Ga naar inhoud

Frank

Gouden donateur
 • Aantal items

  504
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

544 profielweergaven
 1. Toen ik jaren geleden begon met natscheren, gebruikte ik Proraso groen uit een spuitbus en Proraso crema prebarba. Ik vond die eucalyptus- en mentholgeur geweldig, en weet nog dat mijn vrouw vanaf de andere kant van de badkamerdeur vroeg : Wat ben je toch allemaal aan het doen ?? 😊😊 Ik merkte echter geen effect van de crema prebarba en stopte ermee toen mijn pot op was. Nu echter toch weer eens deze Vitos geprobeerd. Een zachte crème die enorm sterk naar menthol ruikt. Echter ook hier merk ik geen enkel effect. Sterker nog als ik het niet goed afspoel voordat ik mijn scheerzeep opbr
 2. Met mijn laatste bestelling die ik deed bij BdF ontving ik ook deze Crema da Barba Violetta di Parma van Saponificio Bignoli. Het was een gok maar ik ging af op een paar goede reviews in de USA. Mijn verwachtingen waren hoog gespannen want ik houd erg van de geur van de maartse viooltje ( Viola odorata) die ik in mijn tuin heb staan. Helaas ruiken die vele malen lekkerder dan deze Violetta di Parma. Hier gaat het wel om een bloemengeur maar dan erg chemisch. De crème is zuiverwit van kleur ( daar houd ik dan wel weer van) en erg zacht, Een kleine hoeveelheid crème geeft een mooi,
 3. Allemachtig dat is erg oud ! Ik ga het mes met nog meer respect behandelen. Het scheert overigens erg goed. Bedankt voor de info Tony.
 4. 100 jaar dat is flink oud. Toevallig was ik gisteren op zoek naar de leeftijd van de A. Knyn 33 die ik van je gekocht heb. De enige info die ik kon vonden was dat die fabriek bestaan zou hebben tussen 1860-1890. Dit zou betekenen dat het mes minimaal 130 jaar oud is! Denk jij dat dat klopt?
 5. Altijd proberen met die naam op je mes ! Bovendien ziet het er qua vorm ook heel interessant uit. Je ziet niet veel van die schouderloze messen en dan heb je ook nog die mooie puntvorm. In hoeverre je het 'mooier" zal krijgen weet ik niet. Daar moeten meer andere mensen met meer ervaring een uitspraak over doen. Je kunt hem misschien ook eerst (laten) slijpen en naderhand de beslissing nemen.
 6. een japans mes snijdt beter doordat het scherper is en langer scherp blijft, is lichter en daardoor makkelijk hanteerbaar. als je er eenmaal mee gewerkt heb wil je niets anders meer...
 7. ken je deze shop Daan : www.japansemessen.nl een mooi sortiment, goede voorlichting en eerlijke prijzemn.
 8. Ja dat shirogami ken ik ook van naam maar ik heb er zelf geen mes van.. Maar ben je niet bang voor chippen?
 9. Mooie messen Daan. Aogami staal?
 10. Frank

  Iwasaki Kamisori

  Ik heb er ook een gehad. Dezelfde ervaring als Tony. Door het dunne handvat ( en dan was dat zelfs nog omwikkeld met rotan oid), te weinig controle. Dat vond ik niet prettig hoewel het mes op zich goed functioneerde. Ik probeerde in het begin wel steeds een kant te gebruiken zoals hierboven omschreven, wat de zaken nog moeilijker maakte. Later gewoon met 2 kanten dat ging ook, alleen de hoek moest iets worden aangepast als ik me het goed herinner.
 11. Bedankt voor deze review. Dan ga ik die Castle Forbes ook proberen de Castle Forbes Lime is mijn favoriete zeep.
 12. Als mijn Norton antivirus abonnement afloopt schakelt dan vanzelf Windows Defender weer in?
 13. Heel fraai ontwerp. Mooi bericht Ron.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.