Jump to content

Hoe lang doe jij over het scheren?


Seabiscuit

Hoe lang doen jullie over het scheren?  

64 members have voted

 1. 1. Hoe lang doen jullie over het scheren?

  • 3-5 minuten
   0
  • 5-7 minuten
   2
  • 7-9 minuten
   1
  • 9-11 minuten
   9
  • Langer
   52


Recommended Posts

Als het echt snel moet, en dat is zelden, dan doe ik het met de DE volgens mij in een minuut of 5. Normaal gesproken, met het open mes, trek ik daar 's avonds bij de wastafel zo'n 30 minuten voor uit.

Link to comment
Share on other sites

Met een straight moet je niet willen dat je binnen 10 min klaar bent denk ik

Het hele idee van dit forum is toch ook dat je wat meer gaat genieten van het ritueel wat scheren heet

Ik scheer me voor de spiegel bij de wasbak en even snel scheren is toch minimaal 10 min

Link to comment
Share on other sites

Tijd is een relatief begrip, ik scheer nooit omdat het moet. Ik scheer ook nooit als ik eigenlijk geen tijd daarvoor heb. Dan stel ik het eenvoudig uit tot de avond of een volgende dag. Er is ook niemand die bepaalt of ik me moet scheren of niet.

Dus zo blijft het een persoonlijk genot met alle facetten van het scheren inbegrepen.

En dan maakt het niet uit hoelang het duurt. Het hangt ervan af of ik alleen mijn gezicht scheer of ook mijn hoofd, of ik DE scheer of met een straight, of met beide, mijn gezicht met straight en hoofd met DE (ja nog steeds Rolf ;) )

Dus zonder echt op de klok te kijken... lang :D

Een half uur is eerder regel dan uitzondering.

Link to comment
Share on other sites

Hoe lang ik precies over het scheren zelf doe zou ik niet precies weten. Ik trek, als er voldoende tijd is, altijd een uurtje tot een uur en een kwartier uit voor persoonlijke verzorging. Dat is dus beginnen met een douche, dan scheren, dan gezichtsverzorging en vervolgens haarverzorging, om mij vervolgens aan te kleden. De duur van elk van die onderdelen verschilt per dag en zijn altijd afhankelijk van het moment. Maar als ik haast heb :lol:(ik geloof dat haast een keuze is) , dan kan ik mijzelf douchen en een dfs geven in 15 minuten.

 

mvg stephan

Link to comment
Share on other sites

Oooohhhhh, dus ik ben niet de enige die al gauw 10 tot 15 minuten bezig is, dat scheelt.

Het scheren zelf is redelijk snel gedaan, het maken van een mooie bak schuim (of tegenwoordig vooral facelatheren eigenlijk) gaat de meeste tijd in zitten.

Link to comment
Share on other sites

Ik denk dat als je rustig bowl lathered en pre-shave toepast en je spullen na afloop netjes schoonmaakt je nooit in 10 min klaar kan zijn ;) Ik doe er meestal met alle voorgaande stappen een half uurtje over (excl douchen)

Link to comment
Share on other sites

Tja, douchen inderdaad niet meegerekend (alhoewel dat meestal minder dan vijf minuten is) kom ik ook wel op zo'n 20-25 minuten uit.

Doe het daarom ook altijd 's avonds omdat er 's morgens die tijd er niet voor is. Vooralsnog ben ik ook een wastafelscheerder, misschien in de toekomst eens ouderwets net als mijn opa aan de eettafel gaan zitten ;)

Link to comment
Share on other sites

Als ik in de snelle modus ga dan is 10 min voor hoofd en gezicht voldoende. Maar....

Meestal neem ik er meer tijd voor en ben ik met 15 tot 20 minuten klaar met scheren. Incl schoonmaken kwast,mes en spullen opruimen.

Link to comment
Share on other sites

Doordeweeks doe ik er 15-20 minuten over. Het weekend sloeg ik vroeger (in het cartridge tijdperk) over, maar sinds ik DE scheer neem ikk in het weekend alle tijd. Inclusief op m'n gemak lather maken, gezichtsscrub, preshave, hete handdoek en alles doe ik er denk ik zomaar 45 minuten over, maar ik let dan niet op de tijd.

 

Sowieso altijd aan de wastafel, en eigenlijk nooit in combinatie met douchen. Dat doe ik 's avonds, en scheren doe ik 's morgens (zelfs doordeweeks als ik om 4.45 uur opsta :evil: ) altijd, 7 dagen per week.

Link to comment
Share on other sites

Elke ochtend tijdens het douchen met een DE . Tussen de 5 en 10 minuten denk ik. Eerder richting de 5. Tijdens hte douchen preshave, inzepen op mijn gezicht met de kwast en de DE er langs. En dat dan twee keer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.