Ga naar inhoud

KugelFanger

Lid
 • Aantal items

  1087
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over KugelFanger

 • Verjaardag 11-05-1990

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Teun
 • Beroep
  MTA
 • Woonplaats
  Borne
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-70

Recente bezoekers van dit profiel

659 profielweergaven
 1. Mijn fatip piccelo en fatip gentile zijn al redelijk gebruikt, maar ik kan niet zeggen dat ze echt slijten ofzo. Ik weet alleen dat als je die gunmetal of black koopt de kleur kan slijten. En naar mijn weten zijn ze allemaal gemaakt van Messing, en dat is naar mijn mening zeker geen "Zwabber Metaal" (Niet zoals Zamac) Ik kan me het verkeerd herinneren maar volgens mij zijn de oudere Gillette's allemaal gemaakt van hetzelfde materiaal. Het enige wat een originele fatip heeft is dat de kwaliteitscontrole nogal meh is, soms heb je een compleet andere krabber omdat de afmetingen anders zijn (Daar is ook een topic over geweest). De afwerking is laat ook soms wat aan de wensen over, maar dat doet er niks aan af dat het een krabber is die ik zelf vaak gebruik.
 2. Precies de reden dat ik geen "Flagschip" mobieltjes meer koop. Mijn mobiel is een aantal weken geleden gesneuveld (gevallen, en dus ECHT kapot). Ik wou graag een zo'n groot mogelijk scherm. dus ik had de keuze tussen galaxy s10, galaxy note 10....Of een Galaxy A70. Geen zin meer op die debiele prijzen te betalen. In combinatie met wat verjaadags bonnen die ik heb gekregen kon ik de A70 voor voor een 100 euro extra kopen. Perfecte mobiel die niet onder doet voor een s10, maar toch minder dan de helft kost.
 3. Ja in principe is het fossielhout. Ik vindt dat zelf een beetje een rare naam is associeer fossiel altijd met gesteente... Maar klopt. Ik weet niet of je onze facebook pagina al volgt (sorry als dit als schaamteloze reclame overkomt) maar vaak staat daar alles wat beter beschreven, niet bij elke kwast realiseer ik me nu. Maar vragen mag altijd. J&T Custom Shaving Products, daar posten we vaak al onze kwasten die klaar zijn (en ik moet ook weer beginnen met wat meer "Work in progress" om het maar even zo te noemen plaatsen) Dus als je daar wat tussen ziet staan, maar vorm wilt aanpassen of een ander houtsoort wilt hebben kan natuurlijk altijd. Wij proberen het altijd samen met jou (de klant) de kwast te maken. Voor je 2e vraag moet ik eerlijk zeggen: Ik DENK het wel. er bestaat zoiets als stabicure, dat wordt gebruikt om gedroogd hout (vooral hout wat erg zwak is) te stabiliseren, wat er gebeurd is met een vacuumpomp wordt de lucht uit het hout gezogen, en deze lucht vervangen met een soort hars. Hierdoor wordt het hout ontzettend sterk en ik denk dat dus ook de poriën verdwijnen. Dit alles kost wel veel meer tijd (en dus geld), en geheel porië vrij kan ik niet garanderen. dat is ook de reden dat we met klanten in gesprek gaan en vaak eerst de vragen stellen: 1) Welke kleur had je ingedachte, en moet het een sterke getekend zijn of niet 2) Wat voor een knot heb je ingedachte (varken/das/paard/synthetisch) 3) Wat voor een geld denk je uit te geven, want vaak kosten de kwasten (en dan hou ik het hoog aan) toch al zo'n 60 euro in totaal. maar als je een gestabiliseerd houtstuk neemt, en een "extra dense high mountain silvertip" neemt je toch al snel aan 120 en nog duurder zit.
 4. In tegendeel, de info die je bij de mannen kunt gebruiken is ook toepasselijk voor de vrouwen. Sterker nog er zijn toen er nog alleen maar veiligheids mesjes waren werden er net zoals nu speciale veiligheids scheermes houders gemaakt voor de vrouwen.
 5. Ik kan wel foto's sturen van eventueel de houtblokken die ik heb, Jan kan natuurlijk ook foto's sturen van eventuele kwasten die we hebben gemaakt uit een bepaalt soort houtsoort. Echter blijft dit een gok, omdat het houtsoort er heel erg anders gaat uitzien door de beschermlaag (Denk aan glas of mat, maar denk bijvoorbeeld ook aan Olie/Lak dat geeft het hout een heel ander uiterlijk) Het beste wat ik kan doen: ik zet straks even een foto neer van de verschillede houtsoorten die jij aangeeft. Maar qua beschrijving kan ik mischien het beste een beetje afgaan op mijn eigen waarneming (Ik hoop dat je daar wat aan hebt :P) Alhoewel ze alle 3 soort van op elkaar lijken zijn het toch echt wel erg verschillende houtsoorten (en dan met name in de details) Ebben: Is de donkerste van de 3, en is erg olieachtig. Dit betekend dat ebben dus ook erg goed blijft zonder beschermlaag (Zelf adviseer ik toch altijd een lichte beschermlaag, omdat ik dat mooier vindt ogen) Het hout heeft een hele eentonige kleur (vooral erg donker-bruin) en weinig tekening, Ik zelf vind deze het mooiste staan bij een donkere knot met witte topjes (zoals de tuxedo). Als je van "hout houd" (Lol) met veel tekening dan is dit niet echt wat voor jou. Wenge: Is Lang zo donker niet als ebben, maar is toch zeker nog wel erg donker (Vooral als je het behandeld kleurt het nog erg bij). Wenge kan ik het beste beschrijven als een erg "Splinterig" hout (als dat logisch klinkt) en heeft daardoor een hele ruwe afwerking (omdat de nerf er open is) die ruwe afwerking zorgt dan een beetje voor robuust uiterlijk, dit houtsoort is niet geschikt voor elke kwast. De tekening van dit hout is erg fijn, waardoor de tekening niet heel erg opvalt. BogOak: Is dan de lichtste van de 3 (Onbehandeld), maar komt in heel veel verschillende kleuren. Het is niet echt bruin maar meer een grijs/bruin achtige kleur. BogOak is Eiken wat zonder zuurstof een speciale soort van rot is ondergaan, niet een echte rot maar meer een kleurverandering (zoals ik het in het kort begrepen had). Verder kun je het eigenlijk soort van vergelijken met normaal eiken. zelfde tekening. 1 nadeel aan ons eiken is (en dat gebeurt vaker) dat het tendele gescheurd is. Is geen probleem omdat ik het kan stabilizeren, maar daar wordt het wel een heel stuk duurder van (ik ga er nu vanuit dat dat ongeveer 15 euro kost) Ik zal nog even een foto maken en plaatsen, mischien wordt je er dan wat wijzer uit.
 6. Als ik me goed herinner was het dan toch een "Nou Hoi" als ze zich niet eerst hadden voor gesteld
 7. KugelFanger

  De Latrine

  Wat gek, die hebben we hier ook. Zijn die mannen bij jullie ook altijd zo verkouden, ze willen mij altijd iets verkopen voor in mijn neus ofzo.
 8. Dankjewel, Je hebt al het gespuis nog steeds goed onder controle zie ik...Psst Ik ga snel de latrine opzoeken voor dat ik op m'n vingers getikt wordt omdat ik te veel offtopic ga 😆
 9. @FvL Ik ben zelf bezig met een printer aan het bouwen die 300x300 wordt (heb nu een printer 250x250). Ik ga hem naar alle waarschijnlijkheid afbouwen als mijn vakantie voorbij is. Even een een tip (zelf ondervonden) Let op hoe je print, omdat 3d prints niet waterdicht zijn... zijn ze niet altijd geschikt voor spullen die veel met water in aanraking komen. Print je trouwens met PLA of PETG, de laatste is beter voor scheerkommen, ivm de hitte van het water kan PLA vervormen bij redelijk lage temperaturen. PLA heeft een glastemperatuur van 40 graden, en ik dacht PETG van 80 (ABS is nog beter, maar dat is redelijk moeilijk te printen als je geen complete metalen hotend en een hitte-bed hebt) Ooh btw, die printer die ik aan het bouwen ben kun jij ook bouwen. de plannen staan gewoon op Thingiverse: de Hypercube evolve heet ie
 10. Klop Klop... Mag ik nog binnenkomen naardat ik zo lang ben weg geweest??😓 Ik ga morgen even een lijstje voor Jan maken met alle hout soorten die we hebben (ik kan verklappen we hebben heel veel) @Snuff De enige reden dat die modellen zo mooi zijn, is omdat Jan schetsen heel gedetailleerd aan mij opstuurd. De namen zijn ontstaan door de mensen die de modellen hebben aangevraagd.
 11. Sorry ik ben de laatste tijd niet zo veel op het forum geweest (druk met mijn eigen trouwerij) Maargoed, zoals Chris zegt zouden Jan en Ik wat voor je kunnen betekenen. Kijk ander hier even tussen https://www.facebook.com/JandTCSP/ en mischien vindt je wel iets moois @ChrisVanMeer @Marcel Ik hoop dat jullie het niet erg vinden dat ik onze facebook pagina even heb mee gepost voor een aantal voorbeeld (zo ja dan wil ik het wel weg halen)
 12. KugelFanger

  Razzia

  Ik heb het krabbertje wat ik van jou heb gekregen al meerdere keren gebruikt, en ik moet zeggen dat ie erg goed scheert. Hij is erg licht waardoor ie ietswat moeilijkheid gaf in het begin (ik ben wat zwaardere krabbers gewend). "Eenmaal goed" ingesteld scheert hij fenomenaal (zonder gekheid), het goed instellen is bij de mijne soms een beetje raar, omdat ie tussen een soort van veer het mesje klemt wil het wel is voorkomen dat het mesje scheef gaat zitten en/of oneven het mesje vertoont. Het is een kleinigheid want het mesje plaatsen duurt nooit langer dan 10sec, maar je moet even op de bovenkant kijken of alles goed gaat (een beetje het zelfde wat je doet bij de fattip en 37c) Tip aan jou Richard, ZEKER het proberen waard bij mij is dit eentje die toch in regelmatige routine zit (ook al ben ik de laatste tijd niet zoveel op het forum, ik scheer me regelmatig met deze krabber). Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook redelijk jaloers ben op het mooie metalen doosje, nu moet ik eerlijk zeggen dat ik zowiezo al jou krabber mooi vindt @talibeard Dit is zeker een Less is More krabber, en de mijne gaat ook zeker niet meer weg
 13. Natte kwasten voelen altijd anders aan, ik beoordeel zelf eigenlijk nooit kwasten droog. uiteindelijk gebruik je ze ook nat (althans ik wel :P) Ik heb ook al behoorlijk wat knot's in de handen gehad (wel nog veel minder als Jan) Uiteindelijk als ik het zou moeten zeggen steekt de Tuxedo (minimaal) boven de rest uit qua zachtheid, maar of dat nu dan ook direct de beste is vindt ik niet. Alle kwasten van Maggerd zijn minstens net zo goed, en hoe diep een knot geplaatst is maakt ook een ENORM verschil tussen zachtheid/backbone en eigenlijk hoe ze over het algemeen aanvoelen. Het mooiste voorbeeld hiervan is dat ik 2 kwasten heb gekregen van Jan met identieke knots, maar op verschillende diepte's geplaatst. In de eerste instantie was ik er dan ook van overtuigd dat ik te maken had met 2 verschillende knots. Ik heb verschillende knots op verschillende diepte geplaatst, over het algemeen plant ik de dassen wat dieper om wat meer backbone te krijgen (een Finest knot is hierop de uitzondering omdat ie van zichzelf al wat meer backbone heeft als je een goeie hebt). Bij syntheten doe ik het altijd verschillend. ik heb graag een kwast met redelijk wat backbone, met een Tuxedo kun je redelijk veel backbone krijgen als je hem net wat dieper plaatst als de rest
 14. Hey :D, Ja ik dacht ik kom ook weer is om de hoek kijken. Veel te druk geweest afgelopen tijd
 15. Ik heb hem ook (overgenomen van Ron) de beste shavette die ik heb, samen met mijn schick shavette de 2 die ik het meest gebruik.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.