Ga naar inhoud

Buffel

Gouden donateur
 • Aantal items

  2104
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Buffel

 • Verjaardag 10-05-1977

Persoonlijke informatie

 • Woonplaats
  Steenwijk
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-04

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Een goede diamantplaat werkt zo veel fijner en makkelijker, investeer in een Atoma. Daar ga je geen spijt van krijgen! Een vlak oppervlak aan de slijpsteen is cruciaal voor een goed resultaat.
 2. Buffel

  Jnat

  De naam zegt helemaal niets.. ga op de expertise af, dan heb je zekerheid.
 3. 8000 zou bijna spiegel moeten wezen, het zou een productie fout kunnen zijn..
 4. Ik kan mij nog herinneren dat ik ooit een Norton 4000/8000 heb gehad , deze 4000 kant was ook erg ruw. Daar moest eerst een aantal mm verwijderd worden voordat hij bruikbaar was. Geen ervaring met de Wusthof overigens , maar misschien is hier ook zoiets aan de hand. Probeer eens het kras patroon te bekijken op een oud mes of zo, dan heb je iets vergelijkingsmateriaal .
 5. Ik vlak ze voor elk mes even, ook om het oppervlak weer vers te maken. Zo klaar en je hoeft niet veel weg te spoelen
 6. Nee, die is op iets van €30 . Maar heel netjes voor het geld.
 7. Nee, het is een Terävä Jääkäripuukko. Oerdegelijk en gemaakt om te gebruiken. Voor €30,- en full tang is het een koopje.
 8. Net binnen samen met wat andere spulletjes : Weinig geld voor zo’n degelijk apparaat
 9. Het hangt helemaal af wat voor zakmes je wilt/hebt qua slijping. Een scandi is relatief makkelijk te doen , andere slijpingen vergen een goede techniek om de hoek constant hetzelfde te houden. Zelf heb ik slijpsysteem aangeschaft voor de keuken/zak messen, constant dezelfde hoek en aparte stenen er voor. De zakmessen hoeven echt niet op de J-nat.. Kijk ook eens naar balsahout met Diamant pasta, wekt prima. Scheermes : aparte bevel zetter -> jnat/coticule -> klaar
 10. Buffel

  XTG hoe?

  Kin naar oor vind ikzelf handiger manoeuvreren .
 11. Buffel

  Jnat

  Inderdaad , dat is de manier om de steen te leren kennen. Van Alex krijg je dat zeker te zien in de omschrijving. Hij geeft een rating gebaseerd op de kwaliteit van de steen. Als je alleen nagura’s gebruikt gebruik je die slurrie en dus fungeert de basis steen alleen als platform. Het bepaald wel in een mate hoe de slurrie afbreekt overigens, anders zou je een stuk marmer kunnen pakken (wat dus niet werkt als een jnat) Een goede kwaliteit steen kan dus zijn eigen slurrie gebruiken voor het slijpen vanaf bevel zetten en finishen. Hoe snel dit gaat varieert, en zal qua prijs ook variëren .
 12. Buffel

  Jnat

  Het verschilt per steen, als een slurry genoeg afbreekt dan kun je er mee finishen. Doet hij dat niet, dan kun je een tomo nagura gebruiken waarvan de slurry wel voldoende afbreekt. Simpel gezegd werkt het zo.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.