Ga naar inhoud

FvL

Gouden donateur
 • Aantal items

  303
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over FvL

 • Titel
  Astra Groen
 • Verjaardag 18 maart

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Frank
 • Beroep
  Scheerder
 • Woonplaats
  Den Haag
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-84

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. @Robgtt99 Gefeliciteerd, met 6 😁 en 4 💙 (stand 15 maart) heb je de krabber gewonnen. Uiteraard hoop ik dat dit draadje niet opdroogt, maar nog menig goede mop gaat opleveren.
 2. FvL

  Nieuwe Amerikaan

  Welkom
 3. Nu er weer wat actie op dit draadje is: nog krappe twee weken om een mop in te brengen en die krabber te winnen. Is een serieus goede krabber.... Gaat naar de meeste 😄, dus op die manier kun je ook stemmen. Zie dat er nu een aantal met 3 😄 zijn, gelijke stand... Daar had de organisatie niet aan gedacht: in dat geval stel ik voor dat het aantal aanvullende likes de doorslag geeft (en anders lotje trekken) Zie dat dan Richard aan kop staat, wat op zich ook wel weer grappig is met iemand die het niet zo heeft met Gillette....
 4. FvL

  Gibbs

  Weer erg fraai. Staat ook wel bekend als de "click pen razor"....
 5. FvL

  3D printen van Scheergerei

  @shadowman12 De Sharkbone heb ik zelf, was deels de aanleiding voor het aanschaffen van de printer....
 6. FvL

  3D printen van Scheergerei

  Afgelopen dagen wat frustratie met mislukte 3D prints, vandaag daarom maar een van die modellen voor scheerkommen er bij gepakt die je van Thingiverse kunt downloaden: https://www.thingiverse.com/thing:3392930 De download komt met bestanden voor drie kommen (Medium, Large en XLarge), maar zelfs de medium was wat te groot voor mijn printer, dus geschaald op 75%. Gekozen voor 0,22 printlaag, en 30% invulling, resulteerd in een print van 5u50 min. Het is en ontwerp van rogerquin (Roger Quin?) en is behoorlijk geoptimaliseerd voor een fraai resultaat (geen gekke hoeken die lelijke plekken achterlaten). Die van mij is wat aan de kleine kant, maar lijkt desondanks best bruikbaar (morgen uittesten). Als ik een grotere printer had, zou ik in ieder geval meteen de grootste zijn gaan printen. Heb vergelijkbare ontwerpen volgens mij wel eerder gezien (aardewerk), maar die combinatie van greep/borstel steun vindt ik erg fraai en praktisch.
 7. FvL

  3D printen van Scheergerei

  Hi, Hierbij mijn eigen eerste ervaringen en observaties, uiteraard met doel om scheergerei te printen. Printen Krabbers: Ik heb een shapeway slant, lelijk, maar zeer bruikbaar. Dit soort beter scheergerei kun je (op dit moment, begin 2019) nog niet van de gratis van het internet (thingiverse.com) plukken. Wat ik daar zie zijn vooral modellen met een boodschap, en die is "Pas Op". Op Thingiverse overingens wel een aantal bruikbare ontwerpen voor standaards, kommen en doosjes . Printtijden vallen echter behoorlijk tegen, zal selectief moeten zijn in wat ik print. (ben nu een standaardje aan het printen, wellicht aan het eind van deze post een foto) Ik ontdek dat ik misschien een te kleine printer heb gekocht: een Profab Mini V3, een in Europa ge-upgrade versie van de Monoprice V2, met een printvolume van 12*12*12cm. Dit leek me voldoende om krabbers te printen, maar blijkt dan weer te klein voor scheerkommen. Daar zijn wel interessante ontwerpen van te vinden zijn op thingiverse. Wat kommen die me aanspraken: https://www.thingiverse.com/thing:3392930 (dubbelwandige scuttle: https://www.thingiverse.com/thing:2567362 ) of deze: Een reis scheerkom met schroefdeksel, met een los binnenwerk om je rockwell set op te bergen, als je dat eruit haalt kun je schuim kloppen: https://www.thingiverse.com/thing:3441635 Enfin, wel frustratie omdat ze allemaal te groot zijn voor mijn printer, en down-scaling vaak niet werkt. Wil nog wel proberen een paar van deze zaken te "scalen", maar met printtijden van ca 8 u voor bovenstaande prints is dit geen snelle hobby, en ga dan wellicht liever voor een eigen ontwerp. Droom nog steeds van het ontwerpen van een eigen 3D krabber, en heb daar wel wat ideeën voor. Maar met recente ervaring zal ik eerst nog behoorlijk wat print ervaring op moeten doen. (verschillende materialen, print instellingen etc voor gewenste resultaat) Wat betreft mijn actuele print van dat standaardje: te vinden op https://www.thingiverse.com/thing:30443 Printtijd 1u44 volgens Cura, met 0.18 "layer" hoogte, in de praktijk 1u49 Ontwerp voorziet in een gaatje aan de onderkant (water/drogen), kan alle krabbers die ik heb aan, incl merkur futur. Denk succes (5 sterren) ga er daar meer van printen (maar wellicht niet in groen)
 8. FvL

  3D printen van Scheergerei

  Sinds kort heb ik een 3D printer in huis. Ik heb het idee dat er in onze kringen wat meer zijn, en wellicht zinnig om een draadje te openen met ervaringen, suggesties voor downloads van modellen, het delen je eigen projectjes, etc. Met volgende post zal ik mijn eerste ervaringen en observaties delen.
 9. FvL

  Apollo maar weer

  En ook nog plek voor een monogram. Erg fraai
 10. FvL

  Een nieuwe

  Welkom
 11. FvL

  Leslie

  @Tinboy Stroppers voor DE mesjes kom je vrij vaak tegen. Vooral de Allegro Machine en het Scheerwonder, glazen holle vorm waarin je mesje heen en weer schuift. Kun je een mesje best nog een keer nieuw leven mee inblazen, heb echter nooit uiterste opgezocht. Meeste van die stroppers waren ook bedoeld voor de oude koolstalen, dikkere mesjes. Met onze moderne mesjes al veel minder effectief. Je hoont ook alleen, een bot mesje wordt alleen met slijpen weer echt scherp. Heb inmiddels redelijk wat stroppers, maar na paar experimenten houdt ik me voor het scheren bij moderne mesjes.
 12. FvL

  Leslie

  @Tinboy Je klemt het mesje tussen twee ringen. Het mesje heeft daarom die gekke vorm. Vervolgens rol je heen en weer. Een mechaniekje zorgt dat het mes telkens omklapt in de goede richting.
 13. FvL

  slant SCHEEF!

  Schroefje halverwege de greep is neem ik aan om veer/schroef vast te houden.... weer erg fraai en jaloers.
 14. Weet niet wat het is en wat het gaat doen, Maar ik was vanochtend op de Haagse markt en de RAD sloeg toe. In een kraam met meestal goedkope Chinese meuk kwam ik deze tegen. De verkoper heeft altijd een grote collectie Chinese meuk, maar deze sprong er tussen uit: Kop duidelijk geen MerkurJEdwin Jägger/Lord/Parker. (en deze was dus zelfs een de binnenkant van de top plaat gepolijst!) Heb vandaag uren ( rondgeneusd op het net, vermoed dat het een chinese krabber is van "Dischi". Maar ga hem morgen proberen, wordt vervolgd (SvdD).... P.S. Was een impuls aankoop (RAD) en denk dat die zonder de ui mooier was... P.S. II Die Derby's kreeg ik erbij, maar ga geen mesjes weigeren... (al ben ik geen fan van Derby, blijf Nederlander)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.