Ga naar inhoud

FvL

Gouden donateur
 • Aantal items

  285
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over FvL

 • Titel
  Astra Groen
 • Verjaardag 18 maart

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Frank
 • Beroep
  Scheerder
 • Woonplaats
  Den Haag
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-84

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. FvL

  Verstelbaarheid in Bakeliet

  Geloof niet dat het monogram op de ene krabber iets met l'essor te maken heeft. Wijkt toch wel behoorlijk af. Mijn onderzoekje gaat echter een andere interessante kant op. Op een Nederlandse bakeliet site wordt een vergelijkbare krabber geïdentificeerd als een Gibb's: https://www.bakelietverzameling.nl/Products/1048/Scheermes Gibbs Een Franse verkoop site dit heeft deze staan; https://www.igopher.fr/collection/rasoir-gibbs-bakelite-marron-5974 Een Gibb's nr 03? Vrijwel dezelfde foto's (in ieder geval dezelfde achtergrond met vergelijkbare krabbers) verwijzen echter ook naar een "rasoir style Gibb's" waren er mogelijk ook clonen van? Er is genoeg te vinden over latere Gibb's (no 13, 15,17) catalogi, reclames, maar nog nooit iets gezien van lagere nummers. Mocht iemand informatie hebben over vroege Gibb's, zoals de nr 03, houd ik me aanbevolen.
 2. FvL

  Sober

  Ik heb hem gekocht als G&F Gentle Shaver 1354, maar zie deze ook als Timor 1354. Ga er van uit dat dit dezelfde is.
 3. FvL

  Sober

  P.S. er van uitgaande dat deze ook door GF gemaakt wordt kun je scheerervaringen in dat draadje opzoeken. Ben wel benieuwd of de zwarte afwerking ook iets doet tegen slijtage. Is mijn enige probleem met de gentle shaver met RVS greep, RVS tegen Zamac is bijna garantie voor snelle slijtage....
 4. FvL

  Sober

  Lijkt als twee druppels op de gentle shaver van Giesen & Forsthoff, met lange steel, maar dan in zwarte uitvoering... Ik heb hem in Chrome. Erg prettige krabber.
 5. FvL

  Alka krabber

  Wijkt met aantal tanden en de bredere ringen in het schroefdeel wat af van de Old Type. Lijkt ook wat platter, maar kan aan foto liggen. Waits kent alka niet , Kan er nog een letter hebben voorgestaan?
 6. FvL

  slant SCHEEF!

  Dekt hij de niet gebruikte meskant nu veilig af? (Daarmee zou ik hem misschien toch als SE classificeren. )Maakt hem in ieder geval nog meer bijzonder. Wederom dank.
 7. Goede zaak, dat de prijs naar de Haha's😁 gaat.....
 8. @efsk Komen twee scheven elkaar tegen, zegt de een tegen de ander, "ken jij de Gillette proshield fusion 5?" Zegt de ander: "Nee, nooit van gehoord, ik ben ooit gestopt bij de g2" "Maar scheert wel heel recht" zegt de ander. "Is maar goed dat ik links ben, dan....
 9. Tja, mijn eigen lat voor een goede mop is dat de vertelling geloofwaardig is, fraaie aanloop, en dat er een onverwachte wending of clou is (en dat mag volkomen absurd zijn). De competitie gaat naar de meeste Haha's 😅 dus het oordeel is aan U
 10. @RolfMetHaar Maar dan wel scheer gerelateerd dus....
 11. Tja, een van mijn voornemens voor 2019 was om meer te lachen. Daar moet je natuurlijk wel iets mee doen, dus loop me al een paar dagen af te vragen, hoe en wat? Er was een tijd dat ik in de kroeg de ene na de ander (meestal veel te flauwe) moppen kon ophoesten, maar in de huidige horeca staat daar veelal de muziek te hard voor, hier ter plekke lijkt het kunnen tappen van moppen bijna een verloren traditie..... Zat eerder vandaag wat te surfen op dit forum, toen ik bedacht dat ik eigenlijk geen goede moppen over scheren kende. Leve het internet, dus google-en naar moppen over scheren. Kom er eigenlijk maar een tegen: "Een oud manneke in Roosendaal ging naar de kapper om zijn haar te laten knippen en zich te laten scheren. Hij zei tegen de kapper: Ik kan m’n bakkebaorde nie goed d’r af halen want ik eb teveul riempels. Geen probleem zei de kapper en hij haalde een klein houten balletje van de plank. Doe dat maar in je mond zei de kapper. Het manneke deed dat en de huid van zijn wangen kwam mooi glad te staan. Toen de kapper klaar was zei het ouwe manneke: ‘da waar de gladste scheerbeurt die ik in jaore em g’ad’ mar ’n bietje gevaorluk vin ik het wel, ik aar da balleke wel in kunne slikke.’ Dat is geen probleem hoor zei de kapper. Dan had je het na een paar dagen gewoon terug kunnen brengen, dat doen ze allemaa!…" Tja, zelfs bij deze flauwe moest ik toch even glimlachen, maar ik dacht wel, dat moet beter kunnen. Er moeten toch veel meer moppen over scheren zijn! De halve mensheid scheerde zich nat, er moeten meer moppen uit de oude doos zijn. Ook zit er genoeg humor in dit forum (sarcasme, relativatie en foute humor) dat we ze zelf kunnen bedenken. Dat dit een serieus voornemen 2019 is: laten we er een competitie van maken. De meeste 😊 in de reacties bepalen de winnaar. De winaar (even graaien in mijn dubbelen) krijgt deze: (zonder doos, zoals op de foto, geen datum code, maar pat, 694093. Eeen Rocket of wellicht een aristocrat junior) Laat me lachen, (of glimlachen) de sluitingsdatum voor de competitie is laten we zeggen 15 maart. P.S. Lopen twee scheermessen over het rode plein (ok sovjet tijd) zegt de een tegen de ander, even stil, daar loopt een veiligheidsmes...
 12. FvL

  Één DE krabber.

  Merkur Progress (niet dat die in mijn krabber top 5 staat, maar wel in mijn verstelbare top 5, en ik houd wel van variatie...)
 13. FvL

  Even voorstellen

  Welkom
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.