Ga naar inhoud

DannyVG

Gouden donateur
 • Aantal items

  1862
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over DannyVG

 • Titel
  ATT Windsor CM1

Recente bezoekers van dit profiel

640 profielweergaven
 1. @shadowman12 een zeer goed mes maar wordt niet scheerklaar geleverd !!! ik heb er 2 en ook zijn zijn na de aanschaf over de slijpstenen gegaan
 2. DannyVG

  RS-10 Raw Shaving krabber

  @Hanskoning Is inderdaad ook zo. Trouwens ik denk dat ik bij een van de laatste was die er 1 heeft kunnen bemachtigen. Anderzijds is het best wel een dure krabber maar wel een heel mooi krabber, perfect afgewerkt. Hoeveel beter is hij : wel hij is heel confortabel en best goed diep uitscherend maar om dit bijvb in percenten uit te drukken hoeveel ie beter is : wel dat is wel heel moeilijk : hij is beter maar hoeveel beter : die vraag kan ik niet beantwoorden. En eigenlijk is dat wel voor vele krabbers zo : je koopt een nieuwe topkrabber en hij is beter maar hoeveel beter ? Een tijdje geleden was er hier sprake van de charcoal. Ja ook voor mij een heel goede krabber maar hoeveel was ie beter dan je vorige beste krabber? 1% ? 2? of 5%? Ik kan dit niet inschatten en zo gaat de aanschaf van nieuw materiaal steeds verder en blijft de economie draaien. Maar om bijvb momenteel het bedrag uit te geven van 1000$ of 1500$ voor een Wolfman en dit omdat de productie bijna is gestopt : nee dat is niet aan mij besteed : dan wacht ik liever op een krabber die het beter doet als de Wolfman alhoewel ik het nog steeds voor mij een hebbeding is. Is het een goede krabber : ja. Verkoop ik mijn Wolfman SS : nee. Heb ik er 1000$ voor over : nee. Wil ik hem voor 1000$ verkopen : nee. Een mens zit nu eenmaal raar in elkaar. Is het nog steeds een goede topkrabber voor mij : ja. Trouwens misschien start Avi opnieuw onder een andere naam met een krabber die net iets is gewijzigd, wie weet. Wel is het zeer boeiend hoe deze krabbers evolueren door de tijd heen, steeds beter en beter worden ze. En van 1 zaak mag je zeker zijn : de toekomstige krabbers zullen nog beter zijn.
 3. DannyVG

  RS-10 Raw Shaving krabber

  hm deze Rs is echt een top krabber : ik kocht hem met 2 platen : aggr en mild. De aggr plaat is top : scheert super zacht maar toch diep. Een super krabber. De mild plaat gebruik ik enkel bij een 2de scheerbeurt dezelde dag. Dit is inderdaad een krabber om u tegen te zeggen : ik hou doorgaans niet van zeer diep uitscherende krabbers. Met diep uitscherende krabbers zoals de Blackland Blackbird kan ik me meestal slechts een paar dagen na elkaar scheren, daarna krijg ik bloedpuntjes, niet erg maar voldoende voor mij om daarna even naar een mildere krabber te grijpen. Met deze RS kanik me elke dag scheren De aggr bodemplaat gebruik ik 's avonds waarbij ik me 1 keer per dag scheer. De milde onderplaat gebruik ik enkel wanneer ik me 's morgens scheer met de aggr plaat en me dezelfde dag nog een 2de maal scheer. Deze krabber is super confortabel en goed diep uitscherend. De aluin laat zich totaal niet voelen. Deze RS werkt voor mij nog beter dan de Paradigm 17-4 en Wolfman enz. Het comfort van deze krabber in combinatie met diep uitscheren maakt hem voor mij echt een topper. Ik vraag me af hoever hoever men nog kan gaan met ontwikkeling van krabbers die hetzelfde of nog beter zijn. In ieder geval : deze is voor mij echt subliem maar zoals altijd uw ervaring kan anders zijn.
 4. Die 25 rondjes : met de wijzerzin of tegen de wijzerzin ? Ik geraak er niet aan uit. Hoeveel graden moet je je potje dan hellen om bovendien de borstel in 47,53 graden te houden ?
 5. @ramon8 bij charcoal heb ik lang op een wachtlijst gestaan en toe het mijn beurt was. Bij het ontvangen van de mail waarin stond dat het mijn beurt was heb ik de wens geopperd om een ss te krijgen. De verzending was 1 week onderweg. De rs daarentegen was meer dan 3 welen onderweg.
 6. Zeker geen topfoto maar de buit is binnen (Sorry voor de slechte foto's) Een rs10 met 2 bodemplaten en een Charcoal SS level 2
 7. Met zo’n dik handvaatje ?
 8. DannyVG

  RS-10 Raw Shaving krabber

  Hoi Richard, bedankt voor je antwoord. Dus is eigenlijk de redenering : steeds met paypal betalen. ik zal in ieder geval zeer tevreden zijn als ie hier thuis aankomt.
 9. DannyVG

  RS-10 Raw Shaving krabber

  Maar hoe kan paypal dan het geld recuperen ? Stel dat je het pakket niet ontvangt, hoeveel tijd voor reageren heb je dan ? Dit pakket van mij is vertrokken op 16 februari. We zijn nu 8 maart, dus daar gaat een ganse tijd over. Binnen 1 week gaat er bijna een maand over tussen vertrek en ontvangen. Stel dat je besteld en betaald : dan moet je daar nog een paar dagen bijtellen. Heeft paypal geen maximum tijdsperiode voor klachten ?
 10. DannyVG

  RS-10 Raw Shaving krabber

  pff ik hoop dat ze niet failliet zijn. Die van mij zat juist het vliegtuig op en zit nu vast in de douane. Maar anderzijds : ik betaalde via paypal. Maar kan je je kosten recupereren bij faillissement ? Hoe zijn we eigenlijk verzekerd voor zoiets ? Je hebt tenslotte vooruit betaald. Is er iemand die hier meer over weet ?
 11. Ik gebruik enkel ultrasoon met een neutraal zeepje + tandborsteltje. Gaat opperbest hier is is trouwens ook een draadje over ultrasoon : alleen zullen de beschreven toestellen niet meer bestaan.
 12. Charcoal ss (ik had er al 1 maar wil er een tweede)
 13. Tony en Buffel zijn inderdaad topslijpers maar er zijn er nog hoor Ook hangt veel af van de stenen die ze gebruiken maar ook van de scherpte en het gevoel dat je zelf wil en aankan. Een mes kan ontzettend scherp zijn waarbij je soms geen aangenaam gevoel hebt bij het scheren. Beter is zelf leren slijpen en proberen tot het voor jou ook aangenaam is. Voor mij is een goed mes een vrij licht mes 5/8 max 6/8 eens goed geslepen kan je het heel lang onderhouden met stroppen en een goede finisher (ik weet het juiste woord niet in het Nederlands) maar dit is wel de finale steen waar hij overgaat. Deze geeft je het noodzakelijke finale scheercomfort. En dan moet ie weer over linnen en leer. Een goede strop is ook zeer belangrijk. En ook dit vergt oefening. Zomaar een slijper aanduiden is zeer moeilijk tenzij jijzelf zeer ervaren bent en het verschil kan onderkennen. Dit is enkel mijn persoonlijke mening en ja zoals altijd uekaz o nog iets ik gebruik enkel synthetische stenen. Echte slijpers gebruiken natuurstenen en daar ben ik een totale leek in. Zij verzamelen deze stenen, slijpen erop en kunnen deze beoordelen. Deze edele kunst ken ik niet en kan ik niet. Dus dit kan nog een verschil zijn. En nee ik slijp niet voor andere mensen : ik ben nog een te grote leek in deze materie
 14. Een derde kast met enkel open scheermessen ? 🤩 je kan deze toch maar mogelijk tussen al die scheerzepen en borstels zetten he. pfff ik zit met hetzelfde probleem
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.