Ga naar inhoud

Kwast73

Lid
 • Aantal items

  165
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-70

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. De krabbers een paar dagen in gebruik. Ik moet zeggen dat de Timeless best heftig is. Het zal wel even gewenning nodig hebben, maar hij is enorm effectief en ik twijfel of het een krabber is om elke dag te gaan gebruiken. Ik heb eens een poosje een Merkur Futur geprobeerd, maar die vond ik te agressief. De Timeless doet mij aan de Futur denken. Absoluut geen krabber om even gedachteloos mee te scheren. Mijn favoriete mesje is een Wilkinson Sword ( niet die van Gillette) dit levert mij de minste irritatie op. Maar de Timeless gaf mij wel wat irritatie en sneetjes. Ik heb geen druk gezet en "gestreeld" met de krabber. Verder vind ik hem erg zwaar, vanavond maar eens proberen met een ander steeltje. De kwaliteit en afwerking van de Timeless is top, een lust voor het oog om te zien! De Blackbird is een heel andere krabber. Het ziet er ook fantastisch uit. Deze krabber is wat makkelijker in gebruik en voelt voor mij wat meer aan. Op één of andere manier voelt het contact met het mesje op de huid wat veiliger/soepeler aan dan de Timeless. Ook voor de BB geld dat het een krabber is waar je het koppie bij moet houden. De BB scheert heel soepel en is bijzonder effectief. Ik vind echter het steeltje van 85 mm echt te kort, het trouwens jammer dat Blackland de 100mm niet meer levert. Beide krabbers zijn heel anders dan de R41, veel meer comfort en zeker zo effectief. Maar goed, ik heb ze nog maar een aantal dagen kunnen proberen en ga nog rustig even verder testen. Mijn zoektocht is nog niet ten einde. Misschien moet ik wel de Timeless 0.68 proberen.....kortom, ik ben er nog niet uit. Het zijn kostbare krabbers en ik wil nog niet over één nacht ijs gaan.
 2. Ik heb van @Tjebbe een Timeless oc 0.95 en een Blackland Blackbird in bruikleen. Deze ga ik uitgebreid testen.
 3. @Levi Ga ik mij ook in verdiepen😀, dankjewel!
 4. @Ko Eversdijk De scheerbeurt met de r41 is gewoon ruw. Ik zoek dus meer comfort.
 5. Beste mede forumleden, Ik ben al een aantal jaar lid van dit forum en meer een lezer dan een schrijver. Ik scheer al meer dan 10 jaar met een krabber en het is een ware zoektocht voor mij geworden. Hierdoor heb ik veel krabbers (gehad). Ik heb er veel geprobeerd o.a. Gillette Slim adjustable, Gillette old type, diverse scheerhoofden van Maggard, Merkur Futur, 34c, 41c, 37c, 39c en Progress. Razorock Sloc, German slant enzovoort. Uiteindelijk kom ik steeds weer terug op de Mühle R41 (2013), deze krabber geeft mij geen irritatie en scheert heel direct. Ik vind een krabber waarbij je goed voelt wat het mesje doet erg fijn. Echter is de R41 op zijn zachtst gezegd niet heel erg comfortabel tijdens het scheren. Ik zoek eigenlijk een krabber die net zo effectief is als de R41, maar met meer comfort tijdens het scheren. Na veel speurwerk op diverse (buitenlandse fora) viel mijn oog op de Timeless 0.95. Graag zou ik van jullie advies willen. Wie heeft er ervaring mee, en hoe verhoud de Timeless zich ten opzichte van de R41? Is de Timeless een goede keus, of zijn er nog andere mogelijkheden? Brand maar los😀
 6. Kwast73

  Keuzes, keuzes...

  Prima krabber, heb er ook één in mijn bezit. Comfortabel en effectief. Goede keus.
 7. Kwast73

  Krabber repareren

  Ik houd mij ook aanbevolen, heb een Gillette Slim Adjustable, is nog van mijn opa geweest. Ook hier problemen met het sluiten van de deurtjes.
 8. @joebar ik hoop dat je de mesjes bij een betrouwbare verkoper besteld hebt. Ik heb er ook 100 gekocht op ebay...... Inderdaad Gillette Nacet, maar bij levering bleek het om neppers te gaan. Dit is bijna niet zichtbaar, maar wel "voelbaar" tijdens het scheren. Toen ik beter op het doosje keek stond er TM achter Nacet ipv de bekende R.
 9. Compleet nieuwe kop gekregen van de verkoper! Topservice 👍!!!!
 10. @Hanskoning ik scheer mij dagelijks met de R41, geen irritatie en spekglad. Inderdaad niet de meest comfortabele krabber. Wat is in jou ogen een alternatief die net zo efficiënt is maar betaalbaar?
 11. @efskvast is vast voor mij, dus niet overdreven doordraaien.
 12. Niet gevallen, maar ik heb al gemaild met de verkoper, kop word vervangen...... goede service dus. Probleem opgelost!
 13. Ik scheer met veel plezier met mijn Muhle Grande R41. Vanavond brak de schroefdraad van de topplaat af. Iemand hier ervaring mee? De Muhle is een half jaar oud.
 14. Kwast73

  J&T Club

  Net even geprobeerd, superfijne kwast! Bedankt Jan. Erg tevreden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.