Ga naar inhoud

talibeard

Gouden donateur
 • Aantal items

  3900
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over talibeard

 • Titel
  Wolfman
 • Verjaardag 16-06-1964

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Harrie
 • Beroep
  gereedschapmaker
 • Woonplaats
  Helmond
 • Begonnen met klassiek scheren
  28-02-90

Recente bezoekers van dit profiel

370 profielweergaven
 1. @Bartmen als je die leuk vindt dan is deze helemaal te gek, toch?
 2. @Hanskoning inderdaad verschrikkelijk, meer dan een half uur scheren (heb ik echt niet uitgezeten hoor) en 16 keer over dezelfde plek. Het rare is dat ondanks dat die man zeldzaam snel scheert er zoveel tijd nodig is. Of zou daar juist een verband zijn... Als ik hem ooit tegenkom zal ik hem een Fusion aanraden. Heeft-ie ook nog tijd voor een menselijke ontmoeting ofzo.
 3. Kan inderdaad een probleempje (of 2,3,4) opleveren.
 4. Scheerfeestje vandaag want met al dat geëxperimenteer de laatste tijd is scheergenot soms ver te zoeken maar niet nu dus. - Proraso pre sensitive - TFS Italian Fern - Simpson Berkeley 46 (best badger) - Baili bt171/Razorock DE-1 - Lord SS Super (4 en uit) - Pitralon Classic Vandaag weer warm genoeg voor een mooi-weer-zeepje en de Italian Fern stond sowieso nog paraat dus wie doet me wat? Fijne borstel + fijne zeep = lekker schuimpje. Het mesje was na 3 keer gebruik nog goed en mocht dus nog een beurtje doen. Met de vleug mee als vanzelf maar tegendraads kon je de aankomende burn-out van deze Lord al wat aan voelen komen. Niet vervelend maar gewoon net wat minder scherp en comfortabel dus maar een tweede gang tegendraads er achter aan geplakt. Is met deze combinatie ook beslist geen straf! Krabber gaat weer even in de kast maar die Baili komt beslist vaker terug want-ie scheert echt top. Afgerond met Pitralon Classic, het moest immers een feestje blijven, en de avond kan beginnen!
 5. Van die reacties plaatsen heb je als donateur ook geen last; ik krijg weliswaar een melding dat het niet gaat maar de 'like' komt er wel te staan.
 6. Dat scheerzepen van één fabrikant komen betekent nog niet dat de zeep ook identiek is. De grote Engelse namen komen ook van één fabrikant maar de scheereigenschappen lopen ver uiteen, de prijs juist minder. Oplage, verpakking en ingrediënten bepalen zo ook de prijs hoewel het ene merk zijn product anders in de markt zal willen zetten dan het andere. Maar zoals met alle waar haal je de beste prijs/kwaliteit verhouding nooit bij de 'top' merken maar bij een 'middenmoter' met gevoel voor kwaliteit.
 7. Ik heb de zepen van EJ (en Mühle trouwens) tot nu toe altijd over geslagen maar heb wel ervaring met zepen die onvoldoende verzachten (C&E met name). Als wat langer inwerken voor je gaat scheren niet helpt blijft het hopeloos; dat wordt hier dan of handzeep of pedaalemmer. Blijven aanmodderen is zonde van je tijd en doet afbreuk aan je scheerbeurt, niet doen dus!
 8. @Hanskoning Met die Yintal heb je wel een mislukt ontwerp te pakken want er zitten ook bijzonder prettige krabbers bij. Wat betreft vergelijk met Amerikanen moet ik me, behoudens vintage exemplaren en mogelijk één Razorock (maar daar twijfel ik aan de nationaliteit) beperken tot de ATT Calypso en geloof me, mijn Chinese Baili is echt een stuk fijner. Van dat verre verleden ben ik het meteen met je eens maar zowel geometrie als bouwwijze van de Chinese krabbers ligt echt veel hoger dan een jaar of 10 terug. Maar daar wist jij dan uitgerekend deze Yintal uit te pikken...... Pechvogel.....
 9. Ik was er al bang voor toen ik je aankoop zag. Die Yintal kop heb ik ook op een ander greepje zitten en dat is ook voor mij 3X niks. Beroerdste aanschaf in jaren hier. Van de 7 Chinezen die ik recentelijk in huis gehaald heb staat deze ver onderaan (plaats 99?) en is de enige die het predicaat 'weggegooid geld' verdient. Nou ja, dik €5 leergeld....
 10. Vandaag warm genoeg voor een zomers zeepje. - Proraso pre sensitive - TFS Barba Gialla - Simpson Berkeley 46 best badger - Baili BT171/Razorock DE-1 - Lord SS Super (3) - 4711 AS Lang geleden dat ik een Simpson gebruikt heb (veel met zustermerk Vulfix in de weer geweest) maar die Berkeley is een lekker kwastje met voldoende ruggengraat en het schuimpje was top. De Baili maakte ook de derde keer met deze Lord een uitstekende indruk en als ik al geen tweede exemplaar besteld had zou ik het vanavond alsnog doen. Qua uiterlijk en gebruikte materialen niks bijzonders maar qua scheren een toppertje. Deze krabber maakt het me niet makkelijk om de handschoen met de ATT weer op te pakken (als die ook minder dan €6 had gekost lag die allang stof te happen) want dit is net zo'n ruwe diamant als de Lord L6; doet alles meteen goed. Mesje is normaal klaar na drie rondjes maar voelt nog zo goed dat-ie mag blijven zitten. In twee gangen als herboren en de 4711 liet zich niet voelen. Fijne scheerbeurt!
 11. Ongetwijfeld uitstekende borstels en smaken verschillen natuurlijk maar ik vind die greepjes echt zeldzaam lelijk....
 12. Ik koop met regelmaat oude voornamelijk koolstofstalen mesjes. Ik heb eerlijk gezegd geen idee van de verzamelwaarde want ik koop ze om te gebruiken. Soms zijn die prijzen flink hoog en dan pas ik sowieso maar als ik ze per 100 kan kopen voor een vergelijkbaar bedrag als nieuwe, en dat gebeurt regelmatig, dan hebben ze mijn interesse. Een keer ben ik wel geschrokken; had ik voor een tientje een volle verpakking (100 stuks) stokoude Apollo's gescoord, zag ik later op een Duitse veilingsite een incomplete doos (ca 70 stuks resterend) voor een kleine €100 van de hand gaan. Da's pittig.
 13. @Bartmen Heel erg. Echt heel erg......
 14. talibeard

  Helemaal op!!

  @ChrisVanMeer en dat was nou precies de reden voor mij om dit draadje te starten. Maar als jij dat al van je start af aan niet voor elkaar krijgt dan ben je wel meteen 'los' gegaan vanaf het begin Chris!
 15. Nee, maar die houtskool wil niet eens branden. Sta je daar met je steaks.....
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.