Ga naar inhoud

Jan83

Lid
 • Aantal items

  329
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Jan83

 • Titel
  Astra Groen
 • Verjaardag 23-12-1983

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Jan
 • Beroep
  Servicemonteur
 • Woonplaats
  Rijssen
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-06-16

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Maggard V3 Perma Sharp Super Razorock Plissoft 26mm TFS Tabacco Verde Weleda ASB
 2. Muhle R41 Polsilver Super Iridium Razorock Plissoft Big Bruce SV Tundra Artica Weleda ASB De SV levert met de Razorock een goeie lik glibberig en lekker geurend schuim op. Afgemaakt met de Weleda ASB die ik steeds meer ga waarderen, ook qua geur. Mooi glad in 3 gangen.
 3. Fijne scheerbeurt met een paar bloedpuntjes. Denk iets te perfectionistisch geweest, te vaak over dezelfde plek. Maar al met al prima resultaat. De heerlijke Crazy Sandalwood geur hangt nu na 2 uurtjes nog steeds aangenaam om me heen.
 4. Niks zo fijn als een nieuwe Polsilver in de R41 en een heerlijk geurende zeep. Afgemaakt met Prep ASB. Glad en fris voor deze avond.
 5. Muhle R41 Polsilver Super Iridium Jan83 VS 2-band Zebranohout kwast Speick scheercreme Weleda ASB
 6. Goed glad zonder moeite. Mooie combi met de R41 en de Crazy Sandalwood van TFS.
 7. Muhle R41 Polsilver Super Iridium Yaqi synthetisch kwast 24mm TFS Tabacco Verde Prep ASB Zojuist even tegen beter weten in een scheerbeurt zonder vooraf te douchen. Op de een of andere manier kan mijn huid dan niet goed omgaan met de scheerzeep. De TFS gaf een paar dagen eerder geen enkel probleem, maar gaf nu een stevig branderig gevoel en rode vlekken. De volgende keer maar weer gewoon het normale schema volgen [emoji6].
 8. Even uitgebreid de tijd genomen en in drie passes (eigenlijk vier om de grote hoeveelheid schuim op te maken) lekker glad geschoren. De sample van TFS Crazy Sandalwood bevalt me prima. Een van de betere zepen die ik tot nu toe gebruikt heb.
 9. Muhle R41 Polsilver Super Iridium Tuxedo 24mm olijfhout TFS Tabacco Verde Prep ASB De R41 er weer bijgepakt en meteen mijn 2e TFS zeep geprobeerd vanavond, de Tabacco Verde. Ook dit is een erg fijne zeep die weer een flinke berg heerlijk geurend, goed glibberend schuim oplevert. De geur is bloemig met op de achtergrond een vleugje tabak. Dit maakt het een vlotte, frisse geur met een warme ondertoon. Lekker! Afgemaakt met de Prep ASB.
 10. Muhle R41 Polsilver Super Iridium Tuxedo 24mm olijfhout TFS Crazy Sandalwood (sample) Prep ASB Ik was erg benieuwd naar de Crazy Sandalwood, dus even een klein beetje onder in de scheerkom gedrukt en opgeschuimd met de Tuxedo. Wat een heerlijke, diepe sandelhout geur heeft deze zeep. Lekker stevig, maar niet overheersend. Precies goed. Wat mij betreft de beste sandelhout geur die ik tot nu toe geroken heb. Ik was niet echt bekend met TFS zepen, maar ik vind de kwaliteit erg goed. De huid wordt prima verzorgd achtergelaten en een uurtje later komt nog steeds een zweempje van die mooie geur voorbij. Overigens is dit de eerste Sandalwood zeep die me geen branderig gevoel op de huid geeft. Als dit de komende beurten ook zo gaat dan blijft het niet alleen bij deze sample.
 11. Muhle R41 Polsilver Super Iridium Tuxedo olijfhout kwast 24mm Extro Legno di Sandalo Prep ASB Ik heb er de R41 weer eens bij gepakt, die had ik al een tijdje niet gebruikt. Blijft een fijne krabber. Ook de nieuwe zeep, de Extro, mocht weer aantreden. Wilde eens zien of ie na eergisteren nog dezelfde ervaring gaf. En dat doet ie....Uitstekend schuim en lekker glibberig, maar...wéér dat branderige gevoel, vooral op de lippen. En de geur: fris en pittig, maar nog steeds geen enkele sandalwoodgeur waarneembaar (en daar had ik hem toch voor aangeschaft?!). Wellicht speelt mijn neus ook een rol, maar het is me inmiddels wel duidelijk dat deze zeep niet aan de verwachting voldoet. Enerzijds jammer, anderzijds zijn er genoeg alternatieven in Zeepland.
 12. Maggard V3 Perma Sharp Tuxedo olijfhout kwast 24mm Extro Legno di Sandalo Nivea ASB Een (voor mij) nieuwe zeep geprobeerd, de Extro Legno di Sandalo. Een zachte zeep met Extro-afdruk in een mooie en stevige glazen pot die niet misstaan zal in menig scheerkast. De geur is niet de sandalwoodgeur zoals TOBS die kent en waar ik stiekum op gehoopt had. Ik ruik een mix van lavendel en wat andere scherpe geuren. Ik kan het niet goed thuisbrengen, maar de sandalwoodgeur kan ik in ieder geval niet echt waarnemen en dat is jammer. Hopelijk komt de geur nog wat meer los. Eigenschappen zijn zoals bekend is perfect, de zeep geeft mooi volvet schuim en glijdt goed. Licht branderig gevoel achteraf, maar dat kan ook komen doordat het mesje aan z'n einde was.
 13. Vandaag extra haast om thuis te komen, er lag een keurig pakketje klaar van @Barbiere di Figaro. Weer een paar heerlijk ruikende zepen erbij. Heel benieuwd naar de prestaties. Ga er straks meteen een proberen. Lang getwijfeld om de TFS Crazy Sandalwood mee te bestellen, maar toch besloten om nog even niet te doen. Nu heeft Eric toevallig een sample van deze zeep in de doos gestopt. Heerlijk intense Sandalwood geur! Komt de volgende keer absoluut mee in de bestelling.
 14. Het hoeft niet perse duur te zijn. Dat bewijst de Arko creme wel. Goede glijeigenschappen en prima verzorgd gevoel achteraf. Deze blijft voorlopig in de verzameling.
 15. Dan zou je de Stirling Mountain Man misschien eens kunnen proberen, Hans. Die is ook afgeleid van Creed Silver Mountain Water en ruikt naar mijn mening heerlijk.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.