Ga naar inhoud

FvL

Gouden donateur
 • Aantal items

  107
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over FvL

 • Titel
  Vergulde Hand
 • Verjaardag 18 maart

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Frank
 • Beroep
  Scheerder
 • Woonplaats
  Den Haag
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-84

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ah, begrijp misverstand. De krabber achteraan is een gewone krabber die ik had opgepikt maar niet vermeld, maar op de foto lijkt hij wat smal, als een eeltkrabber. De mini betrof dat blikje linksonder.
 2. Brooke had o.a. inderdaad een indrukwekkende brauw....😊
 3. #efsk Zekergeen eeltkrabber. zie foto. Ik had er al een (met blikje), maar die miste de bodemplaat. Voor vergelijk even een gewone krabber en een eeltkrabber ernaast..... De nieuwe mini is overigens ook een laurel
 4. Vandaag maar weer eens naar de rommelmarkt. Vreesde nog dat het een hopeloos ochtendje zou worden, maar als ik zo de buit bezie heb ik niets te klagen. Hoogtepuntjes de Segal en de verstelbare Gibbs. De Segal is de gouden die rechtovereind staat, met een redelijk uniek mechanisme. Je draait onderaan, waardoor de centrale stang omhoog komt. Als hij bijna uitgedraaid is maakt hij nog een kwartslag. Het blad kun je er dan overheen schuiven. (Mocht je hem in actie willen zien staat er filmpje van Douglas smythe op YouTube, die ook laat zien hoe je een standaard DE blad kan aanpassen) Gibbs heeft, sinds ik eerder paar plus/min krabbers vond, mijn interesse, en deze verstelbare stond zelfs op mijn verlanglijsje (dus echt mazzel). Ook deze gebruikt eigen bladen, maar ook bij deze kun je zelf standaard bladen aanpassen. Wel heel toevallig (nog meer mazzel) zag ik bij thuiskomst dat het NOS pakje lucky bij een andere krabber waarschijnlijk zal passen(ook daar is er een extra bokje uit). Was al van plan een draadje over Gibbs te openen, dus kan dan ook meerdere bladen vergelijken (Gibbs, deze lucky en zelf aangepaste). Een vroege tech, in ongekend goede staat, en wat injectors kon ik ook niet laten liggen. Tot slot nog een doosje met zo'n mini krabber (meen ooit gezien te hebben dat daar vroeger ook bijpassende bladen voor waren, bedoeld voor o.a. bijwerken wenkbrauwen?) Daar kreeg ik in ieder geval ook twee Gillette manchetknopen bij.
 5. FvL

  Suuz

  Welkom.
 6. FvL

  slant SCHEEF!

  Weer erg fraai.
 7. FvL

  Rekje voor krabbers v2

  In dat groen etuitje zit een erg fraaie witte Apollo, Denk een damesmodel (etui heeft ook ruimte voor een epileer pincet), maar scheert fantastisch. Dat "Roze ding" is een rood hartje met snor, gekregen van Nienke van 't Scheerhuys, denk toen bleek dat iets niet leverbaar was (uiteindelijk wel gekregen). Vond het in ieder geval een leuk gebaar.
 8. FvL

  Rekje voor krabbers v2

  Dank. Groeit gelukkig ook niet....😉
 9. FvL

  Rekje voor krabbers v2

  Tijd om de scheerkast eens op te ruimen. Mijn oude rekje voor losse krabbers begon wat uit te puilen, tijd voor een nieuwe versie. In ieder geval groter, maar aantal zaken vond ik wel geslaagd: de dubbele rij die verspringt , wat extra ruimte onderin zodat er meer plek is voor doosjes. Minder geslaagd was de totale lengte, had het idee dat de roeden wat begonnen door te buigen. Dus dan maar twee kleinere, en ook maar meteen voor een extra plank. Ook had ik onderin ooit bedacht voor tech varianten, en de roeden wat dichter op elkaar gezet. Achteraf stom, want veel krabbers passen er nu niet lekker in. Met diameter van de roede van 1,1cm, nu 3 cm op het hart aangehouden. Zo, weer wat opgeruimder....misschien nu nog wat verlichting er op....
 10. FvL

  slant SCHEEF!

  Weer erg fraai. Heeft greep een iets lichtere afwerking?
 11. Vanochtend de site meukisleuk.nl gescand, weinig in de stad, maar in Delft is de wekelijkse antiek markt aan de grachten na winterslaap weer in de lucht. Het weer is veelbelovend, dus op naar Delft. De markt levert me helemaal niets op.... Een late Gillette tto met gescheurd handvat, een brownie en een frankenrazor laat ik liever liggen. Het is nog vroeg, en Delft heeft een aantal leuke Antiek/brocante zaken, maar die gaan pas later open. Goed excuus om een terras te pakken. Het zonnetje probeert door te breken, maar is het nog net niet. Mensen kijken dan maar. De een na de andere groep toeristen trekt voorbij, Chinezen en Oost Europeanen met zo'n ontvanger om de nek, en voorop een gids die ze vast over Vermeer verteld. Ok, mijn hoop is gericht op de antiekbranche, maar drie winkels later alleen een reiskrabbertje rijker. Merkloos, maar in goede staat. In ieder geval heeft Delft me wat opgeleverd, dus terug naar station. Maar wat zie ik daar, een tafel met scheerspul, zo maar in het wild? Blijkt het de scheermonnik zelf, niet alleen met zijn zepen, maar met allerlei spul. Leuk gesprek, neem uiteraard wat zeep mee, en een fatip stond nog op mijn lijstje. De cella aftershave ruikt inderdaad weinig naar de zeep, dus ook maar mee. Ik nog wat klagen over het gebrek aan scheerspul op de markt, geeft Scheermonnik me nog een tip. Twijfel nog, maar loop er toch maar heen. In de etalage wat krabbers. Aangezien je die nooit genoeg kunt hebben loop ik naar binnen en pik er de twee bakelieten op (Wardona en ongemerkt). Maar hij blijkt er binnen nog een te hebben.... hij is goudkleurig, wat dof en niet met origineel doosje, maar voor tientje laat ik die niet liggen... Enfin, inmiddels tegen de avond, zit ik met biertje op balkon naar mijn aanwinsten te kijken, en bedenk dat Delft toch wel een erg leuke stad is. De fat boy executive zat helemaal vast, dus afgelopen uren wat ellenbogenstoom en de ultrasoon er op los gelaten en gesmeerd. Inmiddels mooi opgepoetst zit echter de bodemplaat nog steeds wel vast. De instelring draait inmiddels wel soepel. Misschien is het kalk, dus straks maar even in de azijn. Oh ja, op weg naar huis nog even langs de Haagse markt voor de boodschappen een Chinese rimei opgepikt. Overigens geen Yuma meer gezien, maar kan ook komen doordat kramen opnieuw zijn toegewezen, en ik niet alle vertrouwde kramen met scheerspul kon vinden....
 12. FvL

  RIP Yuma

  Deze, in doosje, ligt in ieder geval op aantal kramen van de Haagse markt....
 13. FvL

  Welke krabber zou dit zijn?

  Hi, Ik heb er een paar die identiek zijn. Ik heb ze beide opgepikt in scheer etui's (dus met spiegeltje Zeepdoos, borstel en opbergeren voor boorstel zeep etc.) Ik neem aan dat deze oorspronkelijk bij die sets hoorden. Die sets zijn merkloos, en door Jan en allemaal gemaakt, dus meer info heb ik ook niet. Deze zaten wel bij wat betere sets (dus mogelijk Duits, jaren 50?). In latere sets worden ook de greepjes vaak van mindere kwaliteit.
 14. Die Canadese tech zou volgens sommigen wat agressiever zijn dan de USA of UK versie....benieuwd naar je ervaringen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.