijn meest gebruikte scheergereedschap en wekt niet de indruk in al die jaren iets geleden te hebben. De scheerkop is gegoten met ongetwijfeld de Merkur Classics (23C-33C) als voorbeeld. Eenvoudig afgewerkt maar centreert het mesje wel beter dan het origineel en scheert ook fijner (uekaz) en ook voorzien van een aluminium handgreep. Ik heb er meer dan een handvol van rond de wereld gestuurd naar mede B&B-ers en ook daar eigenlijk alleen positieve reacties van ontvangen.

 

L111

 

http://shop.lordeurope.com/LORD-Borotvakeszulek-1db-penge-L111-d1.htm

 

Erg eenvoudige krabber die opent en sluit ongeveer als een 2-piece. Alleen de bovenplaat is van metaal, de rest is kunststof. Scheert evenals de L5 tamelijk agressief en is niet gemaakt voor de eeuwigheid (hoewel hij ook echt niet zomaar uit elkaar valt) maar kost dan ook bijzonder weinig. Ik haal hem af en toe te voorschijn maar is vooral geschikt voor de kampeervakantie of in een andere situatie waarin je hem zou kunnen verliezen.

 

Smart aka S625

 

http://shop.lordeurope.com/LORD-Smart-Borotvakeszulek-5db-penge-d10.htm

 

Identieke scheerkop als de LP1822 aka L6 maar dan met een kunststof greep, bij de schroefdraad versterkt met metaal. De greep veranderd de balans iets maar verder scheert hij net zo lekker en dat voor de helft van het geld van zijn chiquere broer.

 

LP1823

 

http://shop.lordeurope.com/LORD-Borotvakeszulek-5db-penge-LP1823-d2.htm

 

Een wat merkwaardige krabber. Het greepje van de Smart, de bovenplaat van de L5 en de onderplaat is een kunststof kopie van de L5 onderplaat. Hij scheert ook identiek aan de L5 maar dan lichter en minder duurzaam. Ik had de kans hem te proberen en kon het niet laten maar is wat mij betreft de minst interessante Lord krabber. Voor ongeveer hetzelfde geld koop je de Smart, die echt lekkerder scheert, en als je liever het Tech type hebt, ga dan voor de L5.

 

Dan nog een algemene opmerking aangezien er ook een paar niet helemaal duidelijke klachten over de L6 zijn geweest. Al mijn Lord krabbers komen of van Lord uit Egypte zelf of van een directe (en voor mij controleerbare) afnemer. Van de paar dozijn krabbers die ik in totaal in huis heb gehad is er niet ééntje met een defect geweest (wat op zich nog niets zegt) maar ik had in alle gevallen kunnen reclameren.

 

Het kan zijn dat er een matige QC is, maar daar heb ik dan nog nooit iets van gemerkt, dat er partijen op de markt zijn gekomen die daar niet hadden mogen komen en het kunnen fakes zijn. Als je aan een Lord TTO kunt komen weet je in ieder geval dat je met een nepper van doen hebt; die maken ze namelijk niet. Toch zijn er heel wat B&B-ers geweest die dachten het nieuwste model te pakken te hebben! ;)

 

Edit; ik heb de foto's weliswaar van een firma genomen (omdat de officiële site laatst problemen gaf) maar zijn verder niet als reclame of zo bedoeld. Bovendien zijn de afbeeldingen beter dan de 'artist impressions' die op de Lord website zelf staan.

Link to comment
Share on other sites

Mijn ervaringen met Lord krabbers begint in febr '08 met de L5 aka L122 die ik rechtstreeks vanuit Egypte gekregen heb.

 

Mooi verhaal. Dat zijn de betere bijdragen. Ik hoop dat je snel ervaringen met de L7 kunt opdoen, want ze laten ons daar wel heel lang in spanning. Wellicht dat ook de instabiele politieke situatie in Egypte daar debet aan is.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Gisteren uit Rusland (unuta77 op eBay) een S625 ontvangen (hoop dat 't een Lord is, geen Lurd :? ) en

vanochtend meteen uitgeprobeerd.

Voskhod mesje uit de Feather Popular (2 keer gebruikt) in de Lord geplaatst en scheren maar ...

Heb resultaat is m.i. gladder dan met de Feather of de Chinese Gilette Tech.

Klopt het dat de Lord minder mild (agressiever) is dan de andere 2 (Feather en Tech) ?

Hopelijk kan talibeard (Harrie met de mesjes) het antwoord snel geven ? 8-)

Link to comment
Share on other sites

Ja dat klopt wel. Een L6 vind ik een beetje scheren als een EJ. NIet bijzonder mild, maar ook niet bijzonder agressief en die heeft alz ik Harrie goed begrijp dezelfde kop als jouw s625.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.