Ga naar inhoud

MHV

Lid
 • Aantal items

  49
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over MHV

 • Titel
  Gillette Sensor
 1. MHV

  Feather AS D2

  Ik scheer mij sinds 1 jaar met een safety razor. Ben begonnen met een Mühle R89 maar toen mij duidelijk werd dat dit definitief mijn manier van scheren zou worden heb ik geïnvesteerd in een Feather AS D2. En daar heb ik geen spijt van. Ik kan me irritatievrij dagelijks met 3 passes scheren waarbij de laatste ATG gaat. Mijn voorkeur gaat op dit moment uit naar Astra groen of Feather mesjes. Maar een uitgebreid vergelijkingsarsenaal heb ik dus niet. Martin
 2. MHV

  Shea butter.

  Leuke tips allemaal!! Hartelijk dank. Na de pre-shave olie ga ik dan ook zo iets proberen. De Hema ASB had ik wel gehoord maar is al een tijdje uitverkocht. Wordt wel weer verwacht kennelijk. Ik heb overigens wel witte shea butter. Werkt die echt nauwelijks? Martin.
 3. MHV

  Shea butter.

  Heeft iemand wel eens geprobeerd om een standaard asb te "verrijken" met shea butter. Door was shea butter te smelten en dan met de asb te mengen? Zou de shea butter dan opgelost blijven? Martin.
 4. MHV

  Shea butter.

  Potje sheabutter gekocht. Tjonge wat is dat hard spul. Niet bepaald crème. Hoe krijg je het uit het potje en op je gezicht en dan nog een beetje uitgesmeerd ook...? Martin.
 5. Bevalt jou de Feather AS- D2? Ik zit eigenlijk al een tijdje eraan tendensen er 1 te kopen. 2de hands vind ik ze niet. Martin.
 6. MHV

  Pre shave

  Ik vind het gebruik van een pre-shave wel een prettige uitbreiding van het dagelijkse scheerritueel. Opbrengen en laten inwerken terwijl je schuim aan het kloppen bent. Kort geleden kocht ik bij De Tuinen 3 flesjes olie: Jojoba olie, Castor olie, en Druivenpit olie. Die in gelijke delen mengen en eventueel voor de geur een paar druppels esoterische olie erbij. Prima pre shave olie. Martin.
 7. Mijn ervaring met de Fusion is hevig veranderd toen ik de Razor pit ontdekte waarmee je de mesjes schoonmaakt. Met die combinatie kon ik me zeker 6 tot 8 weken comfortabel scheren met 1 cartridge op basis van dagelijks scheren door de weeks en in het weekeinde meestal niet. Martin.
 8. Ik heb ervaring met de witte en de groene van Proraso die ik beide erg prettig vindt. Ik gebruik ze in combinatie met de bijbehorende pre-shave en merk dan qua scheerresultaat of huidgesteldheid naderhand geen verschil tussen beide. Ze schuimen makkelijk op zowel in een kom als op je gezicht. Martin.
 9. Niet goed vastdraaien van een Mühle R89 twist......... (Na een drama scheerbeurt viel me dat op). Martin
 10. Zoiets heb ik ook gedacht. Anderzijds ziet een twee dagen baard er na 1 pass er niet veel anders uit als een 1-dags baard. Dus waarom die tweede pass bij een twee dagen baard toch gladder is dan 1 of 2 passes bij een 1-data baard blijft toch vreemd. Dat de comfortervaring veroorzaakt wordt door een extra herstelde huid vanwege een rustdag klinkt plausibel. Martin
 11. Martin, ik ken deze sensatie. Ik denk dat het althans met mij heeft te maken met het feit dat echt uitscheren, ook al leidt dit niet tot enige verwonding, een stevige "peeling" (ik ken hier geen goed vervangend hedenlands woord voor) impliceert. Je huid is een beetje beschadigd en dun geworden. De daaropvolgende aanval de volgende ochtend kan wel eens met twee passes een beetje teveel van het goede zijn. Met een zekere regelmaat sla ik de zaterdagochtend met veel echtelijk protest over. De zondagochtend is dan echt een feestje, zeker met een goed geprepareerde straight. Na alles goed in de inweek en de voorwas te hebben gezet, ben je na de tweede beurt helemaal als een kkk en vrij van irritatie. J Weten doe ik het niet maar dit zou inderdaad wel eens kunnen kloppen. Dat de huid na een of twee dagen overslaan extra herstelt is. Alleen verklaart dat nog niet waarom het ook gladder is. Terwijl ik sterk de indruk heb dat dit wel het geval is. Martin.
 12. MHV

  Comfort versus baardlengte

  Ik ben sinds de kerstvakantie bezig met DE scheren en merk hetzelfde wat ik ook al ervaren heb met het cartridge scheren, en dat is dat ik me het fijnste en gladste scheer met een 2 dagen baard vergeleken met dagelijks scheren. Laat zich dat op de een of andere manier verklaren? In de tijd van de Gillete Fusion dach ik dat dit wel te maken zou hebben met het feit dat langere haren zich beter laten "optillen" van de haren door het eerste mesje. M.a.w dat de reclame daarover wel eens zou kunnen kloppen. Maar met DE scheren gaat dit helemaal niet op en toch heb ik daar hetzelfde. Martin.
 13. Mühle R89 Hema mesje Proraso pre shave Crazy sandelwood zeep Na gisteren mijn slechtste scheerbeurt tot nu toe te hebben gehad sind ik begonnen ben met DE scheren vandaag gelijk maar weer een poging gewaagd. Dit was de vierde keer en het ging niet slecht. Nergens irritatie, op mijn gezicht lekker glad, in mijn hals iets minder glad. Maar in ieder geval een scheerbeurt die de burger weer moed geeft om door te gaan. Martin
 14. Mühle R89 Hema mesje Proraso sensitive pre shave en zeep After shave balm Vandaag was het mijn derde keer om op deze manier te scheren en de slechte tot nu toe. Het Hema mesje waar ik 2 keer meer geschoren had vervangen voor een nieuwe en 2 passes gedaan. Wangen gingen goed maar hals niet. Behoorlijk wat irritatie in mijn hals en moest wat bloed stelpen met een aluin stickje. Tussen de eerste en de tweede pass nog een paar druppels pre shave olie toegepast. Merkte dat ik het mesje enorm krampachtig vasthield. Heb hem halverwege nog even schoon en droog gemaakt en mijn handen ook voor meer grip en om hem beter vast te kunnen houden. Dat vind ik nog steeds het lastigste in vergelijking met een Gilette Fusion houder die veel lichter is en ook nog enigszins ergonomisch gevormd. Zal ongetwijfeld met ervaring te maken hebben.
 15. MHV

  safety razor

  Ik ben ook nog maar net begonnen met DE scheren en zit dus nog vol in dezelfde problemen als jij. T.a.v de hoek merk ik dat ik vooral luister naar het geluid van het mesje. De tweede keer scheren, waarbij het geluid minder is vind ik dan ook veel moeilijker. Of dit helemaal een juiste referentie is weet ik niet. Martin
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.