Ga naar inhoud

Wolf

Gouden donateur
 • Aantal items

  873
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Hans
 • Beroep
  Ambtenaar
 • Woonplaats
  Tasmania
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-70

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Wolf

  Iwasaki Kamisori

  Je moet bij het slijpen wel uit kijken zoals hierboven genoemd (1 op 7 ratio wordt vaak genoemd) Als je beide kant evenveel slijpt dan slijt de 'zachte kant' te snel. Er zijn zat videos op YouTube met goede instructies.
 2. Mooiste is een moeilijke vraag. 1 van deze twee wellicht.
 3. . Ben er inmiddels een beetje aan gewend. Meestal komt het uiteindelijk wel aan maar het kan soms heeeel lang duren. Geluk had je het met tracking gestuurd dus dan weet je toch een beetje wat er gaande is. Ik had al eens een Wolfman onderplaat opgestuurd zonder tracking en dat duurde geloof ik tweeëneenhalve maand. Toen piepte ik hem wel. Maar goed, eind goed al goed.
 4. Moch vandaag dit prachtige mes ontvangen van Tony. Foto doet het niet echt tot z'n recht, ziet er een beetje dof uit omdat ik hem net geolied heb
 5. Wolf

  De Latrine

  Mannen zijn beter in staand pissen, vrouwen beter in zitten zeiken.
 6. Wolf

  gemeenschap en afhakers

  Nog één ding wat wel van mijn hart moet is dat ik het in het openbaar op de vingers tikken wat oneerbiedig vind. Ik weet dat modereren een ondankbare taak is evengoed en wil geen afbreuk doen aan de leiding van dit forum maar wilde dat toch even kwijt.
 7. Wolf

  gemeenschap en afhakers

  Veel wijze woorden in dit draadje, ik ben het met de meeste eens. Ik ben ook een tijdje weggeweest van het forum (ongerelateerde redenen) en het spijt me te zien dat een paar heren waar ik het meeste contact mee had niet meer aanwezig zijn. Een paar heren die soms wat een loopje nemen met een draadje en misschien soms (voor anderen) wat flauwe grappen maken. Een paar heren die een heel groot onderdeel van dit forum waren. Enorme kennis, aanbieden/regelen van scheermateriaal voor andere leden, een groot hart voor andere leden. (sorry mijn Nederlands is niet meer zo goed na 25 jaar in het buiten
 8. Weten we al wat ze moeten kosten. Ik heb nog een originele eerste generatie met open kam maar gesloten kan zou ik ook wel interessant vinden.
 9. Wolf

  Coticule

  Hij was niet helemaal vlak en tegen de tijd dat hij het wel was was het putje weg. Genoeg steen over denk ik voor mijn levensduur denk ik. Heb de raad van Ron ter harte genomen en kreeg dit bericht terug van Maurice: Het is inderdaad een hele mooie vintage Coticule. De zwarte lijnen bestaan uit mangaan. Niets om je zorgen over te maken dus! De mangaan zal een beetje zachter zijn als de Coticule dus in theorie meer uitslijten. Aangezien de lijnen in de lengte van de steen zijn moet je je daar geen zorgen over maken. Dit is mee in de slijprichting van je scheermes. Die mangaanlijnen
 10. Wolf

  Coticule

  Zeker al 2 uur, en dan heb ik nog niks geslepen.
 11. Wolf

  Coticule

  Enige uren later, met vlakken is het allemaal goed gekomen. De scheurtjes zijn niet waarneembaar. De Waraho is voelt onwaarschijnlijk fijn en zacht aan en is duidelijk ook natuursteen. Volgende maand vakantie, dan zal ik ze eens uitproberen met een "leermes".
 12. Wolf

  Coticule

  Aanvullende vraag, heb ze toch maar gekocht €20. Er zit een klein butsje in de coticule, wat kan ik daar het beste mee doen. Net zolang vlakken tot ik er voorbij ben of opvullen met één of ander? Hij is met een minuutje poetsen met wat water al een stuk knapper op geworden overigens.
 13. Wolf

  Coticule

  Ligt hier op de locale veiling met een aantal andere stenen, de meesten geen natuurlijke. Er ligt ook een Waraho bij, schijnbaar betekent het Water Razor Hone dus misschien zijn ze wel van een scheerde geweest. Er lagen ook wat schaven dus misschien waren ze daar inderdaad misschien voor gebruikt. Richtprijs van veiling is €30 euro voor alle stenen bij mekaar (stuk of 6) dus als het daar bij blijft kan het niet super fout gaan.
 14. Wolf

  Coticule

  Is dit mogelijk een verdwaalde coticule in Tasmanië? Er lijken wat scheurtjes in te zitten die door de steen heen lijken te zitten. Kan ik hem daarom misschien beter laten voor wat het is?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.