Ga naar inhoud

Harkos

Gouden donateur
 • Aantal items

  6827
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Harkos

 • Titel
  Wiborg Captain
 • Verjaardag 04-09-1947

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Harrie
 • Beroep
  Pensionado
 • Woonplaats
  Boekelo
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-77

Recente bezoekers van dit profiel

780 profielweergaven
 1. Vulfix 404 Grosvenor mixed Badger and Boar Bristle, Truefitt & Hill Sandalwood, Timeless Solid Bar scalloped 0,95, Carrefour Personna? 7e x, Proraso Con Olio di Sandalo AS, Biobaza Aftershave Lotion. Kwast en zeep: Vulfix 404 Grosvenor mixed Badger and Boar Bristle en Truefitt & Hill Sandalwood: Heb al vaker aangegeven, dat ik de geur van deze zeep te licht vind. Lijkt wel of de zeep langzaam zijn geur verliest. Laatst merkte ik op dat het wat ranzig lijkt te worden, maar dat is niet zo. Het gaat gewoon naar zeep ruiken, maar dat doet een Turks blokje zeep van €1 ook. Kan er best schuim van kloppen, maar een lekkere sandalwood ho maar. Als dat zo door gaat, heb ik weer een duur badzeepje. Nou ja zoals gezegd met de Grosvenor in de warm Pools scuttle krijgt ik goed scherend schuim voor 3 volle rondes. Mesje en krabber: De Carrefour Personna? voor de 7e x gebruikt. De Carrefour Personna was nog redelijk goed bruikbaar, maar dit was dan wel ook de laatste keer. Zit nu in de spaarpot. Daarmee komt het gemiddelde van dit mesje op 7,5 en dat is toch netjes mijn over alle mesjes berekend gemiddelde. Geen hoogstandje maar voor de prijs (destijds 10 voor €1,50 bij de Carrefour in Spanje) goed bruikbaar als je daar om mesjes verlegen zit. In de Timeless 0,95 wel effectieve combi, maar zonder dat flitsende gevoel, meer wat naar het rauwe en dat kan dus veel beter. Goed mag dan ook met dit type mesje. Resultaat: DFS. Tot slot: Wat sandalwood geurtje van Proraso en verzorging met de Biobaza. Uiteindelijk toch wat hout.
 2. Niets van aan trekken. We zijn allemaal begonnen met, dat het het net niet was. Die tech met een fatsoenlijk mesje is succes verzekerd. Dan een opstap naar een goede krabber, maar die Parkers schijnen ook niet beroerd te zijn, maar dat heb ik niet uit eigen ervaring. Begin direct niet aan Derby's, maar zoek een mooi setje proef mesjes en kijk daarvoor maar eens hier in mijn lijst. Succes.
 3. Simpsons LE TSN 2013 P8 Phyl #195 Best Badger, La Maison de Marseille Tonifiant, Blackbird V2 machined finish 85mm steel, Carrefour Personna? 6e x, Rebul Lavanda, Mennen Beaume Apaisant ASB. Kwast en zeep: Simpsons LE TSN 2013 P8 Phyl #195 Best Badger en La Maison de Marseille Tonifiant: De La Maison de Marseille is een zeep, zoals velen, die zo'n frisse mediterrane geur hebben. Deze schuimt ook nog eens prima, maar verder dus niets bijzonders, behalve dat het zuiver ruikt. De Best Badger van Simpsons maakt er makkelijk schuim van in de warme Poolse kom. Prima start. Mesje en krabber: De Carrefour Personna? voor de 6e x gebruikt. Wat is dit mesje gevoelig voor een krabber. Gisteren had ik twijfels over de levensduur. Stop hem vandaag in de Blackbird en gewoon een prima snit. Deze combi is dus weer prima en de snit is scherp genoeg en zacht genoeg. Morgen dan nog maar 1x. Resultaat: BBS. Tot slot: Lekker lavendel over de bakkes, verzorging met de Mennen ASB en helemaal klaar voor deze nieuwe zonnige dag.
 4. Harkos

  De Slowchat

  Opluchting Chris! Harrie Kosses https://www.kosses.nl
 5. Semogue 1305 Boar Bristle Shaving Brush, Mühle Sanddorn, Feather Popular Mühle R41 (2011), Carrefour Personna? 5e x, Floïd Original, Floïd Aftershave Balsem. Kwast en zeep: Semogue 1305 Boar Bristle Shaving Brush en Mühle Sanddorn: Mühle Sanddorn opgeklopt met een Omega varken in de warme scuttle is een mooi begin van de dag. Lekker geurend schuim, ook nog eens verzorgend en goed glijdend. Prima start. Mesje en krabber: De Carrefour Personna? voor de 5e x gebruikt. Het mesje mocht tonen, dat het mijn 5 norm waardig haalt. Voor de wetenschap 2 krabbers gebruikt. Ik vond achter in een la nog een Feather Popular en was benieuwd of ik me daar nog mee kan scheren. Als tegenhanger de R41 (2011). Dat leek me een aardige tegenhanger. Het verwonderde me hoe goed die Feather eigenlijk nog scheert. Eerst het mesje in de Mühle voor de met de vleug mee op de bakkebaarden. Toen mesje gewisseld naar de Feather en ja die scheert ook. Wel met het gevoel, dat je er even werk aan hebt, want voelt absoluut niet effectief. Wel de hele ronde gedaan en ja de baard gaat er af en de schedel wordt acceptabel glad. Echter vervolgens nog eens een 4e ronde tegen de vleug gedaan met het mesje in de R41 (2011) en ja die haalde nog steeds begroeiing weg boven het maaiveld. Conclusie is dat de Feather best bruikbaar is voor een vlotte makkelijke niet effectieve beurt, maar goed glad toch meer effectiviteit vergt. Ofschoon ik glad ben geen BBS, want dit gevoel wil ik een kleintje niet aandoen. Resultaat: DFS. Tot slot: Goed wat Floïd gesproeid om de boel tot rust te brengen en nog een toefje Floïd balsem er over voor de zorg. De Feather gaat weer achter in de la.
 6. Mühle Silvertip Fibre® 21mm, Wickham Soap Sheridan's, Windrose D-04 RVS greep, Carrefour Personna? 4e x, Ilgaz Düzce Tütün (Tabac), Braukmann Sport Cream. Kwast en zeep: Mühle Silvertip Fibre® 21mm en Wickham Soap Sheridan's: Langzaam was de geur van de Wickham Sheridan's uit mijn geheugen weggezakt. Dat zorgde dus voor een prettige verrassing, want wat geurt deze lekker. Die Wickham is een schuimbom met de geur van leer, vanille, cardamon en chocola. Wel jammer dat deze niet meer te krijgen is. De kleine Omega syntheet had er zo een mooi schuim van geklopt in een siliconen reiskommetje (wel thuis). Bakje mooi in warm water laten staan en de geur blijft komen. Mesje en krabber: De Carrefour Personna? voor de 4e x gebruikt. Het mesje deed weer gemiddeld goed zijn werk. Morgen weer dus mijn 5 norm haalt hij op zijn gemak. Lekker simpel en goedkoop krabbertje leverde een erg vergevingsgezinde combi, waar je je niet mee kan snijden, maar wel juist voldoende makkelijk glad mee kan scheren. Deze L6 kloon is echt makkelijk en toch effectief genoeg. Resultaat: BBS. Tot slot: Afwerking met Turkse edc en Braukmann Sport crème ronde de beurt verzorgd af.
 7. LiJüN silvertip 3 band, Stirling Grapefruit extra Menthol, Merkur 510 Progress, Carrefour Personna? 3e x, Rebul Lime, The Shave Doctor Aftershave Cooling Gel. Kwast en zeep: LiJüN silvertip 3 band en Stirling Grapefruit extra Menthol: De komende dagen schijnt de zon te schijnen, maar vanmorgen moest ik de grauwsluier zelf verdrijven. Daartoe is de Stirling Grapefruit extra Menthol het aangewezen recept. Deze moet niet met koud water, want de warmte in de scuttle doet de frisheid in dit schuim eruit knallen. Opgeklopt met mijn oudste taaie Chinees, die al sinds jan 2012 in dienst is en zeker 250x is gebruikt, zonder enige sleetsheid of slapte te vertonen, had ik weer een mooi verfrissend schuim op de kop. Mesje en krabber: De Carrefour Personna? voor de 3e x gebruikt. De Carrefour was deze morgen prettiger in gebruik, dan gisteren. Toch voorkeur voor krabbers? In de Progress was het een mooi bruikbare combi, maar niet het flitsende van mijn voorkeursmesjes. Wat gespeeld met de instelling van de krabber, 2,5 op de schedel, 3 op de bakkes en op 4 tegendraads glad afwerken. Zo daar zitten alleen nog wortels. Resultaat: BBS. Tot slot: Fris prikkelende afwerking met de Lime van Rebul AS en verzorging met The Shave Doctor ASB. En dat allemaal voor mezelf, want ga de deur niet uit met deze nattigheid, hooguit om even een sigaartje te roken, dat zomers toch een groter genoegen is.
 8. Alle BdF staan inderdaad op 1 stapel[emoji106][emoji1787] Harrie Kosses https://www.kosses.nl
 9. Harkos

  Nieuw hier

  Welkom. Harrie Kosses https://www.kosses.nl
 10. Omega 80097, BdF Distinto, Gillette Slim adjustable, Carrefour Personna? 2e x, Proraso Wood and Spice cologne, Proraso Wood and Spice ASB. Kwast en zeep: Omega 80097 en BdF Distinto: Oud Omega kwastje, lekker vol geurige zeep van BdF. De Distinto van TFS is 1 van mijn favoriete TFS's. Net tussen de Italian Fern en Corte Sabauda in qua geur. Bloemig, wat aards en nat gras, maar vooral evenwichtig in de geur, die mooi vol is en blijft in het schuim. Opgeklopt in de M keramiek kom een mooie bak schuim. Mesje en krabber: De Carrefour Personna? voor de 2e x gebruikt. Ofschoon het mesje best aardig scheert, vind ik het geen echte hoogvlieger. Bruikbaar, maar ik heb beteren. In de Slim een aardige combi, waar best makkelijk mee valt te scheren, maar het flitsende, dat gevoel, dat het zo vertrouwd makkelijk gaat, ontbreekt een beetje. Nou ja dergelijke beurten komen er gewoon tussendoor. Resultaat: BBS. Tot slot: De Wood and Spice AS en ASB mochten de boel afronden. Gaat mooi met de zeep, ofschoon de Proraso wat hardere geuren heeft dan de Distinto.
 11. Maseto Silvertip Badger Shaving Brush - Memphis, Chiseled Face Cryogen, Pearl TTO, Carrefour Personna? 1e x, Kremlon IJs eau de cologne, Toco-Tholin Lavendel ASB. Kwast en zeep: Maseto Silvertip Badger Shaving Brush - Memphis en Chiseled Face Cryogen: Ofschoon het buiten grauw en guur is, had ik toch trek in een frisse scheerbeurt. Ergo dat was Cryogen. Opgeklopt in de koude M keramiek kom met een mooie Maseto, gaf dat een heerlijk schuim. Snel even een kiekje tussen de 1e en de 2e ronde, want die was ik vergeten en door. Mesje en krabber: De Carrefour Personna? voor de 1e x gebruikt. Een nieuw mesje in de krabber. De Carrefour eigen merk. Net als de Hema mesjes zonder opdruk in een wit plastiek doosje met het zwart witte plaatje voorop. Ik denk dat deze dus ook uit de Personna fabriek in Israël komen, maar dat stond niet op de blister. Voor mijn gevoel scheren ze identiek en dus best goed. Simpele doch goed scherende krabber. Deze Pearl bewijst maar weer, dat er voor €20 best aardige krabbers te koop zijn. De combi is erg direct en maakt een mooi geluid, dat duidelijk laat weten of je scheert, of alleen de schuim verplaatst. Voor een beginner een mooie krabber, die ook nog eens stevig is. Resultaat: BBS. Tot slot: Nog even na koelen met de Kremlon, vervolgens wat Toco Tolin ASB er op. Luie dag.
 12. Mühle Silvertip 3 band, Wars, Mulcuto Schrägschnitt (kunststof), Rapira Platinum Lux 10e x, Wars Classic EnergetyZujaci, Biobaza Aftershave Lotion. Kwast en zeep: Mühle Silvertip 3 band en Wars: Tubetje simpel Pools scheercrème, simpel, maar niet onprettig, zwabber das van Mühle en de Poolse scuttle gevuld met warm water waren de basis voor een vol rijk schuim. Die Wars is absoluut niet verkeerd, mooi licht geurig schuim beetje barbershop en een beetje hout. Mesje en krabber: De Rapira Platinum Lux voor de 10e x gebruikt. De Rapira heeft 10x volgehouden en mag dus in de spaarpot. Gezien ik inmiddels eigenlijk dagelijks de schedel mee scheer is 10x echt een prestatie. Nu deden Rapira PL mesjes het in het verleden soms ook wel 12x bij mij, maar 10 vind ik heel mooi. In de kunststof Mulcuto een goed werkende combi, die wel wat extra aandacht vraagt vanwege de vedergewichtsklasse. Ik prefereer de metalen uitvoering. Resultaat: BBS. Tot slot: Afwerking met Wars AS en Biobaza ASB maakte de beurt weer helemaal compleet. Prima.
 13. Harkos

  De Latrine

  Precies dat[emoji106] Harrie Kosses https://www.kosses.nl
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.