Ga naar inhoud

Frank

Gouden donateur
 • Aantal items

  364
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Frank

 1. Ik kreeg ze jaren terug ook via Ebay uit Thailand. Niets mis mee.
 2. Ik heb er ook een gehad. Dat was een fijn mes.
 3. Frank

  straight razor scheercursus

  Gewoon rustig aan blijven proberen. Ook met links. Alleen door te oefenen bereik je dat je dit kunt. Daar verandert het deelnemen aan zo'n cursus niets aan.
 4. Frank

  Goede brede strop kopen?

  Ik ben nog steeds erg tevreden over mijn Westholme strop die ik in Engeland kocht. Ik betaalde ruim een jaar geleden GBP 35 voor een 3 inch beginnersstrop van latigo-leer + linnen. Verzenden kostte GBP 12,- Hiervoor ontvang je een perfect afgewerkte strop die zijn geld meer dan waard is.
 5. Dan zit ik in dezelfde richting Tony,25 x op linnen en 80 x op leer zowel na de stenen als dagelijks na het scheren.
 6. En kijk dan is naar het aantal keren stroppen na de steen: 50-60 keer op linnen gevolgd tot 200-250 keer op leer Zijn er mensen onder ons die dit doen?
 7. Frank

  10K berichten

  Bedankt voor al die berichten Ron. Ik heb daardoor al veel interessante en nuttige informatie gekregen.
 8. Frank

  Custom open mes club

  Erg mooi Ron. Maar merk je veel verschil tussen het mes met stabilisator (nieuw model) en het oude model zonder stabilisator? Volgens mij werd dat zo door Ulrik uit de hand geslepen. Een knap staaltje werk.
 9. Frank

  Wacker Allround

  Heel mooi mes. Gefeliciteerd! Ik ben benieuwd hoe het bevalt.
 10. Vandaag voor de eerste keer mijn Naniwa specialtystone 12000 K. gebruikt. Ik heb de steen eerst gevlakt op een glasplaat met schuurpapier korrel 400. Dat was binnen 10 minuten gebeurd. Daarna mijn Worldmaster en Le Grelot voorzien van tape en ieder mes 10 slagen op de Naniwa gegeven. Het water liep niet echt goed over het mes. Betekent dit dat ik eerst terug moet naar een steen met een lagere korrelgrootte? Na de Naniwa ieder mes nog een 5 tal slagen op het Crox paneel gegeven. Hierna verliep de HHT in ieder geval goed. Morgen de echte test.
 11. Frank

  Winkels in zeeland

  In Maastricht zit Jaspers drogisterij in de Wyckerbrugstraat. Dat is de straat die van het station naar de binnenstad loopt. Net voor de brug aan de linkerkant tref je Jaspers, een ouderwetse drogisterij met ook wat scheerproducten. Proraso is sterk vertegenwoordigd en ik meen dat ook wat Engelse zepen heb gezien en diverse kwasten van Omega. Leuker nog is in dezelfde straat het bonbonwinkeltje : "Friandises" . Nancy Reagan en Bill Clinton waren hier te gast en niet voor niets, Hier verkoopt men de lekkerste bonbon die ik tot nu toe proefde. Niet van die grote brokken, maar klein en uiterst fijn van smaak. In dezelfde straat kun je lekker eten bij Brasserie Flo, maar Maastricht telt natuurlijk tal van hele mooie restaurants, zijnde de meest bourgondische stad van ons land...
 12. "Beste scheervrienden, Vandaag ontving ik van Knive and Tools mijn Naniwa Specialtystone 12.000. DE ene zijde lijkt volkomen vlak. De andere zijde heeft een duidelijk gaatje van ik schat 2 mm doorsnee en enkele tienden mm diep. Wat die ik hiermee terugsturen of maakt dit verder niet veel uit? Ik kan ook de steen vlakken tot het gaatje verdwenen is maar dat kost weer materiaal van een steen die toch al niet al te dik is. Gebruiken jullie trouwens steeds een zijde van de steen of gebruiken jullie afwisselend beide zijden? Zou ik een zijde kunnen gebruiken voor mijn scheermessen en de andere voor mijn keukenmessen, of is dat niet aan te bevelen? Verder en ik weet dat ik die informatie wel zal kunnen vinden maar heb geen zijn om te zoeken, hoe gebruik ik de steen als finisher. Dompelen in water of alleen besproeien met water? Hoeveel slagen moet ik het mes geven om het weer in een optimale conditie te krijgen? Bedankt vast voor jullie feedback.
 13. Frank

  Schild!

  Heel mooi dat Wade en Butcher-achtig mes. Knap dat je over zulke vaardigheden beschikt.
 14. Hoe rond je die hoeken het beste af?
 15. Frank

  Russisch staal

  Mooi mes Maarten. Je krijgt een indrukwekkende collectie als ik alle berichten volg.
 16. Frank

  Baume.be

  Crème is prima. Een van de betere. De zeep ken ik niet.
 17. Vanmorgen deze Isola weer geprobeerd. Het ging iets beter maar het blijft voor mij een "moeilijke"zeep. Ik blijf natuuurlijk doorgaan. De geur is erg aangenaam.
 18. Vandaag deze zeep voor het eerst geprobeerd. Het viel niet mee om hier een goed schuim mee te kloppen. De kwast nam de zeep moeilijk op waardoor ik niet de goede consistentie kreeg. Volgende keer zet ik eerst een laagje water op de zeep en kijk wat voor effect dat heeft. De geur is aangenaam fris en erg licht maar blijft wel lang hangen. Het is ook een geur die ik nog niet ken van de andere zepen die ik tot nu toe probeerde. De bijbehorende ASB blijkt heel anders te ruiken. Niet onaangenaam maar dat viel me toch tegen. Het is wel een een hele mooie dikke ASB . Bijna een soort crème die goed intrekt en ook een goed verzorgd gevoel geeft.
 19. Frank

  Schoonmaken krabber na scheren.

  Wat is de beste manier om een krabber schoon te maken ? Helemaal uit elkaar halen alles afspoelen en drogen ( ook het mesje) en weer in elkaar zetten ? Of gewoon zo goed mogelijk schoon spoelen onder de stromende kraan en dan laten drogen tot de volgende scheerbeurt ? Ik merk als ik dat doe dat er toch altijd zeepresten blijven zitten, vandaar dat ik nu steeds alles uit elkaar haal en schoonmaak.
 20. Goed nieuws Scheermonnik, nu volhouden.
 21. Inderdaad. Verpakking nodigt niet uit tot aankoop.
 22. Frank

  Onderhoud syntheten, Hoe?

  Mijn Mühle Silvertip Fibre ziet er na ruim 2 jaar dagelijks gebruik nog uit als nieuw. Ik spoel hem alleen steeds goed uit na het scheren. Een van mijn beste investeringen op scheergebied tot nu toe.
 23. Frank

  Koken

  Ziet er goed uit Rolf. Nog speciaal gekruid die kip?
 24. Gewoon met links blijven doorgaan. Het zal in het begin meer tijd kosten maar ineens heb je de slag te pakken en dan weet je niet beter meer. Uiteindelijk gaat dit leiden tot, wat ik vind, de meest fijne manier van scheren. Volhouden dus !
 25. Frank

  Crox vraag

  Als het balsa-hout is lijkt het me perfect. Maar weet je dat zeker? Ik heb nog nooit een wijnkist van balsahout gezien. Ga anders gewoon naar een modelbouwwinkel.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.