Ga naar inhoud

Johan

Gouden donateur
 • Aantal items

  3562
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Johan

 • Titel
  Wolfman
 • Verjaardag 09-05-1968

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Johan
 • Woonplaats
  De Meern
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-70

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. De Mk2 is inderdaad een erg geciviliseerde versie. Mij bevalt hij eerlijk gezegd uitstekend. Alleen was ik geen fan van de Grande greep.
 2. Vanmorgen: Fatip open kam krabber Rapira Platinum Lux mesje Simpson Chubby 2 synthetische kwast OSP Neroli zeep HEGA Rakbalsam aftershave Van Gils eau de toilette
 3. Ik vind (of vond? Ik weet niet of hij het nog steeds doet) de zelfpromotie van Joe van Italian Barber zodanig opdringerig dat ik persoonlijk niets van hem (of RazoRock) zal aanschaffen. Vooral omdat hij de kans niet voorbij laat gaan om concurrenten in een negatief daglicht te zetten. Dat zegt natuurlijk niets over de feitelijke kwaliteit van zijn producten; die zal best goed zijn (een groot deel is sowieso producten van anderen omgelabeld met een "fancy" naam).
 4. Fatip open kam krabber Rapira Platinum Lux mesje Simpson Chubby 2 synthetische kwast BdF Raffinato zeep Floid Mentolada Suave aftershave Allemaal vertrouwde producten (daar begin ik de kwast onderhand ook toe te rekenen), en dus gewoon een goede scheerbeurt zonder bijzonderheden.
 5. Fatip "wood" notenhouten krabber (OK) Rapira Platinum Lux mesje Simpson Chubby 2 synthetic bristle kwast TFS Sotto La Mole zeep Pitralon Original aftershave Dit is de derde keer dat ik de Chubby 2 heb gebruikt, met tot nu toe de beste inzeepresultaten. Ik heb besloten hem de rest van deze week te gebruiken, en dan komend weekend een korte review te schrijven.
 6. Johan

  Blade bank

  Misschien wel, maar mijn grootouders hadden ook zo'n gleuf voor scheermesjes in de badkamer, en dat was gewoon een jaren '30 woning.
 7. Fatip open kam krabber Rapira Platinum Lux mesje Simpson Chubby 2 synthetische kwast BdF Distinto zeep BdF Distinto aftershave
 8. Dat is na één scheerbeurt moeilijk te zeggen, ook omdat het schijnt dat de Simpson synthetische kwasten na een tijdje meer "los" komen. Ik heb begrepen dat de eerste generatie Chubbies een nogal korte kwast hadden, waardoor ze inderdaad erg stijf aanvoelen (maar daar heb ik geen ervaring mee). Mijn kwast heeft een hoogte van ca. 53,5mm en voelde voor mij vanmorgen goed aan. Rondjes draaien was geen probleem, maar is wel heel anders dan met een das; het blijft een beetje een springerig gevoel en de kwast heeft de neiging om terug te veren. Ik heb in het verleden ook andere synthetische kwasten geprobeerd (Omega [emoji853], Stirling, Whipped Dog, Plisson, Edwin Jagger, Mühle) en van dat rijtje zijn de Edwin Jagger en Simpson kwasten denk ik voor mij de besten. Maar nogmaals, een heel ander gevoel dan een dassenharen kwast. Dus het ligt eraan wat je zoekt. En zoals gezegd, ik heb hem nu eenmaal gebruikt, dus het is nog maar een voorlopig oordeel. @UnShaven anders moet je @Snuff eens vragen; volgens mij heeft hij al langer een Chubby 2 synthetic in gebruik.
 9. Fatip Wood notenhouten krabber Rapira Platinum Lux mesje Simpson Chubby 2 synthetische kwast OSP Neroli zeep Nivea Original aftershave Davidoff Cool Water eau de toilette De Simpson Chubby 2 heeft vergelijkbare eigenschappen als de Mühle Silvertip Fibre kwasten, dus de bewering dat beiden dezelfde fibers gebruiken lijkt me wel te kloppen. Heel makkelijk opschuimen, maar weinig water vasthouden, en een ander gevoel op het gezicht dan bij een dassenharen kwast zijn de grote verschillen. De Simpson produceert meer dan genoeg schuim voor drie scheergangen (hoewel ik er met de Fatip meestal maar twee doe). Oppassen met water; liever wat te droog beginnen en water toevoegen dan dat het allemaal uit de kwast lekt. Net zoals de Mühles "veert" de kwast een beetje bij het opschuimen, iets dat je alleen merkt wanneer je rondjes draait. Ik vind het altijd even wennen wanneer ik een tijd geen synthetische kwast heb gebruikt, maar het stoort me niet. Overigens heeft de kwast een hoogte van 53mm en een klein beetje. Ik begrijp dat ze variëren tussen 52mm en 54mm, dus die van mij zit precies in het midden 🙂. Voor de rest; de Rapira Platinum Lux mesjes zijn toch wat ruwer dan ik me kan herinneren. Misschien omdat ik me de afgelopen maanden eigenlijk alleen maar met Personna Platinum Chrome mesjes heb geschoren, die voor mij in ieder geval heel erg soepel scheren. Ze zijn niet slecht, maar ook even wennen. Ze doen me een beetje denken aan de blauwe Astra's, zowel qua scherpte als qua gevoel. Over de OSP zeep niets dan goed; prima schuim, glad en een verzorgend gevoel. Ik vind dat er aan de OSP zepen (die ik heb geprobeerd) altijd een beetje een aardse geur zit; in het geval van de Neroli vind ik dat een mooie natuurlijke combinatie. Het goede schuim is niet alleen een verdienste van de Chubby 2; de OSP doet het met al mijn kwasten uitstekend. Over de Fatip hoef ik verder weinig te vertellen; samen met de Mühle Rocca mijn favoriete krabber. Ik zit er zelfs over te denken om de Rocca te koop te zitten, en met één krabber (de Fatip) door het leven te gaan. Dan hoef ik me ook niet meer af te vragen welke krabber ik 's morgens ga gebruiken 😏. Want waar ik zepen, aftershaves en kwasten hartstikke leuk vind, heb ik eigenlijk niet zoveel met krabbers en mesjes; ze moeten gewoon doen waarvoor ze gemaakt zijn. Zometeen sportkleren en hardloopschoenen aan, en genieten van het heerlijke weer buiten 😃. (meestal scheer ik me naderhand, maar ik was erg benieuwd naar de Simpson kwast)
 10. Even snel geprobeerd; eerste indruk is dat hij uitstekend opschuimt (tja, syntheet) en zeker niet teveel backbone heeft. Na een eerste test, temidden van de andere Simpsons:
 11. Mühle Rocca R96 krabber Rapira Platinum Lux mesje Simpson X2L best badger kwast TFS Sotto La Mole zeep Floid Mentolada Suave
 12. Ik heb er al eentje (ook een HP 11C) op het werk, maar ik kreeg deze aangeboden, en ik kon hem niet weerstaan Ook thuis altijd handig (hoewel ik ook gewoon een RPN app op mijn telefoon heb).
 13. Veel plezier! De enige daarvan die ik iets minder vind zijn de blauwe Astra's (UEKAZ).
 14. Johan

  Één DE krabber.

  Jan Zoethout heeft nog een mooi Fatip greepje te koop staan. Edit: had ...
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.