Ga naar inhoud

talibeard

Gouden donateur
 • Aantal items

  3615
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over talibeard

 • Titel
  Wolfman
 • Verjaardag 16-06-1964

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Harrie
 • Beroep
  gereedschapmaker
 • Woonplaats
  Helmond
 • Begonnen met klassiek scheren
  28-02-90

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Na het uitstapje met de Phoenix, die me meteen naar de portemonnee deed grijpen, of eigenlijk mijn digipas, weer terug waar ik was; mijn ATT Calypso. - Proraso pre sensitive - Arko - Vulfix 404 Grosvenor - ATT Calypso R1 - Schick Platinum, jawel uit Amsterdam (1) - 4711 AS De Arko moet nu eerst maar eens op maar zo'n klein beetje gaat dan toch nog langer dan je denkt. Ik ben nog steeds verliefd op de 404 dus die blijft ook nog even paraat. Na de twee vorige mesjes in deze ATT van Lord werd het nu tijd voor iets heel anders, een Schick Platinum uit vervlogen tijden. Een vriendelijk mesje, scherp genoeg maar eerder vergevingsgezind dan superscherp. Denk ongeveer op het niveau van de Indiase zwarte 7 O'Clock. Met de vleug mee een makkelijke rit, goed schonend en het enige dat je voelde was een beetje weerstand als licht kleven aan de huid. Ook tegendraads liep het allemaal heel soepeltjes en het resultaat is bijna net zo goed als met de Phoenix OC slant. Toch is er iets dat beter zou kunnen aan deze krabber volgens mij; hij is agressiever dan noodzakelijk als je tegendraads scheert en dat levert geen beter resultaat op maar maakt dat je toch een beetje op moet blijven passen. Niet-functionele agressiviteit dus die wel wat comfort en gemak opsnoept maar daar eigenlijk niets tegenover zet. Ik ben benieuwd of dat met de M1 plaat verbetert. Tot nu toe levert deze Schick de beste combi op met de ATT in deze configuratie. Ik ga de deur niet meer uit dus de 4711 volstaat; bijzonder weinig prik dus me weer netjes aan de regels gehouden vanavond.
 2. Net mijn budget opgemaakt bij gifts&care voor de plastic-verzameling en dan krijg ik een mailtje van Italian Barber dat de Razorock Baby Smooth weer op voorraad is (ik stond op de mailing list al een maandje of 3/4).... Tja, smokkelen met (niet bestaand) budget dus want die heeft een geometrie die ik bijzonder interessant vind. Wordt incl. verzending (en straks tax) eigenlijk een belachelijk duur ding maar die moet er toch gewoon komen. Voor de goedkopigheid (?!) ook nog maar een DE1 (head only) erbij gepakt (een Baili feitelijk) en omdat het nog goedkoper was de complete krabbber via eBay laten komen. Op de één of andere manier wordt het niet goedkoper van al die goedkope spullen natuurlijk maar ik ben me de laatste tijd toch al lekker voor de gek aan het houden dus daar kan dit ook nog wel bij.
 3. talibeard

  De Slowchat

  @Hanskoning Maar kerel wat een pech. Alle sterkte met het herstel en ik kijk al uit naar je eerstvolgende SvdD.
 4. Kan ook niet als je hem niet hebt natuurlijk.
 5. Wie heeft er nou nog geen Omega 50068? Nee eerlijk, dat kwastje presteert prima en is echt groot genoeg (en zeker niet mijn kleinste...) Ooh, je bedoelde die echt te grote........
 6. Aha, er stond me iets van bij maar ik dacht dat dat over hun OC slant ging die ik van Jan Zoethout had overgenomen. Die heeft in ieder geval geïnspireerd tot deze aankoop.
 7. talibeard

  anders scheren

  Welkom Kees en probeer zeker de DE eens rustig uit; zonde om het niet te doen! Wat betreft de rest van het aanbod; dat is zeker gigantisch en de laatste jaren ook flink toegenomen maar met even zoeken is er voor iedere portemonnee (ook budget) aan prima werkende spullen te komen.
 8. talibeard

  Hallo minder wegwerp

  Welkom Chiel en veel scheer- en leesplezier toegewenst. Minder afval produceer je zeker met een krabbertje; in 10 jaar tijd is mijn blikje voor gebruikte mesjes nog lang niet vol en bovendien prima te recyclen. Daar staat tegenover dat ik bang ben dat ik door al mijn aankopen dan wel weer het nodige verpakkingsmateriaal verbruikt heb......
 9. @Manfred Ik ben zelf ook bijzonder content met verschillende Lord mesjes (ik heb ze vroeger gek gezeurd hier...) waaronder de door jou beschreven Lord SS Extra. En het merk dat voor mij meteen na Lord komt is Treet en dan vooral de koolstofstalen exemplaren (waaronder de Dura Sharp). Als je die lekker vind zou je ook de zgn Black Beauties eens moeten proberen; ook een koolstofstalen mesje in een bordeauxrode met okergele verpakking zonder verdere aanduiding. Kost niks en scheert althans voor mij net wat lekkerder dan de Dura Sharp (UEKAZ natuurlijk).
 10. Tja ik zat niet (of toch..) te wachten op een maagdelijke F-H Tech maar was nu wel een beetje zielig en leeg van binnen.... Na de prettige kennismaking met de Phoenix OC slant en de wereld van 'plastic-fantastic' had ik snel weer iets gevonden om mij te helpen het eerste een beetje te verwerken.... Te wachten dus, op de Phoenix Alpha Ecliptic Slant en de Merkur 45. Stukjes plastic dus.....
 11. @Hanskoning Oei, oei dit vraagt denk ik weer om excuses van mij want dit wordt veel te zwaar opgepikt. Ik dacht met het liken van jouw originele post in combinatie met een voor mijn doen (denk ik toch) ongebruikelijke over-the-top taalgebruik samen met nog wat emoji's ik voldoende had duidelijk gemaakt dat ik dit toch, ahum, vooral als dollen bedoeld had maar misschien was ik wat al te dol en het blijft toch lastig soms om zonder direct (fysiek) contact het allemaal goed over te brengen. Dus sorry Hans dat ik dit niet duidelijk genoeg heb weten te maken en ik wat al te onnadenkend een poging tot een geintje heb uitgehaald. Ik zal de volgende keer eerst maar eens rustig nalezen en er niet vanuit gaan dat de bedoeling direct voor het oprapen ligt.
 12. @Hanskoning beweert dit; Ook geen klagen over de Charcoal Level - 3 die twee beweringen van Talibeard logenstraft. Het maakt wel degelijk uit in scheerkarakteristiek van een krabber als er door het gebruik van een andere onderplaat een grotere afstand ontstaat tussen de twee platen ondanks toepassing van hetzelfde mesje en gelijke scheertechniek. Pak anders je verstelbare krabber erbij en neem niet die middelstand 2á 3 die hier vaak opgevoerd wordt maar knal hem eens de gehele scheerbeurt op het hoogste standje misschien merk je verschil, dus je scheert niet alleen met de topplaat. Nou vind ik het best dat je er geen drol van snapt Hans maar om me dan ook nog te 'citeren' mbv zelfgemaakte beweringen is toch al te straf. Ik weet niet welke beweringen je precies bedoelt want dat kan ik uit dit gebral niet echt opmaken maar ik heb nog nooit beweert dat je je met een topplaat scheert (maffe vent ) en ik heb al helemaal nooit beweert dat meer vrijheid van het mesje (grotere bladegap of eigenlijk; meer vrijligging van de snede) geen verschil in scheerervaring maakt, integendeel zelfs; dat maakt gigantisch uit. Scheren met een topplaat........, jij geeft dan wel veel centjes uit aan leuke scheerspulletje Hans maar dat heeft toch niet kunnen verhinderen dat je tamelijk ongehinderd door kennis en inzicht door het (scheer-)leven paradeert! Tjééés zeg! En dan mij de schuld geven!
 13. Tja een raar verhaal. Ik ben niet iemand die een kapitaal neertelt voor een vintage krabber maar ik had er toch eentje waar ik wel wat voor over had; een NOS/NIB Gillette F-H Tech, bij voorkeur Canadees maar Brits was ook goed, die zou ik toch wel willen. Doordat ik steeds meer interesse had gekregen voor oude koolstofstalen mesjes was ik deze krabber bijzonder gaan waarderen en ondanks dat ik er een aantal heb (Canada, GB, USA en USA gold) in behoorlijk goede staat wilde ik toch graag nog een helemaal 'nieuwe' toevoegen en dat mocht ook wel wat kosten. En daar was er een; Brits met cellofaan en blade guard nog op zijn plek en voor zo'n €75 inclusief verzekerde verzending voor mij. Misschien een belachelijk bedrag voor een Tech maar deze was nog echt maagd en dat mag wat kosten toch? Niet buiten budget in ieder geval dus gaan met die banaan.... Soms heb ik er een hekel aan dat ik (soms) wat zelfkennis heb en mijn verstand op de meest vervelende momenten meen te moeten gebruiken. Ik wil hem echt maar als ik hem eenmaal in huis zou hebben is het maar de vraag of ik hem ooit zou gebruiken; eenmaal gebruikt is de magie van NIB er af en als ik geen alternatief zou hebben alla, maar mezelf kennende gebruikte ik al mijn Techs en was deze nog steeds NIB bij mijn uitvaart. En het laatste wat ik wil is een museum..... Niet besteld dus en soms heb ik echt een hekel aan mezelf en mijn 'gezonde' verstand....
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.