Ga naar inhoud

ChrisA

Gouden donateur
 • Aantal items

  542
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over ChrisA

 • Titel
  Merkur 37c
 • Verjaardag 20-10-1950

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Chris
 • Beroep
  Pensioen nu
 • Woonplaats
  Grave (N.Br)
 • Begonnen met klassiek scheren
  20-10-15

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. ChrisA

  Koken

  @kalerolf De kat ook weer blij???
 2. ChrisA

  Nieuw hier

  Welkom uit Brabant.
 3. ChrisA

  Ff Voorstellen: Cem.

  Handrem?? Lijkt wel een anker, komt ook wel los.
 4. Als die vintage Philarmanica heet dan hoef je jezelf daar geen zorgen over te maken. Helemaal top.
 5. Dat is inderdaad heel indrukwekkend. Goed voor een rustige zondagochtend.
 6. @Scheermonnik Sterk verhaal, voor de leek is het inderdaad heel moeilijk om te beoordelen wat "goed" en "niet goed " is.
 7. Mijn kleine Bartman Prima 11/16" scheert na 2 jaar gebruik echt niet meer. Onder de neus en zachte haren onder kin lukte niet meer. Die kleine messen lijken eerder bot te worden. Een half uurtje cirkeltjes gedraaid met slurry op de coticule, geleend van daveronaldo. Het water liep er mooi op Daarna ook een tijdje onder de kraan. Met een 60x loupe zag de bevel er redelijk strak uit. Wel wat krassen. De snede zelf is bij lange na niet perfect maar wel aanzienlijk beter. Toen 10 minuten op de Thuringer. Snede weer ietsje beter. Vanmorgen geschoren en ging uitstekend. Helemaal glad. Nu echt het gevoel dat ik iets bereikt heb. En belangrijker nog, ik heb het vertrouwen om wat verder te gaan. Tony suggereerde al een 8k om wat meer te bereiken dus ik zal eens op zoek gaan.
 8. ChrisA

  Helemaal op!!

  @Tjebbe Ik vindt het een erg fijne geur. Gebruik hem erg vaak en een nieuwe pot staat klaar.
 9. ChrisA

  Voorstellen

  Welkom. Scheren is een noodzakelijk kwaad. Ik kan geen baard laten groeien, geen gezicht. Het is dus de kunst om het scheren tot een aangename bezigheid te verheffen. En dat lukt hier prima. Succes.
 10. ChrisA

  Duitse open messen club

  Inderdaad leuk. Mooie messen.
 11. Dat is een hele aderlating om zo'n mooie hobby op te moeten geven door overmacht. Succes met het vinden van een alternatief.
 12. Shavemac Silvertip D01 TOBS Sandalwood Gold Rex 13/16" In twee gangen super glad. Helemaal tevreden. De bevel voor gebruik uitgebreid bestudeerd onder de 60x loupe. Ik weet nu dat er nog een aantal messen heel goed een finish opknap kunnen gebruiken. En dat gaan we zeker proberen.
 13. @Scheermonnik Heel knap dat je zover gekomen bent. Maar voor een grote doorbraak moet je wel erg veel opzij zetten, zo niet veel te veel. Jammer, maar waarschijnlijk een mooie ervaring.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.