Ga naar inhoud

Scheerder62

Lid
 • Aantal items

  37
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. En hoe kom je dan aan een losse knot?
 2. Ook ik heb deze sinds twee weken binnen. Ik heb de top versie met de englisch bridle als extra. Echt een topproduct, en zijn orijs meer dan waard.
 3. Dat word dan misschien wel baardolie gaan bestellen.
 4. Juist gisteravond ook de rasupur padle strop besteld. Heb de top versie besteld, met als extra de english bridle, en voor het geval dat het nodig is toch ook maar even de fine chromium oxide pasta. Wilde in eerste instantie ook nog twee extra padles bestellen om hierop diamantpasta 1 my, en 0,25 my aan te brengen, maar volgens heer joostmorree moet je dit vervolgens op marktplaats zien te slijten aan de volgende sukkel, dus heb deze maar even achterwege gelaten. Kan ik volgende week eindelijk af van dat verrekte smalle spanriempje, en de al even miniscule hangriem uit het beginnersetje.
 5. Kan echt wel omgaan met taalkritiek. Geef zelf al aan dat gramatica niet mijn ding is. Nooit geweest ook, dus je mag me wat dat aangaat compleet onderuit halen. Geen probleem, want ik weet heel goed van mezelf dat ik hier slecht in ben.
 6. irriteert Sorry, het is sterker dan ik. Sorry, maar in de oude spelling..... Irriteerde, dus zal het toch met een d op het einde zijn, en niet met een T. Ik heb daarvan helaas nog nooit iets gesnapt, dus het boeid me ook niet. Eenieder weet wat ik bedoel, en in het Engelands, of Duitslands is het nog erger gesteld met mijn gramatica. (Zal ook wel verkeerd gespelt(d) zijn.
 7. Dit topic eens aandachtig doorgelezen, en ik wil hier dan nog graag even een stukje aan toevoegen. Wat mij mateloos irriteerd is het taalgebruik op tv, en dan ook en vooral in de reclame. We hebben tegenwoordig geen docter OETKER meer maar docter utker. We heten tegenwoordig geen Jack ( sjak) meer, maar Jack (jek). Het gaat gewoon nergens over.
 8. Parkside van de lidl. Ze hebben ze niet altijd, maar die dingen kosten 35 euro, zijn sterk, en met variabel toerental. Normaal koop ik echte merkmachines, maar deze is echt super.
 9. Sorry Joost, maar het was niet de bedoeling om een nieuwe topic in een bestaande te plaatsen. Deze ging over behandelen paddle strop met een of ander goedje, en mijn vraag was dus niet zozeer die van een coticule, maar welke een soort strop, met welke pasta het beste resultaat geeft. En ja, deze vraag zal ongetwijfeld eerder ergens op dit forum beantwoord zijn, maar helaas voor ons beginnners in gevorden taal (afkortingen), en verwijzing naar de voor mij onbegrijpbare engelse sites.
 10. Nu ben ik natuurlijk een volstrekte beginneling, en zie dus snel door de bomen het bos niet meer misschien, vandaar de volgende vraag Mijn mes is geslepen op een coticule steen. Vervolgens over een spanriem met rode pasta. Daarna over de hangriem canvaszijde, en vervolgens de hangriem leerzijde welke is ingesmeerd met waterafstotende pasta. Als ik her en der op dit forum rondspeur kom ik nogal wat verhalen over Crox, en diamantpasta tegen. Wat, als ik het ultieme slijp en scheer resultaat wil bereiken, is dan volgens jullie de beste manier, en met welke materialen.
 11. Harde carnouba was erop aanbrengen met een polijstmachine. Dit doet men ook met tabaks pojpen, dus in mijn ogen moet dit perfect werken.
 12. Dan begint dat stroppen aardig op werken te lijken.
 13. Scheerder62

  Coticule

  Ik doe het met diamant steen korrel 600, en dat werkt voor mij goed. Laatste slijpfase op de coticule doe ik met puur water. De stenen die ik gebruik voor mijn houtbeitels vlak ik ook van tijd tot tijd met de diamant steen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.