Ga naar inhoud

ChrisA

Gouden donateur
 • Aantal items

  607
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over ChrisA

 • Titel
  Merkur 37c
 • Verjaardag 20-10-1950

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Chris
 • Beroep
  Pensioen nu
 • Woonplaats
  Grave (N.Br)
 • Begonnen met klassiek scheren
  20-10-15

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. ATG is inderdaad heel erg veel moeilijker en een paar maanden oefenen is heel erg weinig. Zeker onder de neus is lastig ATG. Onder de wangen lukt eenvoudiger. Oefenen en geduld is een schone zaak. Succes
 2. @onno Ik vindt 100 scheerbeurten nog heel weinig. Ik scheer 360 dagen per jaar met open mes en pas na 1 a 2 jaar dat het echt soepel en super begon te gaan. Dit is niet om te ontmoedigen maar geef het de tijd en dan is de beloning des te groter.
 3. Heeft bij mij ook meer dan een jaar geduurd voordat het rond de kin ATG goed ging. Wel de enige manier om echt goed te scheren. WTG krijg ik het niet kort genoeg.
 4. Waarschijnlijk alleen verkooptechniek om maar wat anders te hebben. En andere balans natuurlijk.
 5. ChrisA

  Onderhoud van het open mes

  Klopt, die gouken heb ik ook sinds kort. Een mooie dikke grote steen. Met mijn beperkte ervaring gebruikt en volgens mij doet hij het prima. Daarna de Suhiro 20K en dat gaat super.
 6. ChrisA

  Onderhoud van het open mes

  @TonyHeel interessant Tony. Leuke en leerzame test. Ikzelf heb nog geen CrOx gebruikt terwijl het wel klaar ligt. Ik strop ook heel veel, zeg 30x, maar dan met een heel brede en lange strop. Vergelijkbaar met 50 a 60x. Met alleen wat touch up kan ik de goedkopere messen scherp houden en de duurdere hebbne na 4 jaar nog steeds niets nodig om scherp te blijven.
 7. ChrisA

  Nieuwe Amerikaan

  Welkom en succes.
 8. ChrisA

  Chinees dassenhaar

  @jos schenau Prima gerelativeerd. In elk land en over ieder onderwerp is het mogelijk de meest mensonterende filmpjes te maken. in hoeverre dat representatief is valt heel vaak te bezien. Maar het is niet verkeerd om over alle keuzes een beetje objectief na te denken.
 9. Van Harte gefeliciteerd. en inderdaad weer een mooi mes.
 10. ChrisA

  Dirk stelt zich voor.

  Welkom uit Brabant
 11. ChrisA

  Even voorstellen

  Welkom ook uit Brabant. En ik ben het met Snuff eens dat een open mes echt een heel persoonlijke keuze is.
 12. Nieuwe kroon rechtsachter??
 13. @Kingjack Zie je wel, nog meer stroppen. 40x Ik vergelijk het met wat de meesten hebben, zo"n Herold van 20 cm lang en cm breed. Dat is echt weinig.
 14. @Tony Ik strop sinds 1 1/2 jaar met een lange, 66 cm, strop van Jacco en dan voor en na het scheren 25x. Qua oppervlakte is die strop 4x die van een gewone. Dus eigenlijk 100x. Ook de goedkopere messen blijven wel 30 a 40x gebruiken goed. De betere messen heb ik ook na jaren nog bijna niets aan hoeven te doen. Ik ben benieuwd wat jouw ervaringen gaan worden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.