Jump to content

The Rocket returns ...


Johan

Recommended Posts

Ik had mijn Gillette Rocket HD voor een vriendenprijsje verkocht aan een vriend (inderdaad). Helaas kon hij er niet aan wennen, dus ik had hem verteld dat ik hem wel wilde terugnemen.

 

Vanmorgen hebben we er een ruil van gemaakt; ik heb mijn Rocket HD terug, en hij heeft een Feather Popular van me overgenomen (ik had er twee), plus een Palmolive scheerstaaf. Ik ben benieuwd of hem dat beter bevalt!

 

En ik ga de Rocket morgen weer eens proberen :)

Link to comment
Share on other sites

Ik heb mij vanmorgen eens geschoren met de Rocket HD, in combinatie met een nieuw Personna Platinum Chrome mesje.

 

De Rocket is inderdaad "Heavy Duty", dat wil zeggen, een stuk zwaarder dan de Feather Popular. De zwaartekracht doet het scheerwerk helemaal alleen, en ik heb het gevoel dat het mesje soepeler door de stoppels op de kin glijdt. Bij de Feather Popular is daar toch een klein beetje overreding voor nodig met de meeste mesjes (m.u.v. het vlijmscherpe Feather mesje).

 

Hoewel het scheren heel anders voelde, was ik een beetje verbaasd over het eindresultaat na twee scheergangen. Dat was niet slechter, maar zeker ook niet beter, dan het resultaat dat ik met de Feather Popular haal. De Rocket voelt wel heel solide aan tijdens het scheren, en glijdt als vanzelf door het scheerschuim. De Feather is veel lichter, en die moet ik dus meer door het schuim en de stoppels trekken.

 

Misschien moet ik me er nog een paar keer mee scheren, om de twee krabbers goed te kunnen vergelijken (en als het goed is komt morgen of overmorgen de Schick Krona binnen). Maar toen ik de Feather Popular net had, was ik verbaasd over hoe goed die was. En dat wordt wel weer een beetje bevestigd.

 

De Rocket HD is een Audi, en de Feather Popular is een Skoda ... het voelt heel anders, maar uiteindelijk kom je met allebei waar je naartoe wilt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.