Jump to content

talibeard

Gouden donateur
 • Posts

  3,934
 • Joined

 • Last visited

About talibeard

 • Birthday 06/16/1964

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Harrie
 • Beroep
  gereedschapmaker
 • Woonplaats
  Helmond
 • Begonnen met klassiek scheren
  02/28/1990

Recent Profile Visitors

1,252 profile views

talibeard's Achievements

 1. @Hanskoning Ik vond dat dit vuurtje nog wel wat olie kon gebruiken. Vandaar.
 2. Hou toch op over die Tabac zeg, het lijkt hier wel Badger & Blade zo. Met Richard eens dat de zeep gewoon niet goed genoeg is, ook niet slecht trouwens, maar de Tabac ASB is dan wel weer de enige ASB die ik ooit (nog) gebruik. AS staat er ook maar gaat al zo lang mee als de stick (zo'n 10 jaar dus....). In vergelijking met DVH is de zeep inderdaad hemels maar als je meer kent....
 3. talibeard

  slant SCHEEF!

  @efsk Voor zover vergelijkbaar met eerdergenoemde Sajver kan het comfort wel zeker toenemen maar alles hangt af van de uiteindelijke geometrie natuurlijk. Die okselkrabbers hadden inderdaad iets soortgelijks maar in mijn herinnering hebben die dat wel veel sterker. verder ben ik alvast benieuwd naar je bevindingen.
 4. Liep zo achter dat ik eerst een kwartier oude SvdD's moest lezen vooraleer ik zelf aan de beurt was. Dan ook nog twee-in-één want het was er niet van gekomen de vorige te vermelden. Enfin, de bevindingen; - Proraso pre sensitive - Proraso rood - ZY best badger - Qshave adjustable - Lord SS Super (2 en 3 en uit) - 4711 AS Klaagde ik de eerste keer met de Qshave een beetje over de mildheid op standje 3, nou, dat zal ik niet meer doen. De tweede ronde gestart op standje 4,5 en hoewel dat aardig leek te beginnen (je kunt dan nog steeds van een behoorlijk milde krabber spreken) kwam er een euvel van deze krabber, voor mij dan, aan het licht. Ook deze krabber heeft last van klapperende mesjes op mijn baard. De belangrijkste reden waarom krabbers voor mij afvallen is als het mesje niet stabiel genoeg geklemd wordt en dat is bij de Qshave op standje 4 en hoger dus ook al het geval. De tweede keer eindigde dan ook met een bloedpuntje en de minst gladde scheerbeurt van dit millennium. Derde keer weer op standje 3 en mede door de gewenning aan dit gekke ding was het resultaat beduidend beter dan de eerste en vooral tweede beurt. Merkwaardig hoe dat klapperende ding ( op 4,5) tot een zeer comfortabel apparaat verwordt op standje 3. Doordat ik hem nu beter ken was ik na twee gangen dan ook een stuk gladder en kan niet anders zeggen dan dat het gewoon een fijne scheerbeurt was. Toch is dit op deze stand een krabber die best 3 gangen nodig heeft voor een echt glad resultaat. Grappig ding maar toch ook meer een gimmick in de collectie dan een krabber die vaak terug zal komen. Mesje klaar na 3 beurtjes. Na de derde beurt was de 4711 echt aardiger voor me dan de tweede keer dus we zitten weer op de goede weg!
 5. @Jan Zoethout Het mag ook wel zo stilaan met die kleurtjes. Er is immers geen enkele reden waarom syntheten alleen op varkens-, dassen- of paardenhaar zouden moeten lijken. Dit is nog steeds behoorlijk braaf eigenlijk; laat de neonkleurtjes maar komen, al dan niet met glow-in-the-dark!
 6. talibeard

  slant SCHEEF!

  @Jan Zoethout Als ik de Russische Sajver met maar één DE mesje laad en wel de spacer gebruik krijg ik hetzelfde (onbedoelde in dit geval denk ik) effect. Scheert geweldig dus ben benieuwd en zou dat nog meer zijn als-ie ook in aluminium leverbaar wordt.
 7. talibeard

  (forum)newbie

  Welkom en veel plezier hier Gino!
 8. Welkom en veel plezier hier. Dikke pluim dat je ook meteen donateur geworden bent!
 9. Speciaal voor mij opgeduikeld; oud atlasje . Kan niet wachten!
 10. Kom ik eindelijk weer aan een beetje slaap toe.
 11. @Hanskoning Eerlijk gezegd vind ik die er geweldig uitzien Hans. Niet mooi trouwens, maar echt ge-wel-dig!
 12. Ook Brabander maar nog nooit van urft gehoord. Als ik ga zoeken naar de term kom ik echter bij Westlands uit en niet Brabants. Komt dus eerder uit de buurt van je huidige woonplaats denk ik....
 13. @efsk Grappig dat in het collectief geheugen de 'overlever' vaak de naam krijgt. Zo had Volkswagen (nee, niet echt scheergerelateerd) ook pas voorwielaandrijving en motor voorin nadat het zo goed als failliete NSU overgenomen was.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.