Ga naar inhoud

Harkos

Gouden donateur
 • Aantal items

  6998
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Harkos

 • Titel
  Wiborg Captain
 • Verjaardag 04-09-1947

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Harrie
 • Beroep
  Pensionado
 • Woonplaats
  Boekelo
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-77

Recente bezoekers van dit profiel

872 profielweergaven
 1. Vulfix 404 Grosvenor mixed Badger and Boar Bristle, The Vulfix English Rose, Ikon X3, Ladas Super stainless 6e x, PeReJa Rose edc, Regina Floris Rose Oil of Bulgaria ASG. Kwast en zeep: Vulfix 404 Grosvenor mixed Badger and Boar Bristle en The Vulfix English Rose: Het rosarium was weer open deze ochtend. De geur van de Vulvix English Rose springt uit het potje als de deksel er af gaat. Niet eerder opgevallen, maar sta ik dus met een Vulvix kwastje in een Vulvix potje te roeren, niet dat dat de roosjes lekkerder maakt. Dat kan ook bijna niet. Prima geurend schuim dus in de M keramiek kom en het varkens das knotje. Mesje en krabber: De Ladas Super stainless voor de 6e x gebruikt. Was de Ladas bijna afgeschreven, blijft hij in eens voor de 2e x beter dan verwacht scheren. Blijkt, dat de grote bek kant van de Ikon X3 prima met het mesje overweg kan en het kleine mondje totaal ongevaarlijk en toch nog scherend zijn werk doet. Combi's zijn toch soms erg verrassend en ik rondom moeiteloos glad. Morgen dus nog een beurt voor de Ladas. Resultaat: BBS. Tot slot: Ruime schuit rozen edc, mooie toef Bulgaarse ASG, daarna nog een puf Rose of Bulgaria edp. Lekker.
 2. Harkos

  Seygus Zeppelin

  Hou ook van diep na spitten, dus eerst zachte kant en daarna de harde hand.
 3. Omega 10019, Pino Silvestre Extra Gentle Shaving Soap, Rockwell Razors 6s, Ladas Super stainless 5e x, Pino Silvestre Aftershave Vapo Naturel, Pino Silvestre Moisturizing & Lenitiv After Shave Balm. Kwast en zeep: Omega 10019 en Pino Silvestre Extra Gentle Shaving Soap: Tijd voor enige frisheid. De Pino is daar precies mooi voor. Niet de menthol moker, maar wel lekker frisse naalden geur en verkwikkende koelte. Met het Omega varkentje snel mooi dicht en toch vochtig schuim in het reisbakje en kwasten maar. Mesje en krabber: De Ladas Super stainless voor de 5e x gebruikt. De Lada heeft een opleving, Mijn 5 norm had hij bijna niet gehaald. Laat het me vanmorgen versteld staan, door plotsklaps gewoon glad en vlot zijn werk te den, zowel op de schedel, als op de bakkes. Zo blijkt maar weer dat de combi het verschil kan maken. In de Rockwell, voor boven op met plaat 4 en de bakkes met plaat 6, prima scheren. Vertrouwd en vlot scherend gevoel. Gewoon glad rondom en geen schade of wat dan ook. Die Rockwell verrast me elke keer weer. Eigenlijk een lelijk ding met super resultaten. Kijk en nu mag het mesje nog een keer tegen de verwachting in. Resultaat: BBS. Tot slot: De afwerking in lijn met de Pino AS en ASB gaven dat laatste restje frisheid aan een duffe kop. Weer helemaal klaar voor deze dag, terwijl het zonnetje me toelacht.
 4. Ik verdenk hem er van, dat hij daar gewoon een eigen scheerkast heeft.
 5. Harkos

  Seygus Zeppelin

  Benieuwd wat die plaat doet, maar blijft de vraag of het concept zich nu onderscheidt. Harrie Kosses https://www.kosses.nl
 6. Harkos

  Seygus Zeppelin

  @Jan Zoethout Kan je al wat vergelijken met de Timeless, Rockwell en Blackbird? Blijf het een grappig concept vinden.
 7. Mühle Silvertip Fibre® 21mm, Stirling Bergamot Lavender, Charcoal Goods - Level 2 Torpedo, Ladas Super stainless 4e x, Cella Eau de Lavande, Kruidvat Comfort ASB. Kwast en zeep: Mühle Silvertip Fibre® 21mm en Stirling Bergamot Lavender: De Bergamot Lavender is een zeep met overheersend de lavendel geur, maar tegelijk een frisse citrus geur in de achtergrond. Ik vind dat lekker. De geur blijft ook nog eens mooi in het schuim hangen, zoals van een Stirling te verwachten. Opgeklopt in de M keramiek kom met de Mühle Silvertip Fibre, ooit gekocht als reiskwastje, maar thuis ook erg gewaardeerd, levert het de Stirling schuim als verwacht. Mooie sart van de zondag. Mesje en krabber: De Ladas Super stainless voor de 4e x gebruikt. Het mesje is net zo goed of slecht als de 3e x. Valt nog prima mee te scheren, maar blijft geen hoogvlieger. Ik denk de rest van het pakje in het geschiedenisdoosje gaat. De Charcoal nog een keer gebruikt, maar blijft geen prettig huwelijk. Morgen maar eens een slant pakken. Resultaat: BBS. Tot slot: Een mooie scheut Cella Lavendel over de kop. Lekker inwrijven en dan wat Kruidvat ASB er over. Voet het velletje weer prima. Als kers op de taart nog een pufje Panier & Sens Lavanda EdT, Mijn reukorgaan zweeft weer in een zomers Zuid Frankrijk, echter daar kwam snel een eind aan toen ik n de woonkamer kwam en uitkeek over de weilanden, met daarboven een meer dan trieste natte vergezicht.
 8. Het gaat hier om planten, die in bosranden en moerassen groeien. Harrie Kosses https://www.kosses.nl
 9. Simpsons LE TSN 2013 P8 Phyl #195 Best Badger, TFS Bergamotto Neroli Forte, Timeless Solid Bar scalloped 0,68, Ladas Super stainless 3e x, Rebul Lavanda, Weleda Aftershave Balsam, L.T. Piver lotion Lavande. Kwast en zeep: Simpsons LE TSN 2013 P8 Phyl #195 Best Badger en TFS Bergamotto Neroli Forte: Mooi fris citrusbeurtje van de Bergamot ende Neroli. De Simpsons is erg gelukkig met deze zeep, samen maakten ze er een schuimparty an. Mooi vettig, fris van geur en "glissant". Prima laagje om mee te scheren. Mesje en krabber: De Ladas Super stainless voor de 3e x gebruikt. De Lada is na 2x gebruik ingelopen, maar wordt daar niet beter va. Bruikbaar, redelijk goede snit, maar beter als dit wordt het niet met dit mesje. Geen met ik hebben dingetje. In de Timeless 0,68 comfortabel scheren, maar dat komt met name van de 0,68 en niet van het kaliber, dat er uitsteekt om te scheren. Resultaat: BBS. Tot slot: Lekker plenzen me de Turkse lavendel edc. Wat Weleda ASB en een puf L.T. Piver lotion Lavande erover. Fris en fruitig.
 10. Harkos

  Scheerbrand door aluin?

  Klopt, ook geen rechtshandige🤣. Ik knip mijn rechterhand nagels met de linkerhand en links met de rechter en dat allemaal met hetzelfde schaartje.
 11. Maseto Silvertip Badger Shaving Brush - Memphis, The Art of Shaving Ocean Kelp, Charcoal Goods - Level 2 Torpedo, Ladas Super stainless 2e x, Eyüp Sabri Tuncer Kolonya Klasik Limon, The Shave Doctor Aftershave Cooling Gel. Kwast en zeep: Maseto Silvertip Badger Shaving Brush - Memphis en The Art of Shaving Ocean Kelp: Mijn probleem met scheerschuim, dat nar oceaan en wier moet ruiken, is dat mijn referentie niet juist lijkt. Ook met de Ocean Kelp van The Art of Shaving is dit het geval. De lucht van de kelp, die ik in de keuken gebruik om Miso soep mee te maken, of de wakame voor de wakame salade ruiken in de verste verte niet naar enige geur uit deze zeep. Daardoor worden mijn hersenen klaarblijkelijk op het verkeerde been gezet. Nou ja toch lekker schuim uit het doosje in de Maseto en de Poolse scuttle. Maar dan bloemetjes, iets frisse limoen en dan iets ziltigs of zo. In elk geval bevalt het me wel, maar dus geen visioenen van in de oceaan golvende groene kelp velden. Mesje en krabber: De Ladas Super stainless voor de 2e x gebruikt. De Lada deed zijn werk goed. Soms even te wat resulteerde in wat bloedpuntjes in de hals. Nou ja, niet normaal maar acceptabel. Toch wel grappig, dit is het 1e mesje die in combi met de Charcoal dit presteert. P zich dus best goed geschoren ook wel comfortabel, maar met lekkage. Daar kwam aluin aan te pas. Resultaat: BBS. Tot slot: Een goede plens Turkse limoen edc friste mooi op, afgesmeerd met de Shave Doctor was de schade weer gerepareerd. Morgen beter.
 12. Mijn hoofd zit ook net in de weg🤣, maar zou BdF hier geen rol in spelen??
 13. Mijn mening: a- we worden ongeduldiger, b- bestel nooit in december, c- koop alleen in een echte winkel, d- wil je toch roulette spelen, ga naar het casino. Van al het bovenstaande houd ik me zoveel mogelijk alleen aan b.🤣😉
 14. Harkos

  De Latrine

  @RolfMetHaar Als ze schoon zijn wel. Biologisch gezien is gehurkt ontlasten het meest soepel.🤧
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.