Ga naar inhoud

Jan83

Lid
 • Aantal items

  219
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Jan83

 • Titel
  Vergulde Hand
 • Verjaardag 23-12-1983

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Jan
 • Beroep
  Servicemonteur
 • Woonplaats
  Rijssen
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-06-16

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ging lekker ondanks dat het wat sneller moest dit keer.
 2. Maggard V3 met Polsilver Super Iridium Jan83 VS 2-band kwast Mickey Lee Colonia di Agrumi Prep ASB Fijne scheerbeurt met de MLS Colonia di Agrumi. Een zeep die prima past bij het zomerse weer. De geur is een mix van lavendel, bergamot, ceder en patchouli. Ik ruik voornamelijk de lavendel en bergamot en dat geeft het geheel een frisse geur. Qua verzorging en glijeigenschappen zeer goed vergelijkbaar met de Stirling zepen. De nieuwe Virginia Sheng kwast is inmiddels al redelijk vaak gebruikt en dat is goed merkbaar. In vergelijk met de eerste keer inzepen zijn de haren een stuk zachter aan gaan voelen en toch behoud de knot een goede backbone. Heel geschikt voor kopsoppen omdat ie behoorlijk wat schuim opslaat, zo heb ik bij deze scheerbeurt geleerd. Denk dat de Wimmiebowl wat vaker op de plank blijft staan de komende tijd [emoji6].
 3. Jan83

  Voorstellen

  Welkom Michel. Ik heb al mooie dingen van je voorbij zien komen en ik denk dat je hier op het forum ook wel gegadigden zult vinden. Ik ben in ieder geval wel geïnteresseerd.
 4. Weet je dat zeker? Ik was in juist de veronderstelling dat Yaqi andere kwaliteit levert dan Maggard, Apshaveco enz. Althans, dat heb ik al meerdere keren in vergelijkingen en reviews gelezen.
 5. Maggard V3 Polsilver Super Iridium Yaqi R15101601 synthetische kwast D.R. Harris Arlington zeep Prepaid ASB Een buitenshuis-scheerbeurt vandaag. Weer lekker glad en fris. Dat lukt prima met de Arlington, blijft een fijne zeep. De Yaqi is een leuke kwast voor weinig geld, maar hij is net ff te slap naar mijn zin. Zit erover te denken om de knot te vervangen door een exemplaar van Maggard, aangezien ik het handvat wel top vind.
 6. Enige tijd geleden heb ik Jan Zoethout gevraagd of hij en Teun een kwast konden maken met een handvat volgens mijn eigen (elders van afgeleid) ontwerp. Dat bleek geen probleem te zijn. Begin deze week kreeg ik van Jan het seintje dat de kwast op de post ging en vandaag kon ik hem al afhalen van het DHL-punt. Eenmaal thuis uitgepakt kon ik vaststellen dat de kwast perfect is gemaakt en helemaal naar mijn zin is. Het handvat is uitgevoerd in zebranohout en is netjes hoogglans afgelakt. De knot is een 24 mm Virginia Sheng 2-band die het al erg goed deed bij het eerste testschuimpje. Benieuwd hoe deze verder gaat presteren. Tot nu toe erg tevreden met het resultaat. Jan en Teun bedankt!
 7. Probeer eens om de puck een paar minuten van tevoren nat te maken. De zeep wordt dan wat zachter en wordt makkelijker door de kwast opgepakt. Om te voorkomen dat er bij het laden op de puck al teveel schuim ontstaat zou ik met een wat drogere kwast beginnen, dus goed uitschudden.
 8. Magggard v3 Polsilver Super Iridium Tuxedo kwast Stirling Mountain Man Wimmiebowl Weer een tijdje geleden dat ik de Stirling gebruikt heb, dus deze erbij gepakt en opgeklopt in de Wimmiebowl. Volvet schuim met een heerlijke geur! De Maggard V3 was voorzien van een Polsilver waarmee een lekker glad resultaat bereikt werd. Geen AS gebruikt want deze zeep laat de huid prima verzorgd achter.
 9. Nou. Zo duur is dat niet. Ik betaalde vandaag voor een flesje 2.50 euro. @HiFuMi: Waar heb je deze aangeschaft? Ik heb pas ook naar zo'n flesje glycerine gezocht. Diverse drogisterijen langs geweest, maar nergens op voorraad.
 10. Welkom Juan. Jullie hebben een mooie winkel met een uitgebreid assortiment. Ik ben er al een paar keer geweest en kom zeker nog eens langs.
 11. Ik heb een tijdje geleden een tester van de Apsley cologne gekregen bij M&S. Heerlijke geur.
 12. De SV zepen zie ik steeds meer voorbijkomen. Is dit een goede zeep? En hoe is deze ten opzichte van bijvoorbeeld Stirling (qua eigenschappen)?
 13. @Kingjack bedankt voor je omschrijving van de MLS Reunion. Gaat op mijn wensenlijstje.
 14. Jan83

  Stirling bos/houtgeuren

  Goed om te weten, Onno. Dat vind ik zeker zo belangrijk als de geur van een zeep.
 15. Jan83

  Stirling bos/houtgeuren

  Niemand die deze zeep kent?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.