Ga naar inhoud

Harkos

Gouden donateur
 • Aantal items

  7550
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Harkos

 • Verjaardag 04-09-1947

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Harrie
 • Beroep
  Pensionado
 • Woonplaats
  Boekelo
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-77

Recente bezoekers van dit profiel

2299 profielweergaven

Harkos's prestaties

 1. Wat een onzin! Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
 2. Vulfix 404 Grosvenor mixed Badger and Boar Bristle, Eufros Gea, Lord L6, Gillette Silver Blue 8e x, Rebul Dark Spice, Braukmann Sport Cream, Loris So Oud. Kwast en zeep: Vulfix 404 Grosvenor mixed Badger and Boar Bristle en Eufros Gea: Deze ochtend prettig begonnen met de Eufros Gea. Ik kon niet helemaal achterhalen wat de geur maakt en moest eerst even het www raadplegen. Resultaat: Bergamot, Lavender, cedar, en Neroli. Dit is achteraf te herkennen, maar terwijl ik een citrus liefhebber ben had ik die nuances er niet uitgehaald. Vind de geur prima, daar niet van, maar de ceder heeft waarschijnlijk mijn neus misleid. Dat was overigens geenszins erg. Lekker spul! Met de mix kwast kreeg ik vlot een mooi schuim en de geur is tijdens het scheren ook mooi aanwezig. Mesje en krabber: De Gillette Silver Blue voor de 8e x gebruikt. De Silver Blue deed de 8e x ook naar behoren. Echter het flitsende is er af. Ben nog mooi glad met dit mesje, maar toch maar spaarpot. Had na beurt 4 niet verwacht, dat dit mesje zo ver zou komen. Gezien ik een voor mij wat ongewoon gevoelige huid heb, had ik de L6 van Lord klaargelegd en was het een zeer vergevingsgezinde combi. Dat met de leeftijd van het mesje deed me verbaasd staan, dat het zo goed ging. Had al een nieuw mesje klaargelegd. Resultaat: DFS. Tenslotte: De Gea had me voor een moeilijke keus gesteld wat betreft de AS. Had niet direct een duidelijke richting, maar de masculiene geur deed me de Rebul Dark Spice pakken. Daarna de Braukmann Sport Cream en vervolgens de Loris So Oud. Daarmee was het geheel mooi houterig van geur en goed verzorgd.
 3. Maseto Silvertip Badger Shaving Brush - Memphis, Elly's Svart Vikingaskip, Gillette Tech, Gillette Silver Blue 5e x, Elly's Svart Vikingaskip, Weleda Aftershave Balsam, Loris E-181 Noir Man. Kwast en zeep: Maseto Silvertip Badger Shaving Brush - Memphis en Elly's Svart Vikingaskip: Van de 3 Elly's die ik heb is dit wel de meest geslaagde afgaande op mijn neus. Lekkere geur, niet heel sterk, maar tijdens het gebruik prettig. Nu ik de zepen een paar keer heb gebruikt en door heb hoe op te schuimen, krijg ik een mooi schuim in de kwast en was de Maseto vlot gevuld met een mooie toef schuim, ruim voldoende voor 3 rondjes. Mesje en krabber: De Gillette Silver Blue voor de 5e x gebruikt. De Silver Blue heeft mijn 5 norm gehaald, maar niet super overtuigend. Morgen nog een keer, maar of hij mijn gemiddeld van 7,6 gaat halen betwijfel ik. Scheert wel, maar kan wat beter. In de Tech een behoorlijk tamme bedoening. Scheert glad, maar niet echt vanzelf. Moest echt opletten, dat de baard en de schedel begroeiing verdween. Morgen nog een keer en dan is het het uur van de waarheid. Resultaat: DFS. Tenslotte: De bijpassende AS Svart Vikingaskip is pittig spul, daarna is de Weleda wel even prima voedend en verzorgend. Een vleug Loris Noir Man past er prima bij. Toch wel goed geschoren en de wederhelft tevreden over de geur, dus geslaagd.
 4. Volgens mij niet meer te koop. Harrie Kosses
 5. Luyixian Synth-24x68, Martin de Candre Agrumes, Mühle R41 (2011), Gillette Silver Blue 3e x, Rebul Lime, The Shave Doctor Aftershave Cooling Gel, Loris E-048 Cool Water. Kwast en zeep: Luyixian Synth-24x68 en Martin de Candre Agrumes: Citrus van de MdC Agrumes opgeklopt met een stevige syntheet geeft een heerlijk schuim in de warme M keramiek kom. De MdC is toch wel een zeep, die zich onderscheidt door kwaliteit en geur. Dit soort zepen leidt er toe, dat er een aantal in mijn rotatie zullen verdwijnen en het assortiment mag krimpen! Heb toch genoeg tot het einder der dagen. Blijven zoeken naar iets bijzonders wordt steeds moeilijker, indien kwaliteit de norm is. Mesje en krabber: De Gillette Silver Blue voor de 3e x gebruikt. De Gillette Silver Blue doet opnieuw zijn werk erg goed. Echter kwam de aluin vanmorgen echt tot inzet, want toch een paar lekkages. Dat lag echter niet aan het mesje, maar de combi. Denken, dat je een R41 (2013), of eigenlijk gedachteloos scheren en dan er op los gaan met de R41 (2011) is niet verstandig! Goed na het tweede sneetje rinkelde de bel. Aluin. Resultaat: BBS. Tenslotte: De Rebul liet zich duidelijk merken, maar geen wonder na net een kaasschaaf behandeling. Shave Doctor er over en weer mooi verzorgd. Een puf Col Water van Loris. Lekker en de schraalheid opgelost, erg glad!
 6. J&T® Padoek finest 2-band badger Virginia Sheng, Elly's Dear Odessa, Mulcuto Schrägschnitt (kunststof), Gillette Silver Blue 2e x, Eyüp Sabri Tuncer Tütün, Bay Rum Harkos® ASB, Pinaud-Clubman Special Reserve. Kwast en zeep: J&T® Padoek finest 2-band badger Virginia Sheng en Elly's Dear Odessa: De laatste van mijn 3 nieuwe zeepjes uit de Oekraïne was aan de beurt, Dear Odessa. Complexe geur in het doosje met een boventoon van cacao en wat koffie. Opschuimen ging erg makkelijk met de Virginia Sheng in het olijvenschaaltje. Wen wat aan deze glycerine zeep. Had dan ook een mooi stevig vol schuim deze keer. De geur is net als bij de twee voorgangers snel minder en tegen het eind van de 3e ronde was het wel gebeurd. Prettige zeep om mee te scheren, maar geen geurbom. Mesje en krabber: De Gillette Silver Blue voor de 2e x gebruikt. De Gillette deed wat het moest doen, ""schnittig"" scheren. In combi met de kunststof Mulcuto Schrägschnitt een mooi licht geheel, waarmee het hele bolletje vlot glad werd! Geen irritaties of wat dan ook. Resultaat: BBS. Tenslotte: De zeep leent zich voor deze grappige lijn om te verzorgen: Turkse Tabac, eigen Bay Rum ASB en de stevige geur van de Pinaud Special Reserve. Wel een zeer masculien geheel. Lekker.
 7. Mühle Silvertip 3 band, Elly's Baltic Breeze, Ikon X3, Gillette Silver Blue 1e x, Pinaud-Clubman After shave lotion Original, Kruidvat Comfort ASB. Kwast en zeep: Mühle Silvertip 3 band en Elly's Baltic Breeze: Warme scuttle, zachte Silvertip van Mühle en een nieuw zeepje, Baltic Breeze verzorgden vanmorgen het schuim. Niet van dat hele dikke schuim, dat lukt niet met deze kwast en zeep voor de 1e x. Prima scheren ging er wel mee maar de geur uit het doosje is niet consistent in de zeep. Mesje en krabber: De Gillette Silver Blue voor de 1e x gebruikt. Het mesje heeft wel een aardige snit, maar dat was niet heel erg merkbaar. Dit komt door de combi met de X3. Die krabber is wat wezenloos en scheert niet bijzonder, met welk mesje ik er ook in heb gehad. Resultaat: DFS. Tot slot: Wat Pinaud Original voor een lekker geurtje. Die zeep kan alles over. Laatste restje uit het Kruidvat ASB flesje geperst en klaar. Geen topbeurt, morgen beter.
 8. Weet niet hoe zwaar je baard is, maar 3x lijkt me zonder meer prima haalbaar. Echter de Classic zou ook mijn voorkeur hebben dan.
 9. Een kennis uit de scheerwereld stuurde me een doosje Lord Cool om te proberen en aan de lijst toe te voegen. Had wel enige verwachting van dit mesje, daar de meeste Lord mesjes me goed bevallen en allemaal op of boven mijn gemiddelde van 7,7 beurten per mesje funktioneren. Deze dus niet. Voelde al wel bij de 4e en 5e beurt, dat het er geen 9 zouden worden, maar dit is voor een Lord toch wel het andere einde. De beurten waren voldoende, maar allemaal net niet van dat flitsende. Nee op basis van dit mesje hoef ik deze Lords niet. Mijn oordeel: Voldoende, goed mesje, maar er zijn betere. Zal ze niet kopen. 1- Krabber: RazoRock Game Changer 0.84-P Van Wilco een doosje Lord Cool ontvangen en die dus maar meteen gebruikt. Goed scherend Stainless mesje. Word er vlot glad mee, zonder poespas. Eens zien wat de volgende beurten opleveren, maar dit voelde goed. Het mesje zat wel in de Game Changer en dat verdoezelt veel, echter dit is gewoon een mooie combi, dat goed scheert. 2- Krabber: Mulcuto Schrägschnitt (metaal) De Lord Cool is verrassend prettig om te gebruiken. Mooi glad geschoren zonder enige moeite. De Mulcuto Schrägschnitt is prima om op de automatische piloot mee te scheren. Kijk en dan komt een mesje, dat goed meewerkt, ook goed tot zijn recht. Ofschoon de krabber zich dus goed laat gebruiken, is het er wel één, die met een minder mesje er in, je dat meteen laat merken. 3- Krabber: Merkur 38C HD Long Handle Barber Pole Het mesje is merkbaar een Lord. Mooie snit, vloeiend en absoluut niet rauw. In de 38c zo'n echt vergevingsgezinde krabber, waar je geen ravage mee kunt aanrichten, een prima combi. Ergo prima scheerbeurt zonder gedoe. 4- Krabber: Fatip Piccolo Special Edition (OC) Het mesje gaat prima door. Deze keer moest ik even zien of het gedrag aan het mesje lag, want voelde even vreemd. Blijkt uiteindelijk aan de nieuwe Fatip krabber te liggen. Ik ben gewend aan een zeer effectieve krabber en dan is deze nieuwe uitvoering een stuk tammer en toch wel effectief met de open kam. 3 rondjes en prima glad. Even na gemeten en is de onderplaat 0,1 en de bovenplaat 1,6 mm breder van deze uitvoering. De oude onderplaat is 17,9 en de nieuwe 19,5 mm breed. Verhoudingen, die er zeker toedoen. Deze krabber valt voor mij in de categorie no-nonsense. 5- Krabber: Fatip Piccolo Special Edition (SB) De Lord Cool wordt wat sleets heb ik de indruk, loopt niet zo lekker. Kan ook aan de nieuwe voor mij onbekende krabber liggen. Ben gewend aan d effectievere oude Fatip en deze met gesloten kam is erg vergevingsgezind, maar daardoor moet ik extra opletten, dat de baard echt verdwijnt. 6- Krabber: RazoRock Game Changer 0.84-P Begonnen met de Lord Cool, maar deze tijdens de 2e ronde er uit gedaan, want dat kan veel beter met de gebruikte krabber. Een Gillette Silver Blue mocht de klus afmaken. In de Game Changer liet de Lord duidelijk zien aan zijn eind te zijn. Normaal doen mesje het daarin net even beter, maar in dit geval voelde het dus echt als op. Verwondert mi van een Lord mesje, maar goed wel 5 prima beurten, dus wel mijn 5 norm gehaald, maar niet met vlag en wimpel. Naar index Harkos
 10. Simpsons LE TSN 2013 P8 Phyl #195 Best Badger, Elly's Svart Vikingaskip, RazoRock Game Changer 0.84-P, Lord Cool (Super Stainless) 6e x, Elly's Svart Vikingaskip, Kruidvat Comfort ASB. Kwast en zeep: Simpsons LE TSN 2013 P8 Phyl #195 Best Badger en Elly's Svart Vikingaskip: Vanmorgen eerste kennismaking met zeep uit de Oekraïne. Lekker geurende zeep, die een clone van Dakar Noir moet zijn. Nou ken ik de laatste niet en kan dus niet zeggen of de geur overeenkomt, maar het ruikt wel erg lekker en als dat de geur van Drakar Noir is is het een erg prettige. In de schuim valt de geur helaas wat weg, maar nog voldoende om wel te genieten. Opgeklopt met de Simpsons Best Badger in het lage olijvenschaaltje en maakt een mooi schuim. Mesje en krabber: De Lord Cool (Super Stainless) voor de 6e x gebruikt. Begonnen met de Lord Cool, maar deze tijdens de 2e ronde er uit gedaan, want dat kan veel beter met de gebruikte krabber. Een Gillette Silver Blue mocht de klus afmaken. In de Game Changer liet de Lord duidelijk zien aan zijn eind te zijn. Normaal doen mesje het daarin net even beter, maar in dit geval voelde het dus echt als op. Verwondert mi van een Lord mesje, maar goed wel 5 prima beurten, dus wel mijn 5 norm gehaald, maar niet met vlag en wimpel. Resultaat: DFS. Tot slot: Afwerking met bijpassende AS van Svart Vikingaship. Deze ruikt ook lekker, past goed bij de zeep. Wel is het een erg alcoholachtige AS. Verzorgd met Kruidvat ASB en kan ik er weer tegen tot morgen.
 11. Fatip is gewoon no nonsense goed. Heb al jaren een Grande, maar dan een oude agressievere uitvoering. Die scheert erg effectief. Eens zien of dit nog prettiger is.
 12. Rod Neep Silvertip extra dense LE 2014 #07/12 Shasoc, Tabac Original scheerzeep, Mulcuto Schrägschnitt (metaal), Lord Cool (Super Stainless) 2e x, Tabac Original Aftershave Lotion, Tabac Original Aftershave Fluïd. Kwast en zeep: Rod Neep Silvertip extra dense LE 2014 #07/12 Shasoc en Tabac Original scheerzeep: Tabac deze ochtend, geen tabak er van, maar lekker schuim met de authentieke geur. Grappig hoe dingen kunnen veranderen. Vroeger was ik er niet zo gecharmeerd van, maar tegenwoordig begin ik de geur steeds meer te waarderen. Over de scheer eigenschappen hoef ik het verder niette hebben, die zijn gewoon goed. Mesje en krabber: De Lord Cool (Super Stainless) voor de 2e x gebruikt. De Lord Cool is verrassend prettig om te gebruiken. Mooi glad geschoren zonder enige moeite. De Mulcuto Schrägschnitt is prima om op de automatische piloot mee te scheren. Kijk en dan komt een mesje, dat goed meewerkt, ook goed tot zijn recht. Ofschoon de krabber zich dus goed laat gebruiken, is het er wel één, die met een minder mesje er in, je dat meteen laat merken. Resultaat: BBS. Tot slot: Met de Tabac AS en ASF afgewerkt, mooi niet vettend, maar wel een prettig huid gevoel.
 13. Fatip Picolo sb en oc, MdC Original en Agrumes. Ron en Hans.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.