Jump to content

jos schenau

Gouden donateur
 • Posts

  272
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jos schenau

 1. Al twee weken in huis een Zenith varkensharen kwast 27 mm met olive handle. Gekocht bij yourshaving spain. Ik was al bekend met Omega en Semoque maar deze kwast heeft me verrast. Heb je bij omega en semoque een vrij lange inwerk periode nodig om de kwast zachter te krijgen , deze Zenith kwast is zo uit de box al zacht. (+ goede backbone) De kwast is goed gevuld met haren en heb tot nu toe geen haaruitval gehad. Je heb ook nog een gebleekte versie en die schijnt nog zachter te zijn. Deze kwast is zeker geen miskoop . Prettige dag Heren.
 2. Voor mij dezelfde routine. Na iedere scheerbeurt mesje en krabber afspoelen en hierna even droogmaken. Eens in de zoveel tijd als het nodig is even een grote beurt met een oude tandenborstel.
 3. Ieuk om het proces weer eens helemaal te volgen. Zeer fraai resultaat 👍
 4. Vandaag mocht mijn Heljestrand 5/8 mijn gezicht verwennen. Heel fijn mes die voor mij een absolute topper is. Ben hem deze week al eerder tegengekomen op het draadje svdD Ik meen van Tony van wie ik dit mes ook heb overgenomen. Ik las ook nog een berichtje van een forum lid die een breeder mes van Heljestrand zocht. Er staat er één bij griffith . Een 7/8 . Hij moet wel 900 dollar opbrengen. Dan nog verzending en douane kosten. 🥴.En daarna opbergen in een kluis 😉 Zeep : TFS sera. Heerlijk , zomers bloemig geurtje. Kwast : de yaqui 22 cola. (synteet) Afgewerkt met aluin , kruidvat AS balsen en als AS de colonia Classica van Cella. Een geur wat overeenkomt met 4711 cologne. Al met al een fijne scheerbeurt . Glad met een goed mes en een lekker luchtje. Wat wil je nog meer om de week te beginnen. Fijne dag .
 5. Waren langwerpige kristallen. Gewoon via de opening van het flesje naar binnen gedaan. Een uurtje later waren ze opgelost.even schudden en klaar is kees.
 6. . Gebruik ook menthol kristalletjes. Vooral in de zomer. Ik heb mijn menthol gewoon in Nederland gekocht. Een paar euro voor 250 gram . Wel goed opbergen in een goed afsluitbare pot. Bv een plastic pot waar scheerzeep in heeft gezeten. Doe er zo al 3 jaar mee. Ik neem altijd een paar kristalletjes in mijn scheerkom en daar een beetje warm water over en nadat de kristalletjes zijn opgelost . Kloppen maar. Let inderdaad goed op de verhouding. Je neemt al snel te veel. Gevolg , rode tranende ogen en een bevroren gezicht 🤣. En als je een wind laat vriest je onderbroek vast aan de roze billetjes. Ook heb ik zo een flesje Floid AS verziekt. Te veel en dat was gewoon niet lekker meer. Kan beter langzaam wat toevoegen tot je voor jou de fijnste verhouding heb. Succes ermee.
 7. Vandaag geschoren met mijn ERN 7/8 open mes. Dit fantastische Mes een paar jaar geleden overgenomen van Tony voor een wel bijzonder scherpe prijs. ( Was echt een buitenkansje ) Dit mes is ook niet meer echt geslepen in de afgelopen jaren. Af en toe opfrissen op de coticule of op mijn synteten volstaat om het mes in top conditie te houden. Mes is scherp en comfortabel. Zeep: TFS Mattino. Een avontuurtje en in een opwelling aangeschaft bij de alpha man . Ik moet zeggen een heerlijk ruikend zeepje wat ook nog eens goed presteerd. Geen spijt van. Kwast : yaqi purple . 24 mm De scheerbeurt afgemaakt met kruidvat ASB en Loris no.3 . (Aqua di gio van Armani) = goede combinatie met de het zeepje. Samenvattend , een geriefelijke scheerbeurt met een goed mes en lekkere luchtjes. En uiteraard glad!
 8. Lizzy. Mijn wandelmaatje. 1 maart is ze 10 geworden. Hoop nog veel met haar te ondernemen.
 9. Tijdje geleden dat ik wat gepost heb. Maar nu meer tijd ivm de lock down Vandaag geschoren met de Gold rex. Scherp en comfortabel. Met zijn 2 cm een flinke jongen. Het klinkt paradoxaal maar ik ben zo zuinig op dit mes dat ik hem nauwelijks gebruikt. Dus besloten dat hij van de week op de markt komt voor iemand die het mes meer gebruikt. Mes : de japanse Gold rex. Zeep : Amber fougere van Goodfellas. Kwast : omega varkentje. Scheerbeurt afgemaakt met kruidvat aftershave balsem en Amber fougere after shave. Fijne comfotabele en gladde scheerbeurt , met een lekkere lucht. Fijne dag heren.
 10. Vandaag mocht in de ring verschijnen mijn japanse Gold rex met als tegenstander mijn twee daagse baard. Eigenlijk een ongelijke strijd waarbij de baard al voor de wedstrijd kansloos was. Al in de tweede ronde was de strijd al beslist in voordeel van mijn Gold rex en de definitieve beslissing viel in de derde ronde door een knock out door mijn Gold rex. Mijn mes had hulp van , scheerzeep : Amber fougere van de goodfellas smile. Een zeer aanwezige geur ,zeker in combinatie met de AS van het zelfde merk. Maar zeker een goede geur. Scheerkwast : De onovertroffen ( beetje overdrijven) Razo rock 24 mm met barberhandle. De verzorgers troffen geen verwondingen aan op het gezicht en wisten de huid weer in conditie te brengen met kruidvat sensitive balsem en goodfellas smile After shave. Goede wedstrijd ! Glad en comfortabel. Goede zondag heren.
 11. Tabac navulling om de gure winter door te komen en wat mesjes.
 12. SvdD zondag 20 september. Mes : Heljestrand 5/8. Fijn mes en met zijn afmetingen heel goed mee te manoeuvreren . Kwast : yaqui 24 mm Zeep : Buttero . Een zeep met een leder geur. Heeft wel en soort van leer geur maar mijn leren schoenen en riem ruiken toch wat anders. Maar geen onsympatieke geur. Scheer eigenschappen zijn tops. De scheer beurt beeindigt met balsem van kruidvat en clubman special reserve van pinaud. Matcht goed met de zeep. prettige dag heren
 13. Ik hou mijn open messen natuurlijk zorgvuldig bij . Een beetje een open deur want als je dat niet doet merk je het snel genoeg en dan bedoel ik sneetjes, een rauw bot mes etc. Vanmiddag heb ik mijn Heljestrand opgefrist. Echt slijpen van begin tot eind was het niet. Ik experimenteer tegenwoordig om mijn messen te behandelen zonder tape en dat bevalt eigenlijk goed. Zoals op de foto te zien is heb ik mijn coticule gebruikt. Hierna het balsa houten plankje met groene crox en als laatste , de Westholme strop. Ik tel nooit het aantal slagen op de strop maar het zullen ongeveer 100 geweest zijn. Morgen mag de Heljestrand zich bewijzen maar hij heeft me nog nooit in de steek gelaten dus dat komt wel goed.
 14. Voor deze Zondag gekozen voor mijn Ern 7/8 straight razor. Na een ritje over mijn coticule een fijn scherp doch comfortabel mes. Deze keer een wat meer exotische scheerzeep. John frum van phoenix. Prettig geurende zeep die een bak aan verzorgend schuim gaf. Kwast : Yaqi texudo kwast . After shave : kruidvat balsem en deze keer wat anders. 8 halve liters grolsch opdrinken om mijn huid van binnen uit te hydrateren. Wel 3 druppels glycerine toevoegen. 1 fles gebruiken als splasch. ? Even serieus. Pinaud after shave lotion is één van mijn meest favoriete geuren en ik gebruik hem vaak. Ik had nog een half flesje toen ik wat scheerspullen had besteld . Om geen bezorgingskosten te betalen , direct maar een flesje pinaud mee besteld en Oeps en dat was de grote uitvoering. Daarom maar over gegoten in een grolsch fles . Met een glad geschoren gezicht de zondag in. Prettige dag heren
 15. Gezien het aanbod in kleuren en modellen is het echt een kwestie van persoonlijke smaak. Ik heb alleen kwasten met een syntetische knot en dan op 1 na in 24 mm omdat deze maat naar mijn mening het meest alround is. Ik bemerk bij het opschuimen geen verschil tussen de verschillende typen syntetische knotten. ( is persoonlijk) Over de dassenharen kwasten kan ik niets zeggen omdat ik deze niet bezit. Waarschijnlijk kan een ander forum lid je hier verder mee helpen.
 16. Geachte Heer K. Dank voor de informatie. Neem hem mee in de overweging van mijn keuze.?.
 17. Hele fraaie strop. Ben binnenkort ook aan een nieuwe toe. Welke zien we op de foto? Bedankt !
 18. Er wordt gerekend met Turkse lira. Dan wordt de rocnel 4800 Turkse lira is omgerekend 582.74 euro. Hoog genoeg . Ik hou het wel bij mijn Game changer.
 19. Palmolive scheerstick van 50 gram . 98 cent op drogisterij net. De crème in een tube is rond de 2 euro. En dan niet te vergeten tabac scheerzeep. De navulling is nog net onder de 10 euro. Hoort in geen enkele scheerkast te onbreken. Bij veel DE scheerder nog zeer geliefd.
 20. PS Met geen balsem bedoel ik , alleen niet op het wondje. Een beetje talkpoeder op het wondje helpt me ook . Droogt het wondje sneller. succes.
 21. Slik al vier jaar op advies van mijn cardioloog een bloed verdunner. ( 80 mg asperine ) Scheer me vrijwel iedere dag met het open mes en dan is het bijna onvermijdelijk dat je wel eens een sneetje hebt. Bloed stolt wat minder snel maar aluin en het wondje droog houden (geen balsem). werkt uitstekend voor mij. De bloed verdunner weerhouden mij in ieder geval niet om me te scheren met het open mes. Dus blijf fijn doorgaan met je hobby en ik zou mijn spulletjes gewoon fijn houden.
 22. Vandaag was de Kaufmann & son weer aan de beurt. Enige tijd geleden weer op scherpte gebracht op mijn coticule , wat garant staat voor een scherp doch comfortabel mes. Open mes : Kaufmann & son. Scheerzeep : Stirling Orange Chill. Scheerkwast : Yaqi moca. Deze scheerbeurt afgemaakt met Aluin ,en kruidvat sensitive balsem. Voor een lekker geurtje mocht de floid zorgen. Het is een aftershave met wat Menthol maar dat was voor mij niet genoeg ,dus ik heb wat menthol kristalletjes toegevoegd. Ben een beetje te enthousiast geweest met de hoeveelheid en zit nu met tranen in de ogen en ijspegels hangen mijn kin. Maar ik ben wel glad ! Prettige dag heren.
 23. Deze maal geschoren met de George Butler "de Despatch". Even op scherpte gebracht net de Naniwa 8 K en de Naniwa 12K. Daarna nog een ritje over het balsa hout met groene crox en goed gestropt. Scheerzeep : taylor of old bond street . Lavendel Scheerkwast : Yaqi moca . Recht mes : George Butler. Geëindigd met Aluin , kneipp lavendel balsem en die overheerlijke Lavande des Princes van L.T. Piver. Resultaat een comfortabele gladde zomerse scheerbeurt ! prettige dag heren .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.