Ga naar inhoud

ChrisVanMeer

Beheerder
 • Aantal items

  9289
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over ChrisVanMeer

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Chris
 • Beroep
  Netwerk Specialist
 • Woonplaats
  Marum, Groningen
 • Begonnen met klassiek scheren
  14-11-16

Recente bezoekers van dit profiel

2767 profielweergaven
 1. Declaration Grooming - The Jefferson - Storm Laser Dragon - B9A - 28mm - Fan Daarmee komt mijn DG collectie op 24: https://www.theshavingdutchman.com/declaration-grooming-brush-collection
 2. Hier staat een verslagje van hoe Jan eentje voor mij heeft gelijmd. Dit draadje hoort dan eigenlijk ook wel thuis in Doe-het-zelf. Dus ik verplaats hem even.
 3. @Jan Zoethout take it away!
 4. Scheerbeurt van de Dag - donderdag 06 augustus 2020 Klik voor een grotere versie Krabber: Above The Tie - SE1 Mesje: Feather - Super Professional Kwast: Declaration Grooming - The Washington Star Spangled Blue B2 - 24mm Bulb (Das - Finest) Scheerzeep: PannaCrema - Nuàvia Blu
 5. @jampot Ik zie het plaatje niet.
 6. Ik hou van variatie en vind eigenlijk dat het heel erg van de dag / scheerbeurt af hangt. Want ik heb dagen gehad dat ik met een simpel Proraso schuim beter heb geschoren dan op een andere dag met een Barrister and Mann zeep. Maar andersom komt ook geregeld voor: een Declaration Grooming zeep kan het op dag X vele malen beter doen dan bijv. een Meißner. Hangt voor mij af van een hoop variabelen, waarvan ik ze eigenlijk niet kan benoemen. Europese merken die ik zelf een warm hart toedraag zijn bijv. Saponificio Varesino, Saponificio Bignoli, PannaCrema, Extra Cosmesi. Maar ik merk dat ik buiten Italië dan wel gauw ophoud. Meißner is ook prima, maar toch grijp ik daar minder naar. In het begin TOBS, maar daar kwam ik al snel achter dat deze mijn huid nogal droog achter laat. Ik ben bevoordeeld dat ik met sommige zeepzieders over de grote oceaan een goede verstandshouding heb (en voor eentje altijd zijn foto's doe) dus ik heb ook een grote collectie Amerikaanse zepen en tja, het is net waar ik op dat moment zin in heb. Over het algemeen zijn Europese zepen qua geur wat terughoudender / meer een mooi geheel dan de Amerikaanse, die soms mijns inziens doorslaan in geurbommen. De enige goede zeep die we in Nederland - mijns inziens - hadden was Scheermonnik, qua basis en geur. Helaas maakt Ron het niet meer en sindsdien is mijn interesse ook verloren gegaan door de manier van opvolging. Kortom, ik kan zelf geen antwoord geven of ik Amerikaanse zepen beter vind dan Europese zepen.
 7. ChrisVanMeer

  Nieuwe kwast

  Samengevat: Varken: niet zacht, stug Syntheet: lekker zacht, weinig absorberend vermogen Zilverspits vind je dan misschien te zacht, dan kom je op gradaties daaronder en daar zijn allerlei benamingen voor (net zoals er die zijn voor zilverspits). Zilverspits hoeft absoluut niet slap te zijn hoor. Tja als je niet echt de klassieke handvaten leuk vind, zit je in de Chinees vast denk ik. Graudas / pure badger lijkt me te stug voor jouw wensen. Ik ben verder niet zo thuis in alle chinese spullen. Ik wilde nog voorstellen: Een Mühle S Classic in zilverspits voorstellen á 52 euro Een Simpsons Berkeley in best badger á 50 euro Een Simpsons Commodore in best badger á 61,95 euro.
 8. ChrisVanMeer

  Nieuwe kwast

  Totaal niet mee eens. Met een varken behaal je nooit de zachtheid van een zilverspits. Grauwdas misschien, maar zilverspits niet. @Jurre als je voor super zacht wil gaan qua das voor een betaalbare prijs, kijk dan eens naar een Kent Blk-8. Mijne kostte toen iets van 70 euro nieuw. Super zacht maar niet echt heel erg sterke backbone.
 9. ChrisVanMeer

  Nieuw op het forum.

  Welkom op het forum! Namens de staf van Shaving Society
 10. Scheerbeurt van de Dag - zondag 02 augustus 2020 Klik voor een grotere versie Krabber: Timeless Razor - Closed Comb - 0.68mm - 100mm Barber Pole Mesje: Polsilver - Super Iridium Kwast: Saponificio Varesino - Faux Ivory - 2.0 - 28mm Fan (Das - Manchurian) Scheerzeep: Noble Otter - Rawr After-Shave: Noble Otter - Rawr - Splash
 11. Black Anvil Shaving - Druid - 26mm Manchurian Fan
 12. Ach, zo'n grap komt toch uit...tuurlijk heb ik die niet besteld. Ik bestel eigenlijk alleen maar kwasten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.