Jump to content

Giellus stelt zich voor!


Giellus

Recommended Posts

Goedemiddag,

 

Na al wat engelstalige fora bezocht te hebben, kwam ik zomaar een nederlandstalig scheerforum tegen. En na registratie, is het dan wel zo netjes om mezelf even voor te stellen natuurlijk.

 

Ik ben dus Giellus, 36 jaar oud en sinds een jaar scherend op de klassieke manier, met kwast en zeep, maar wel met de cartridge mesjes. Na jaren gebruik van Gilette scheergel bussen heb ik afgelopen jaar voor het eerst een scheerkwast (de goedkoopste van de Vergulde Hand) gebruikt in combinatie met hetzelfde merk scheerzeep. En om was ik. Wat een verschil met de bussen gel die ik met de hand op mijn hoofd aanbracht.

 

Sinds de kerst ben ik in het bezit van een dassenharen kwast, een goedkope van Wilkinson, om het verschil eens uit te proberen. Een heerlijke kwast in vergelijking met wat ik daarvoor gebruikte. En meteen benieuwd naar de exclusievere kwasten.

 

Verder heb ik met de kerst ook een scheerstick van Palmolive gekregen, die ik heerlijk vind en waarvan ik me afvraag waar die in een fysieke winkel te koop is (ben hem nog niet tegengekomen in de drogisterijen hier). Scheren is langzaam echt een hobby aan het worden, vandaar ook de aanmelding op dit forum. De volgende stap wordt een safety razor, daar ga ik met behulp van de diverse topics hier ook eens in verdiepen.

 

Verder is het misschien ook nog wel handig om te vermelden dat ik naast mijn baard sinds een jaar of 5 ook mijn hoofd scheer (de natuur een handje helpen zogezegd).

 

Zo, even een korte intro die al weer veel te lang begint te worden :D .

Link to comment
Share on other sites

Welkom Giellus!

De volgende stap wordt een safety razor, daar ga ik met behulp van de diverse topics hier ook eens in verdiepen.

Ik zie het al... dat gaat je geld kosten :lol:

...dat ik naast mijn baard sinds een jaar of 5 ook mijn hoofd scheer

Lotgenoot en met ons meerdere hier ;)

Link to comment
Share on other sites

Palmolive sticks moet je inslaan als je een keer in Duitsland bent, daar zijn ze vaak goedkoper dan in België.

 

In Nederland zijn ze helemaal niet in de winkel te vinden, dus je zult over de grens moeten, of online moeten bestellen.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Welkom hier,

nieuwsgierigheid kan hier zo maar omslaan in een geldverslindende hobby

veel plezier met het lezen van alle info hier en geluk met je zoektocht naar de voor jou ideale spulletjes

Link to comment
Share on other sites

Welkom Giellus en veel (scheer)plezier hier!

 

In Nederland verkoopt de DA-drogist Palmolive scheersticks, of althans, ze zitten in het assortiment. Bij mijn dichtstbijzijnde DA moest ik ze (een paar jaar geleden) altijd bestellen....

Link to comment
Share on other sites

Inderdaad snowmiss. Ik ben nog niet veel fora tegengekomen waar ik in zo korte tijd zo veel welkoms om mijn oren kreeg. Geweldig en bedankt daarvoor, voel me meteen thuis. En bedankt vast voor de eerste tips, er gaan er vast nog een hele hoop volgen in de diverse topics.

 

Bij een DIO drogist. Als het niet in de winkel ligt, in de webshop bestellen en gratis laten afleveren in DIO naar keuze. Was een paar weken geleden 1,35. nu geloof ik 1,50.

Welkom.

Das een goede. Alleen jammer dat Zwijndrecht (voor mij het meest dichtbij) niet in de lijst staat. Maar het is het proberen waard.

 

Lotgenoot en met ons meerdere hier ;)

Ook met een safety razor? Dat lijkt me nog een stap te ver. Eerst de techniek maar eens leren op mijn baardgedeelte :D
Link to comment
Share on other sites

Welkom hier! Veel plezier en bedankt voor de tip. Ik had namelijk het idee dat de kwast van De Vergulde Hand ook een goede was. Ik heb zelf een Wilkinson op het moment, maar vroeg me af hoe de kwast van DVH was. Nu hoef ik die niet meer uit te proberen dus. Bedankt voor de tip :)

Link to comment
Share on other sites

Nou, het is niet zozeer een slechte kwast. Zeker niet, ik heb me er een jaar met plezier mee geschoren. Maar de dassenharen van Wilkinson (nummer 236) is weer veel minder stug en maakt beter schuim.

 

Maar ik gebruik hem pas 2 weken hoor, de dassengeur zit er nog licht in :-). Of die ook goed blijft weet ik nog niet.

Link to comment
Share on other sites

Ik citeer: . . . . . . dat ik naast mijn baard sinds een jaar of 5 ook mijn hoofd scheer (de natuur een handje helpen zogezegd).

Betekent dat, dat je de hormonaal ingegeven kaalslag handmatig perfectioneert? Dat herken ik!

Veel plezier hier.

J

Link to comment
Share on other sites

Dag Giellus,

Ook ik ben nieuw hier maar heb mij al vanaf het begin iedere dag uitsluitend met kwast en cassette mesjes geschoren. Alleen in de vakantie koop ik een bus goedkope scheerschuim en een zak wegwerp mesjes om mij blind onder de douche te kunnen scheren.

Eens de kwast, daarna altijd aan de kwast.

Ik heb een zoon die op de leeftijd komt dat er geschoren gaat worden en daar koop ik in eerste instantie ook een nette kwast, scheerschuim en een cassette systeem voor. Dat hoort een vader te doen. Eigenlijk vanzelfsprekend want hij ziet nooit anders.

 

Zelf wil ik over op een ander scheer systeem.

 

Groet Henk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.