Ga naar inhoud

Wolf

Gouden donateur
 • Aantal items

  869
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Hans
 • Beroep
  Ambtenaar
 • Woonplaats
  Tasmania
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-70

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Wolf

  De Latrine

  Mannen zijn beter in staand pissen, vrouwen beter in zitten zeiken.
 2. Wolf

  gemeenschap en afhakers

  Nog één ding wat wel van mijn hart moet is dat ik het in het openbaar op de vingers tikken wat oneerbiedig vind. Ik weet dat modereren een ondankbare taak is evengoed en wil geen afbreuk doen aan de leiding van dit forum maar wilde dat toch even kwijt.
 3. Wolf

  gemeenschap en afhakers

  Veel wijze woorden in dit draadje, ik ben het met de meeste eens. Ik ben ook een tijdje weggeweest van het forum (ongerelateerde redenen) en het spijt me te zien dat een paar heren waar ik het meeste contact mee had niet meer aanwezig zijn. Een paar heren die soms wat een loopje nemen met een draadje en misschien soms (voor anderen) wat flauwe grappen maken. Een paar heren die een heel groot onderdeel van dit forum waren. Enorme kennis, aanbieden/regelen van scheermateriaal voor andere leden, een groot hart voor andere leden. (sorry mijn Nederlands is niet meer zo goed na 25 jaar in het buitenland en kan de juiste woorden niet zo goed vinden). Ja de regels moeten voor iedereen hetzelfde zijn maar ik denk dat we niet uit het oog moeten verliezen wat deze heren aan dit forum hebben bij gedragen op vele manieren. Het forum hoeft ook niet zo te zijn als alle anderen. Ik hou persoonlijk wel van een grapje hier of daar al heeft het soms niet direct betrekking op het draadje, ik vind het zonder dat "gezemel" een beetje droog worden. Ik geef ook niks om wel of geen aluinvoetje of discussies over wel of geen menthol of wat maar neem dat gezien de bijdrage van de heren op de koop toe Wellicht geven de meningen in dit draadje wat "guidance" aan de "moderators" (sorry Richard) om de regels en de handhaving ervan wat te calibreren. Ik wil het ook niet groter maken dan wat het is om de drempel voor de heren om terug te keren niet groter te maken. Voor mij is niet iedereen hetzelfde en leden die al jaren zo'n ontzettende bijdrage hebben geleverd mogen van mij wel ietsje meer. Ik hoop van harte dat dit een tijdelijke vakantie is en dat ze gauw met warm ontvangst terug keren en dat we dit vervolgens achter ons kunnen laten.
 4. Wolf

  Blackland - Tradere

  Weten we al wat ze moeten kosten. Ik heb nog een originele eerste generatie met open kam maar gesloten kan zou ik ook wel interessant vinden.
 5. Wolf

  Coticule

  Hij was niet helemaal vlak en tegen de tijd dat hij het wel was was het putje weg. Genoeg steen over denk ik voor mijn levensduur denk ik. Heb de raad van Ron ter harte genomen en kreeg dit bericht terug van Maurice: Het is inderdaad een hele mooie vintage Coticule. De zwarte lijnen bestaan uit mangaan. Niets om je zorgen over te maken dus! De mangaan zal een beetje zachter zijn als de Coticule dus in theorie meer uitslijten. Aangezien de lijnen in de lengte van de steen zijn moet je je daar geen zorgen over maken. Dit is mee in de slijprichting van je scheermes. Die mangaanlijnen zijn ooit in de steen gekomen als ‘vulling’ voor oude breuken. Een proces dat zich enkele miljoenen jaren geleden heeft voorgedaan. Het gesteente heeft de breuk dus gesloten.
 6. Wolf

  Coticule

  Zeker al 2 uur, en dan heb ik nog niks geslepen.
 7. Wolf

  Coticule

  Enige uren later, met vlakken is het allemaal goed gekomen. De scheurtjes zijn niet waarneembaar. De Waraho is voelt onwaarschijnlijk fijn en zacht aan en is duidelijk ook natuursteen. Volgende maand vakantie, dan zal ik ze eens uitproberen met een "leermes".
 8. Wolf

  Coticule

  Aanvullende vraag, heb ze toch maar gekocht €20. Er zit een klein butsje in de coticule, wat kan ik daar het beste mee doen. Net zolang vlakken tot ik er voorbij ben of opvullen met één of ander? Hij is met een minuutje poetsen met wat water al een stuk knapper op geworden overigens.
 9. Wolf

  Coticule

  Ligt hier op de locale veiling met een aantal andere stenen, de meesten geen natuurlijke. Er ligt ook een Waraho bij, schijnbaar betekent het Water Razor Hone dus misschien zijn ze wel van een scheerde geweest. Er lagen ook wat schaven dus misschien waren ze daar inderdaad misschien voor gebruikt. Richtprijs van veiling is €30 euro voor alle stenen bij mekaar (stuk of 6) dus als het daar bij blijft kan het niet super fout gaan.
 10. Wolf

  Coticule

  Is dit mogelijk een verdwaalde coticule in Tasmanië? Er lijken wat scheurtjes in te zitten die door de steen heen lijken te zitten. Kan ik hem daarom misschien beter laten voor wat het is?
 11. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal voor wat betreft kwasten van varkenshaar maar deze doet goed waar hij voor bedoeld is. Heb ook een syntheet erbij gekocht maar nog niet gebruikt. Handvat etc. ziet er er mooi uit en op afwerking is niets aan te merken. Erg tevreden met de aankoop. Vind zwart ook wel erg mooi staan bij het aluminium trouwens.
 12. Nieuwe wolfman oc 0.67 Alpha t-400 varkentje Dr Harris Marlborough zeep Feather mesje Eerste varkentje, was eerst even wennen maar bevalt goed. Mooie borstel om te zien ook. Wolfman overtreft verwachtingen. Scheert nog lekkerder dan zijn broertjes haast. Weet niet of dat komt vanwege de open kam of de iets grotere bek. Vind de open kammen soms wat agressiever aanvoelen maar bij deze helemaal niet.
 13. Wolf

  Wolfman razors

  Ik niet kapot van deze uitvoering eerlijk gezegd, smaken verschillen gelukkig.
 14. Wolf

  Pils krabber

  Ik het wel mooi het leer op zich. Geen last met nat worden en zo? Ik gebruik zelf nog wel eens sterling mini cord. 1.5mm. Zit ietsje rek in dus trekt goed vast en is haast onverwoestbaar, maar voelt fijn aan en geeft goed grip, mocht je een alternatief zoeken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.