Ga naar inhoud

Simson

Lid
 • Aantal items

  415
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

 • Woonplaats
  Amsterdam

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Mijn doel is niet anders dan deze beste man te helpen, met wat ik denk. Ik snap soms de ophef erover totaal niet. Ik zou excuses van jouw kant overigens gepast vinden, jij citeert mij verkeerd en verwijt mij vervolgens draaigedrag. P.M.-en mag altijd. Geldt voor een ieder.
 2. Beste Rolf, ik schrijf: Zo zonde dat dat er net niet meer is. (slaat op het stoppen van SIR Irisch Moos scheerzeep). Wat leest Rolf: zo zonde dat het niet net iets meer is. Wel grappig dat je het er in leest maar dat schreef ik dus niet. (Doet me denken aan een Nieuwe Revu rebus in de jaren 80. De prijsvraag was gekoppeld aan het goede doel (en tevens de oplossing van de rebus) GAST AAN TAFEL. Wat sturen vele lezers in als antwoord? GA STAAN TAFEL). Voor de rest sluit ik me bij Marcel en Ron aan.
 3. O dat laat ik hem zeker doen. Maar als hij naar meningen vraagt, geef ik die. Nog even iets...en nu loop ik heel erg voor de muziek uit, excuses daar alvast voor: Stel: het gaat je goed, en je bent een leuk scheerzeepmerk in Nederland. Straal dan in ieder geval uniformiteit uit. Zou je de uitstap naar een kwast maken: met je logo in kleur. Ga je een scuttle maken? Idem dito. Geurwatertje? ook met je logo in kleur, en wijk daar niet meer van af. Een soort uniformiteit van spullen waardeer ik zeker in mijn badkamer. Tabac heeft dat begrepen. Irisch Moos heeft ook een goede lijn, maar heeft de zeep laten vallen. Ik las hier hele enthousiaste verhalen van iemand die een kom met zeep vond van dit merk. Zo zonde dat dat er net niet meer is. Sorry voor deze toekomstvisie, eerst maar eens even de zeep.
 4. Of de hoofdrolspeler kaal of bijna kaal of niet moet zijn, dat moet je maar eens met anderen doorspreken, of bij een hele grote groep mannen. Als dat kan uiteraard. Een soort enquête onder vrienden en kennissen verspreid lijkt me een goed idee. Als ik zo vrij mag zijn je te adviseren, dan lijkt een link met de oude binnenstad van Delft zeker een mooi argument. Misschien inderdaad met de plek waar je gaat werken? Een rustig figuur, die tijd besteed aan zijn scheerbeurt, dat zou dan ook de scheergoeroe kunnen zijn. Nou heeft goeroe bij mij wel een beetje geitenwollensokken bijklank. Maar waarom niet wat simpeler, wat dacht je van de merknaam "Oase"? Een Nederlands woord wat zeker rust uitstraalt. Extase vind ik ook mooi maar iets wilder. Senang vind ik dan weer een mooie soortnaam voor een scheerzeep met Oosterse geuren. Ik bekijk net je foto's en sorry....je zepen zijn nog niet echt mooi om te zien. Probeer later een mooi reliefstempel in harde zepen te krijgen, zoals bij de Vergulde hand. Bij zachte zepen kan dat niet, maar als de inhoud er mooi glad uitziet, is dat een plus. Maar...liever een goede zeep met een lelijke bovenkant dan een slechte zeep, want.... Ik was altijd een liefhebber van de Vergulde hand. Vandaag scheerde ik mij weer eens met Tabac, en het voelde "vettig", net alsof ik wat crème op mijn gezicht had. De vergulde hand voelt dan veel uitdrogender, klopt. Zorg jij nou voor een enigzins vette zeep vanaf de start. Tenslotte, vermijd zo veel mogelijk plastic als verpakkingsmateriaal. Een product wat ambachtelijk is zit in glas, metaal, hout of aardewerk. Je kan altijd nog navulverpakkingen verkopen, al is het een knijpflesje zachte zeep. Dat mag dan weer wel van polyethyleen zijn.
 5. Beste Ron, ik ben zeker benieuwd naar je zepen. Een ding, marketing technisch gezien: scheermonnik, ok, zeker met de populariteit van trappistenbieren is dat geen verkeerde naam, maar het dekseltje laat een monnik met een gigantisch grote tonsuur zien, die man is zowat kaal. Mijn dunner wordende haar op mijn kruin is mij een gruwel! En ik denk vele mannen met mij. Ik zou voor een monnik kiezen met veel haar op zijn hoofd. En leg de naam ook uit, komt de zeep uit een oud klooster of zo? Zo'n mooie link zou geweldig zijn. Tevens wil ik je in overweging geven, om een harde zeep in een minimale verpakking te verkopen, zodat je een oude pot zelf kan bijvullen. Tabac heeft dat ook. Ik vind zuinig omgaan met grondstoffen belangrijk.
 6. Simson

  Aqua Velva

  Dank je Loei, maar dat hoeft niet. Ik ga bij Notino in Duitsland bestellen, en dan via de huifkar het hier laten komen. Deze man van de huifkar vraagt er geld voor, maar Notino verstuurt niet naar Nederland. Het geld kwam vandaag terug, met een soort excuusmailtje van Biuky, de leverancier kon niet leveren. Dan moet je je waren toch niet aanbieden op de site?
 7. Simson

  Aqua Velva

  vanaf plm 17 oktober heeft Biuky het geld binnen, en niks opgestuurd. Ik betaalde met Paypal, dus ik ga het geld terugvragen. Helaas zijn mijn ervaringen dus toch negatief.
 8. Heren, de opmerking was heel veel milder bedoelt dan het nu wordt opgepikt! Ik begon ook te zeggen dat het Harkos zijn hobby en tijd is, en dat hij mag doen wat hij wilt. Of ik zinloze discussies opstart, geen idee eigenlijk. Ik ben wel heel blij met bijvoorbeeld Harkos' indeling in sterretjes en cijfers, door mij aangedragen, en door Harkos opgevolgd. En zeker niet "zinloos". En zoals gezegd ben ik er blij mee. Samengevat: oude mesjes testen is leuk om te kijken of we vroeger ook goede mesjes hadden, maar daarna is het over, want we kunnen er verder niet veel mee. Maar ik ga zeker niet over Harkos zijn tijd of nieuwsgierigheid, als hij dat leuk vindt om te testen, dan is dat zijn goed recht. Het "nut" is echter heel beperkt. Als hij dat zich realiseert, maar het toch leuk vindt, wie ben ik dan om het hem te ontzeggen?
 9. Hee Harkos, ik denk "he wat leuk, een nieuw mesje", blijkt dat jij wat oude mesjes hebt uitgeprobeerd. Dat mag, helemaal jouw tijd en hobby, maar is het misschien een beter idee om eerst de verkrijgbare mesjes te proberen? Stel je voor, er blijkt een heerlijk, fantastisch mesje te zijn wat lang mee gaat en uit een klein stadje uit India komt, maar toch enigszins verkrijgbaar, dan willen we natuurlijk allemaal dat mesje ook eens proberen. Maar met die NOS mesjes kunnen wij niks, daar loop je een keer tegenaan en dat was het dan. Terwijl de Gilette Nacet zo ongeveer schreeuwt om getest te worden. Kan een rotmesje zijn, wie weet, maar als het het paradijs op aarde zou zijn...dan kunnen we hem ten minste kopen! En Saddle is dood en begraven.
 10. Simson

  Aluin blok JA/NEE?

  Ik scheer me met preshave, dat smeer ik op de kaaklijn onder mijn oren, want de huid voelt daar altijd wat schraal na het scheren, en des te meer glibber des te minder schraalheid. Dan scheerzeep, en tenslotte nabehandelen met aluin. Vervolgens neem ik after shave, deo en eau de toilette van Tabac. Ik heb wel meerdere geuren, maar Tabac is zo lekker. Aluin smaakt ook lekker. Bitter.
 11. Simson

  Aqua Velva

  Ik ga het dan ook proberen.
 12. Simson

  Aqua Velva

  Ik heb ook mijn twijfels bij Biuky. Maar....ik kan 50 euro even missen, en ik denk er over om wat van mijn favoriete Tabac EDT te bestellen en af te wachten of het komt. Ik bestel via Paypal, komt het niet dan krijg ik mijn geld terug.
 13. Hij keek ook nog tevreden naar het pakje en zijn oude communistische sympathieën kwamen nog boven. "En ik vind het eigenlijk ook wel fijn om Rusland te steunen." Vandaag (11/10/16) was ik weer even bij hem, en hij vertelde inderdaad vroeger zich ook met DE geschoren te hebben. Hij moest ergens nog een krabber hebben, maar waar? De Orak vind hij een te glad handvat hebben, hij wil hem proberen te verstroeven met lak en schelpenzand, hij was vroeger schilder dus vandaar deze manier.
 14. Mijn buurman is 88. Ik vertel hem over klassiek scheren, en wat het oplevert. Hij heeft wel belangstelling, en ik geef hem 2 pakjes Rapira Platinum Lux en een Orak krabber. Gisteren zit hij voor zijn huis in het zonnetje. "Zeg Simson, die mesjes van jou....ik moet me er wel heel voorzichtig mee scheren". Ik zie een wondje op zijn kin. Even denk ik dat ik die eenzame romanticus ben die nog in klassiek scheren gelooft. "Maar...Ze zijn wel goed scherp, en ik ben inderdaad veel gladder dan met die Lidl mesjes. Doe mij er maar 100." Ik reken een tientje voor de mesjes en de krabber met hem af. En glimlach om mijn buurman, die waarschijnlijk na 40 jaar weer het klassieke scheren oppakt.
 15. Arme Harkos. Ik zie hem al vanavond een Blendax tegen zijn wang houden, met angst en beven. Want ja, nog 2x. Dat zoiets kan bestaan, zeg. Toch proef ik elders op het internet een dezelfde mening, alhoewel tussen de sterrenregen door je er wel naar moet zoeken: https://nl.aliexpress.com/store/product/lamina-de-barbear-50-pecas-BLENDAX-Razor-Blades-Double-Edge-Men-Stainless-Steel-Platinum-Coated-Shaving/1799056_32479416198.html Een wikkel ontwerpen kan je wel aan die Iraniërs overlaten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.