Ga naar inhoud

Jan83

Lid
 • Aantal items

  232
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Jan83

 • Titel
  Vergulde Hand
 • Verjaardag 23-12-1983

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Jan
 • Beroep
  Servicemonteur
 • Woonplaats
  Rijssen
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-06-16

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Muhle R41 op MR11 steel Polsilver Super Iridium Tuxedo kwast olijfhout Stirling Mountainman Heerlijk frisse geur heeft de Mountain Man. Niet echt makkelijk te omschrijven omdat het een complexe geur is. Sowieso ruik ik mandarijn, musk en heel lichtjes sandalwood, maar dat is slechts een deel van geuren die erin zitten. De allereerste Stirling zeep die ik ooit heb aangeschaft en hij blijft nog steeds favoriet. Denk er over om de Executive Man ook aan te schaffen. Alleen kan ik uit de geuromschrijving niet helemaal bepalen of de geur uitsluitend zoet en fruitig is óf dat deze ook een wat stevigere ondertoon heeft. Kan iemand zijn ervaring met deze zeep en geur eens delen?
 2. @kalerolf hoe ruikt de executive man? Is dit een fruitige/zoetige geur of juist een wat zwaardere geur?
 3. Muhle R41 op MR11 steel Polsilver Super Iridium Stirling Ozark Mountain Razorock Plissoft Big Bruce 26mm Prep ASB Even lekker in de wintersferen met de Ozark. Moet toch kunnen in de zomer [emoji4]. De Prep heb ik ooit eens gekregen van iemand, maar hij is nu bijna op [emoji20]. Weet iemand een adresje waar vervanging te koop is, want ik vind dit een erg fijne en verzorgende ASB.
 4. Muhle R41 op MR11 steel Polsilver Super Iridium Jan83 VS 2-band kwast TFS Italian Fern Nivea ASB De TFS heeft prima eigenschappen, maar het blijft wat mij betreft bij dit proefmonster. Geen fan van deze geur. De Virginia Sheng verloor ook deze scheerbeurt weer wat haartjes. Beetje jammer want het is verder een fijne kwast. Ik kijk het nog een tijdje aan en anders gaat er een andere knot in.
 5. Muhle R41 op MR11 steel Polsilver Super Iridium Jan83 VS 2-band kwast TFS Italian Fern (proefmonster) Prep ASB Spekglad!
 6. Vandaag was de SV Tundra Artica aan de beurt. Heerlijke geur en schuim van topkwaliteit. Maggard V3 met Lord Classic Saponificio Varesino Tundra Artica Razorock Plissoft 26mm Big Bruce Nivea ASB
 7. Maggard V3 met Lord Classic Razorock Plissoft 26mm Big Bruce Dr. Harris Arlington zeep Nivea ASB De Dr. Harris is 1 van m'n eerste zepen die ik ooit aangeschaft heb en die gaat op de nominatie om opgemaakt te worden. Dat valt echter nog niet mee want hoe lang ik ook opschuim, de puck wordt amper kleiner. Dat is overigens niet erg, want ik blijf de geur en de scheereigenschappen fantastisch vinden. Ben benieuwd of de sandalwood-versie ook zo goed bevalt. Gaat er ooit ook nog eens komen.
 8. Maggard V3 met Lord Classic Stirling Mountainman Razorock Plissoft 26mm Big Bruce Nivea ASB Fijne scheerbeurt met de favoriete Stirling zeep. De Razorock voor het eerst gebruikt, enorm tevreden mee!
 9. Razorock Plissoft 26 mm Big Bruce, zojuist binnengekomen. Vanavond gelijk testen [emoji57]. Bedankt [mention=103]Snuff[/mention]!
 10. Maggard V3 Lord Classic Dr. Harris Arlington Prep
 11. Ik zal het eens in de gaten houden komende tijd. Nu heb ik hem ongeveer een keer of 15 gebruikt. Kan dus nieuwigheid zijn.
 12. De Classic Barbershop van Reef Point er maar weer eens bijgepakt. Staat weliswaar op de nominatie voor verkoop/ruil, maar vanwege de prettige geur toch nog een scheerbeurt mee gedaan. Jammer genoeg geeft deze zeep me steeds weer dat branderige gevoel op de huid waardoor het nét even iets minder aangenaam scheren is. De Virginia Sheng kan het niet laten om af en toe een paar haartjes los te laten. Meestal slechts 1 á 2, maar de tijdens de vorige scheerbeurt wel een stuk of 5. Nu lijkt me dit niet schokkend, maar ik ben benieuwd of er iemand meer is met dezelfde ervaring bij deze VS 2-band knot?
 13. Ging lekker ondanks dat het wat sneller moest dit keer.
 14. Maggard V3 met Polsilver Super Iridium Jan83 VS 2-band kwast Mickey Lee Colonia di Agrumi Prep ASB Fijne scheerbeurt met de MLS Colonia di Agrumi. Een zeep die prima past bij het zomerse weer. De geur is een mix van lavendel, bergamot, ceder en patchouli. Ik ruik voornamelijk de lavendel en bergamot en dat geeft het geheel een frisse geur. Qua verzorging en glijeigenschappen zeer goed vergelijkbaar met de Stirling zepen. De nieuwe Virginia Sheng kwast is inmiddels al redelijk vaak gebruikt en dat is goed merkbaar. In vergelijk met de eerste keer inzepen zijn de haren een stuk zachter aan gaan voelen en toch behoud de knot een goede backbone. Heel geschikt voor kopsoppen omdat ie behoorlijk wat schuim opslaat, zo heb ik bij deze scheerbeurt geleerd. Denk dat de Wimmiebowl wat vaker op de plank blijft staan de komende tijd [emoji6].
 15. Jan83

  Voorstellen

  Welkom Michel. Ik heb al mooie dingen van je voorbij zien komen en ik denk dat je hier op het forum ook wel gegadigden zult vinden. Ik ben in ieder geval wel geïnteresseerd.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.