Ga naar inhoud

Zilverleeuw

Gouden donateur
 • Aantal items

  104
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Zilverleeuw

 • Titel
  Vergulde Hand

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Huib
 • Beroep
  docent
 • Woonplaats
  Utrecht
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-10-14

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Damaststalen Koraat 8/8, Plisson plexi das Stirling Island Man, Murray & Lanman Florida water Aangestoken door de plaatsjes op dit forum van nieuwe Koraat messen deze, uit de eerste lichting Damasceense messen van Ulrik, weer eens uit de kast getrokken. Het mes miste iets aan scherpte en ziet voor een volgende scheerbeurt eerst de stenen.
 2. Humphreys is wel te koop in bv. een tropische supermarkt.
 3. #geen Tamahagane #geen Manchurian #geen Fili #scheerbeurt_onder_de_20_€ Herder #11 met ouderdomsvlekjes; Omega 20102, ooit gekregen van een forumlid; La Toja scheerzeep en balsem, gekocht in Banyoles Zo'n Herder scheert als de beste en wat mij betreft een tip als je wilt starten met het open mes. Wat je ook van de geur mag vinden, de La Toja doet mij denken aan vakantie en laat het mes prima over de wang glijden.
 4. Tja, en dat gewoon van 'De Markt'. Als ik eens langskom, neem ik hem mee.
 5. Heeft het inderdaad iets van weg. Ergens op dit forum staat een video van een slijpmeester die zijn hele progressie van de snede op een jnat in beeld bracht. Hij gebruikte daarvoor zo'n soort microscoopje die vanuit China prima betaalbaar zijn. Mijn eerste test was hoopvol. Over mijn slijpkunsten op synthetische stenen ben ik best tevreden maar met een jnat of coticule heb ik meer moeite. Ook ben ik benieuwd wat het verschil is als ik eindig op een Suehiro Gokumyo of Escher. Mijn nieuwe inzichten zal ik te zijner tijd hier zeker tonen.
 6. 20X-300X Professional Electron Microscope 5MP HD USB Digital LED Measurement with Adjustable Stand
 7. Voor nog meer slijp plezier...
 8. Een 6/8+ C.V. Heljestrand en een Vie-Long syntheet St. James of London black pepper & limes scheercrème en na het scheren Humphrey's toverhazelaar, Floïd Mentolado Vigoroso
 9. Zekers... prachtig mes. Ik moest me inhouden... Spaanse messen zijn voortreffelijke scheerders. Veel plezier ervan.
 10. Ben benieuwd hoe hij eruit ziet. Ik kom ze niet veel tegen. Heb je dit mes toevallig van Jordi overgenomen?
 11. Filarmonica Especial 14, 1egeneratie; Shavemac finest badger. Bartex vooraf, vervolgens de Santa Maria Novella scheerzeep en na het scheren Humphrey's toverhazelaar, Kremlon ijs eau de colonne en kariteboter.
 12. Zilverleeuw

  #durftevragen...

  Me niet eerder gerealiseerd maar de baardhaar lijkt hoger in rang te staan 😁
 13. Zilverleeuw

  Snailforge

  Mijn twee Snailforge messen. De linker is op basis van een 'eigen' ontwerp gemaakt en de rechter is van Bruno maar mist het Snailforge logo. Dit was hij er vergeten in te slaan. Boven: Suminagashi staal met een kern van white paper staal, 8/8+, 1/4 hol, Spaanse punt, shokwood schalen met een luminiscerende wig. Onder: O2 staal, 8/8-, 1/4 hol, barber's notch, kirinite schalen. De messen scheren prima maar het zijn natuurlijk robuuste messen, ook qua gewicht (resp. 90,5 en 75,3 gr.). Ik ben tweemaal langsgeweest en kreeg toen een rondleiding en enthousiaste verhalen over het arbeidsproces en alle op handen zijnde projecten... In de toekomst ziet Bruno zich ergens in zuid Italië wonen met zijn eigen messenmakerij.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.