Ga naar inhoud

Hanskoning

Gouden donateur
 • Aantal items

  13091
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Hanskoning

 1. néé niet op zijn kop laden en al helemaal niet smelten dan kan alleen met glycerine zepen. Omdat de MWF hier sporadisch aan de beurt komt gaat hij normaal gesproken uitdrogen en brokkelen. Dit voorkom ik door elke week vanaf het moment dat de puck uit zijn verpakking komt tot zijn einde een heel klein scheutje water op de zeep te doen hierdoor zet hij op den duur uit waardoor hij zich vormt naar de kom en zo voorkom je het uit elkaar vallen en voila jullie zien het resultaat. Kan er natuurlijk wel eens een filmpie voor je van maken. Proraso wit bevat ook wat menthol (nog net aanvaardbaar voor mij). Zou het dat kunnen zijn? Ik heb nog nooit opgemerkt dat menthol dit effect heeft Koen, ook voor mij is het ook meer de combinatie van de krabber met het geplaatste mesje en natuurlijk hoeveel scheerbeurten het mesje er al op heeft zitten. Ikzelf heb een zware en volle baard en na max. 4 scheerbeurten vervang ik een mesje om een goede snit te behouden. Wat denkelijk wel iedereen zal herkennen is dat de éné scheerbeurt om onduidelijke redenen slechter uitpakt als gemiddeld. Is het de mindere huidconditie, te snel willen scheren met iets teveel druk ........... En dus ook het resulaat zal soms slechter of beter kunnen zijn.
 2. @shadowman12 Dat zijn allemaal onvervalste toppertjes oftewel een prachtlijstje. Ben wel zeer benieuwd wat je van de geur van de Electric Sheep vind zelf vind ik hem vrij heftig.
 3. Zelf af en toe nadenken helpt je om een probleem of anderszins van verschillende kanten te bekijken, ideeën te vormen en helpt zo aan je algemene ontwikkeling. Daarnaast ben ik natuurlijk van een oudere generatie waarin er geen filmpies waren en we onze eigen weg moesten zoeken. Ten tweede toen ik nog mijn eigen bedrijf had graag mensen werkzaam had had die in staat waren om niet alleen maar vragen te stellen maar juist zelf door zelf initiatief te tonen en na te denken tot een oplossing te komen. Dit waardeerde ik zeer zelfs als de gekozen oplossing niet de beste was. Dus ik nam in mijn ontwetendheid aan dat als iemand filmpjes plaats ( dat is op zichzelf te waarderen) mij ook kan uitleggen wat het voordeel is van het op zijn kop laden van een zeep is en dat slechts de vraag "wat is daarmis mee?" ietwat verrassend is voor mij. Daar komt bijvoorbeeld ook bij dat harde zepen zoals MWF in zijn poseleinen kom en bijvoorbeeld DR Harris en Tobs in de houten kommen indien ze niet elke dag gebruikt worden opdrogen en daardoor los in de kom komen te leggen wat bij het op zijn kop draaien van de kom de zeep doet laten vallen. Ook de kans dat de pot of kom valt doordat hij niet in de palm rust maak de kans groter. Wel uitstekende ochtendgymnastiek natuurlijk dat bukken.
 4. De eigen scheerbeurt werd gedaan met die machtig mooie Prep pre-shave en scheerzeep. Omdat de huid zich als een baldadige jongere blijft gedragen werd het Gillette Rubie Platinum Plus mesje 2x in de Charcoal Level 1 dual scheerhoofd geschroefd. Heel comfortabel en ook nog eens mooi efficient voor zeker een ideale combinatie. De afwerking was even doorbijten want de van extra menthol kristallen voorziene Floid had geen enkele clementie met diezelfde baldadige huid waarop vervolgens de Balm weer de rust mocht terugbrengen.
 5. In onderhavig geval gaat het om de combinatie van koud water en Proraso wit toch niet echt bekend staande als een vette scheerzeep in combinatie met het gladde gevoel na de scheerbeurt. Aannemende dat dan ook nog eens de aanwezige zeepresten zijn weggewassen kan ik me vervolgens de vraag van Guy heel wel indenken.
 6. Gaat lekker Wilco. Gaat nog lekkerder Chris.
 7. Nee je handen mag wel natuurlijk.
 8. Als de kwaliteit van het gebodene goed is oké maar als het eerste filmpie al weer de kant van het op onderste boven laden van de zeep ben ik niet zo overtuigd van het juiste niveau.
 9. Ach ja misschien was ik overvallen door de lachbui bij het zien van het eerste filmpie niet helemaal helder in mijn uitleg. Ik bedoelde dus niet het opschuimen op het gezicht maar dat weer de zeep op zijn kop gehouden wordt. Ik zie direct ook weer dat andere licht die volgens hem alleen maar goed schuim krijgt als je de MWF onderste boven houdt en zo de kwast laadt. Er zullen best wel filmpjes zijn waarvan je als beginner iets kan leren maar helaas is het merendeel in mijn optiek redelijke onzin en dan vooral als ze er ook nog een naam bij gaan noemen die het autoriteit moet geven. De Freedman of de Mantiac of de Marco methode. En dan is mijn verzuchting als je hier een paar draadjes lees is er steeds hetzelfde heldere éénduidinge advies een mooi schuim verkrijg je door een juiste water/zeep verhouding in je borstel te krijgen en daarmee te gaan opschuimen en of dat dan in het gezicht of een kom is maakt niet uit. En het is al menig maal aangegeven de éné zeep heeft meer water nodig als een ander en de éné zeep vang je het laden aan met een nattere borstel als de ander en waar is de lol van het experimenteren gebleven?? Dus dan adviseer ik inplaats van al die filmpies tot je te nemen ga nu eerst eens een half uurtje de badkamer in en experimenteer met dezelfde borstel en de variabelen water en zeep en zie na enig oefenen zal het denkelijk iedereen gelukken om een prachtig schuim te verkrijgen. Maar het lijkt wel of iedereen na de eerste mislukking direct Joetoeb opgaat de meest vreemde capriolen ziet en dan dit hier als video neerploft zonder bij zichzelf te rade te gaan of het daadwerkelijk iets toevoegt en dan het nog gaat verdedigen als zijnde dat dit dé manier waarop je een fantastisch schuim krijgt.
 10. Het eerste filmpje weer zo'n gek die op zijn kop laadt het blijft lachen met die Amerikanen, om mijn kaakspieren niet te veel te belasten misschien morgen de volgende.
 11. Juist heel verfrissend een aanbieder die nu eens wel een juist advies geeft, zeer te prijzen waren er maar meer van dit soort eerlijke neringdrijvende. Jawel en natuurlijk zo probeer ik mijn brede zeepkennis in stand te houden en tevens voor het vergelijk. vandaar die 400 jaar
 12. Ja en het werdt er niet beter van ................maar nu staat er op mijn nieuwe verpakking onderstaande vermeld dus ik weet niet precies met welke oude versie hij hier nu vergeleken wordt het merk is tenslotte al zo'n 400 jaar oud.
 13. Even de prijs van een Stirling opzoeken met 180 gram zeep en dan de prijs van een Haslinger 60 gram. Moet je de laatste prijs daarna met 3 vermenigvuldigen en dan kijken of het nog idioot duur is. Dat weten we nu wel want deze vraag heb je al een paar keer gesteld en hij blijft maar terugkomen dus het goede antwoord zit er nog steeds niet tussen dan blijft er slechts een ding over en dat is zelf gaan experimenteren. Is trouwens ook heel leuk.
 14. Het gewicht van een krabber is zoals bijna alles in onze hobby USKAZ want waar anderen zich met plastic krabbers heerlijk kunnen scheren prefereer ik de zwaardere krabbers,daarom vind ik het (hogere) gewicht van een krabber als nadeel benoemen niet correct. Het blijkt in de praktijk dat het geen druk zetten op een krabber vaak wat langere tijd nodig heeft om geheel in te dalen bij de gebruiker. De scheertechniek is meestal pas na na langere tijd op orde en natuurlijk vragen de meer efficiëntere (agressievere zo u wil) krabbers ook een betere techniek en aandacht. De leden die zich al wat langer nat scheren zullen zich waaarschijnlijk in het volgende herkennen dat de efficientere krabbers in eerste instantie soms aan de kant gelegd zijn omdat de scheerbeurten niet echt comfortabel liepen. En als je dan na een langere tijd hem nog eens ter hand neemt blijkt de boze Wolf die nogal eens beet verworden te zijn tot een schoothondje wat wel blaft maar alleen bijt als je de aandacht er niet bijhoudt, oftewel je scheertechniek is weer verbeterd. Ik zeg daarbij ook niet voor niets dat ik meestal 5 scheerbeurten nodig heb om een krabber geheel te doorgronden waar houdt je hem vast, welke scheerhoek houdt je aan en welk mesje voelt het prettigst aan in de krabber. Zo vind ik in de iKon hoofden een Feather mesje het prettigst en in de Charcoal de Gillette Rubie en in de Wolfman weer een Nacet heel subjectief natuurlijk maar dat is deze hele hobby
 15. Als Proraso rood beter is als de genoemde merken blijven er in mijn optiek nog twee over en wel de groene en witte versie van diezelfde Proraso.
 16. Eigenlijk niet néé ...........hoewel het zijn allebei scheerzepen dus enigszins te vergelijken zijn ze wel. De Dusty heeft een rozengeur en is ook een hardere zeep dan de schafmilch, qua verzorging sla ik de Haslinger hoger aan.
 17. Vaatwasser.........moet je wel een vaatwasser hebben. Hoewel dat ben ik dus
 18. Vanmorgen las ik in de SvdD van Dajd94 dat hij een rauwe scheerbeurt heeft gehad en toonde op de foto een pakje van de Gillette Super Platinum mesje ook wel de Indian Blacks. Nu is dit samen met de Gillette Rubie Platinum Plus en de Gillette Nacet mijn favoriete mesje en dan valt mij opeens in dat ik laatst met het eerste mesje uit een pakje met hetzelfde uiterlijk ook al een rauw scherend gevoel had wat ik ook in mijn SvdD aangaf. Ik krijg nogal eens wat samples opgestuurd dus ik weet niet meer van wie ik dit pakje ontvangen heb maar de door mij zo geliefde IB zitten al heel lang in een pakje met een ander uiterlijk. Lezende op de verpakking moeten ze allebei in India uit dezelfde fabriek vandaar de bijnaam Indian Blacks (IB). Dus maar eens de vraag herkennen anderen zich ook in bovenstaande dat de "nieuwe" IB in de linker verpakking (5+2 gratis) veel prettiger scheren als een mesje uit het rechterdoosje?
 19. Bijna goed Wilco maar let op het woord "bijna" de Timeless is het grote broertje van de Fatip en nog heel wat efficienter, lees bij verkeerd gebruik agressiever. Maar goed hanteer hem als een Fatip en ik herken je vrijdag als je hier zepies komt ruiken wel op het station aan je rode gelaat.
 20. Nu de huid door het opvlammen der ziekte verdraaid opstandig is heb ik natuurlijk één van de meest verzorgende zeep erbij gehaald en wel de MWF. Samen met de Maseto 30 mm binnen geen tijd een volle kom heerlijk schuim. En tegen alle Amerikaanse regels en joetoeb filmpies in de kom niet onderste boven gehouden en dan pffffff gelukkig toch nog een fantastisch schuim gekregen. Vraag ik me nu al af hoe goed het schuim wel niet moet zijn van die Amerikanen die wel op zijn kop laden, misschien vallen de stoppels er dan wel af zonder je krabber te hoeven gebruiken. Afijn voorzichtig laverend toch redelijk glad en alsnog redelijk wat irritatie.......wachten op betere tijden zo zeg ik maar.
 21. @WilcoRoos Voor de eerste scheerbeurt even wat moed verzamelen Wilco en vooral de hoofdregel van het natscheren in je hoofd houden zoalsdie luidt: absoluut geen druk zetten. Doe je dat ondanks deze maning wel met de 0,95 scalloped hoofd dan raak je een redelijk groot gedeelte van je opperhuid kwijt.
 22. Dan ben ik maar een lui beest want hooguit 1 keer per 2 maanden á 3 maanden maak ik de krabbers met een lauw sopje met afwasmiddel schoon en ik heb eerlijk gezegd nog nooit een mindere scheerkarakteristiek ontdekt veroorzaakt door wat waas. Hoewel bovenstaande gaat niet op voor de Charcoals die worden na de drie á vier scheerbeurten gereinigd vervolgens in de wax gezet en netjes opgeborgen.
 23. Helaas heeft mijn ziekte besloten weer eens actief te worden en dat resulteert o.a. in een zwaar geïrriteerde huid die aanvoelt alsof hij zwaar zonverbrand is en dat maakt van een scheerbeurt altijd een spannende gelegenheid. Het scheergerief van vandaag staat normaal gesproken garant voor een zorgeloze scheerbeurt want laten we wel wezen Prep pré Shave met één van de beste Scheercremes van de Art Of Shaving maken toch een gezamenlijk een fantastische glijlaag. De Charcoal level 2 met een top drie mesje de Indian Black 3x daar valt ook niets negatiefs over te vermelden en toch blijkt de huid na de scheerbeurt meer als verwacht aangedaan. Nu maak ik de foto van het scheergerief ná de scheer en voor de douchebeurt en bij het afdrogen besloot ik niet de Pinaud maar meer verzorging op te brengen dus werden de Weleda aftershave en balm van de plank gepakt.
 24. Maar dat verrast je toch niet hé Harrie want als o.a Tjebbe en ondergetekende (2 uiterst professionele scheerders al zeg ik het zelf en dat doe ik dus bij deze) hierover ook al de jubelkreten hebben uitgesproken staat dit gelijk aan een Joetoeb filmpje of een Amerikaanse recensie. Bij de weg als je dan toch in Engeland bestelde had je direct ook efkes zo'n Swyen Forkbeard zepie moetem bestellen is ook al zo goed, ik wil je niets opdringen hoor .........maar toch.......... Géén één.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.