Ga naar inhoud

0013

Lid
 • Aantal items

  297
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over 0013

 • Titel
  Astra Groen

Persoonlijke informatie

 • Woonplaats
  Breda
 1. Het zou ook best kunnen dat je met een gewoon "stainless" mesje alsnog uit de voeten kunt. Niet alle RVS typen bevatten nikkel. Met name de types die hard moeten kunnen zijn vanwege scherpte zullen weinig tot helemaal geen nikkel bevatten. Zeker gezien nikkel een duur materiaal is en het in deze toepassing niet bijdraagt aan de scherpte en levensduur zal er niet snel naar gegerepen worden. Van de dubbele mesjes kan ik zo 1-2-3 niet een samenstelling vinden maar een typische samenstelling voor een "stainless" open mes is ± 0,6-1,0 % koolstof, ±13% chroom en een snufje silicium en mangaan. Doorgaans word staal met vanaf ±13% chroom al RVS genoemd. Hetzelfde verhaal zal ook gelden voor "gewone" (cartridge) scheermesjes, daar wegen dezelfde factoren. Bij de elektrische apparaten kan ik me inderdaad wel voorstellen dat ze RVS-types met nikkel toepassen omdat deze wat minder eenvoudig te reinigen zijn en daardoor een eventueel corrosieverhaal anders zal worden. Garanties kan ik je helaas niet geven, ik weet niet in welke mate je al hebt geëxperimenteerd maar wens je wel veel succes.
 2. 0013

  Koken

  Dat je voor jezelf moet beginnen als ambachtelijke bakker
 3. 0013

  Rusland

  Поздравления!
 4. 0013

  Koken

  En als Ron geen interesse heeft ken ik wel een andere surrogaat-zuiderling
 5. 0013

  Koken

  Kijk ik de laatste paar paginas door en zie zoveel foto's dat het duidelijk is... Ik moet vrienden gaan maken hier
 6. 0013

  Ikon Single edge scheerkop

  Mijn eerste gok zou zijn zijn Feather artist club achtige mesjes...
 7. €17,50 is voor mij wel de juiste prijs
 8. Nee, dat is geen pils
 9. Dan wissel je veel van mesje als je zo'n ding in 2 jaar vol hebt! Ik heb na 1,5 jaar m'n tandenstoker doosje nog niet vol. Al begint die wel behoorlijk gevuld te raken. Ik ga maar eens een sticker laten drukken en verkopen als "extreme floss".
 10. 0013

  ZAKMESSEN

  Veiligheid met de Franse slag
 11. 0013

  ZAKMESSEN

  Netjes! Roland, bedankt voor de winkel. die is gemarkeerd als favoriet
 12. 0013

  ZAKMESSEN

  Aan de broeksriem is ook niet iets dat mij aanstaat. Wel een nette hoes Roland. Waar komt die vandaan? Wat ik heb is een stuk lomper.
 13. 0013

  ZAKMESSEN

  Mooi Roland, Nadeel wat ik wel ervaren heb van mijn Laguiole is dat je hem niet zomaar in je broekzak stopt zonder hoesje, de hoek aan de achterzijde is best nog vervelend en bij mijn Rossignol "gaapt" de punt in gevouwen toestand net een beetje. Anderzijds is het wel zonde om ze zomaar met je sleutels in je zak te stoppen want daar zijn ze weer te mooi voor:) Ook als je hem onbeholpen sluit maak je hem daardoor bot omdat de snede contact maakt met het heft in gevouwen toestand. Bij mij is het om die reden altijd dezelfde plek die als eerste bot wordt.
 14. 0013

  AH-Messen

  Mijn vriendin is er inmiddels aan gewend, maar als m'n moeder op bezoek komt krijg ik ook steevast commentaar dat mijn messen "te scherp" zouden zijn. Niet vreemd dat ik als ik weet dat ik bij m'n ouders aan de kook moet/mag m'n eigen messen mee op visite breng Voor sommige mensen moeten de rug en snede bij voorkeur van gelijke scherpte zijn
 15. 0013

  Shapeways 3-d printers

  Als het goed is moet dat werken, mogelijk is wel dat het op den duur weer loskomt omdat nylon anders uitzet wanneer het vocht opneemt (doet epoxy ook, maar in mindere mate) en het geen flexibele verbinding is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.