Ga naar inhoud

DoubleB

Zilveren donateur
 • Aantal items

  1244
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ben er een jaar of tien geleden 2x geweest. Vriendelijke mensen. Prijzen over het algemeen wat hoog, maar weet niet hoe dat nu is.
 2. Er komt hoogstwaarschijnlijk wel uitstel tot 1 juli 2021. IT systemen zullen naar verwachting, vanwege de huidige corona crisis, niet op tijd gereed zijn om de nieuwe regeling per 1 januari 2021 in te laten gaan. Komt van uitstel afstel?
 3. Ook hier erg tevreden over de Horween oil tanned van Torolf. Wil op termijn ook nog een Swedish Bridal aanschaffen.
 4. In januari heb ik een strop vanuit Noorwegen ontvangen. Niets aan invoerrechten, BTW of wat dan ook moeten betalen.
 5. Leer is voldoende. Je kunt altijd een stuk spijkerbroek pakken, zoals @Hans1980 al eerder zei, en dat gebruiken als strop medium.
 6. Met een mes en een strop kun je echt wel even vooruit. Het komt echter wel voor bij de beginnende open mes scheerder dat de techniek van het scheren en stroppen nog niet helemaal optimaal is, waardoor het mes wat sneller bot kan worden. Te agressieve hoek van het mes op het gezicht, teveel druk bij het scheren of teveel druk bij het stroppen kunnen hier voor zorgen. Normaal gesproken gaat een mes zeker tientallen keren mee. Bij de eerste tekenen van scherpte verlies (het 'trekken' van het mes op de huid) kun je een keer of 10 kort stroppen op een plankje balsa met Chromium Ox
 7. Ik doe meestal twee gangen, soms drie als ik er de tijd voor heb. Direct tegen de groeirichting in werkt voor mij niet met mijn harde baardharen en gevoelige huid. Dan heb ik gegarandeerd scheerbrand. Als het voor jou werkt dan is er niets mis mee om het zo te doen.
 8. Op het moment dat je merkt dat de snede achteruit gaat in scherpte. Kan na 3 scheurbeurten, kan na 30. Is afhankelijk van je eigen gevoel en scheer/strop kunsten. Ik heb het ook al erg lang, weet niet direct waar je het nu kan kopen. Ik weet wel dat onze grote Chinese groothandel het ook heeft. Dat vind ik een interessante. Die heb ik nog niet eerder gehoord.
 9. Let wel op dat Scrupleworks een levertijd van 6 weken heeft voor normale strops, die @Daan gaat bestellen. Met een scherp scheermes en een strop kun je wel even vooruit. Je kunt eventueel een plankje Balsa met wat Chromium Oxide bestellen. Daar kun je je mes wel even mee onderhouden. Of je vraagt een forumlid je mes bij te slijpen als de snede niet meer goed scherp is en je wilt (nog) niet investeren in stenen.
 10. Wat je ook kunt doen is bij een stropmaker om een oefenstrop vragen. Ik weet dat Torolf van Scrupleworks ze verkoopt. Je hebt dan gegarandeerd een goed stuk leer, met een hengseltje, waar je op kunt oefenen. Geloof dat een stukje bij Scrupleworks je ongeveer 23 euro incl. verzenden kost. Andere optie is Westholme strops. Ik begreep echter dat hij zijn koopwaar voorlopig enkel via Facebook aanbiedt als hij weer een paar strops klaar heeft, maar je kunt hem altijd een berichtje sturen.
 11. Ik wacht met smart in het andere topic.
 12. Je kent het gezegde.. Foto's, of het is niet waar
 13. Wat ik de laatste tijd bij iedere steen doe is beginnen met een slurry, vervolgens enkel water en dan nog een paar laatste slagen terwijl ik de steen onder stromend water houd. Het onder stromend water slijpen deed ik normaal gesproken alleen bij de laatste steen, voordat ik naar linnen ging. Ik merk echter een minieme verbetering in de snede vanaf elke steen. Volgens de zakmicroscoop is mijn snede iets mooier gepolijst na iedere steen. Lichte slurry op de stenen versneld de tijd die je moet besteden per steen aanzienlijk is mijn ervaring. Dit geldt ook voor de hogere korrels. Het
 14. Mijn coticule (La Veinette) is geen hybride. Ik zou er gewoon eens mee experimenteren. Er zijn zelfs mensen die bewust finishen op de hybride/blauwe kant.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.