Ga naar inhoud

Zilverleeuw

Gouden donateur
 • Aantal items

  79
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Zilverleeuw

 • Titel
  Vergulde Hand

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Huib
 • Beroep
  docent
 • Woonplaats
  Utrecht
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-10-14

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Zilverleeuw

  welke steen

  Naniwa professional 1000-3000-5000 enz. en een prima resultaat...
 2. Zilverleeuw

  shadowman12

  Welkom, bij een shavette hoef je het stroppen of slijpen nog niet onder de knie te hebben. Dat kan een voordeel zijn.
 3. Ondanks de connotatie is Venushaar (Adiantum raddianum) ook gewoon een plantje.
 4. Ik doe ook graag mee. Vind het voorstel van Rolf helemaal goed maar kan me vinden in elk zeepje dat een geur van bloemen en vers gemaaid gras verspreidt. Voor mij graag met menthol. Fijne dag, Huib.
 5. Hoi Nienke, bedankt voor de scheercrème en super service. Ik wacht niet tot mijn verjaardag, Kerst of baardgroei en breek zo het eerste potje aan...
 6. Jan Zoethout syntheet, Snail Forge 8/8, Meissner Salty Sea Sage & Kremlin ijswater
 7. Bartex als preshave MWF Koraat Dassenharen kwast Charly Lewis 9/8+ Captain Fawcett aluin Pitralon classic Sheaboter De Bartex als preshave bevalt goed. Zonder gaat ook prima maar ik heb het gevoel dat het erbij hoort. Goed opgelet en de kwast enkel een keer ondergedompeld. Vervolgens een MWF schuim gemaakt, klassiek en romig. Gevolgd door een vuurdoop voor de Lewis en mijzelf. Het mes is heerlijk scherp en snijdt bijna geruisloos door de haren. De grootte zorgt wel voor een sneetje halverwege m'n oorlel. Met een veeg aluin, scheut Pitralon en lik Sheaboter deze eerste scheerbeurt met de Lewis afgesloten.
 8. Hoi Hans, over welke toko heb je het dan? Ik ben het in me stadsie nog niet tegen het lijf gelopen. Gr, Huib.
 9. La Toja scheerstick New Forest 2204 Best Badger Schild 8/8+, kwart hol met rechte punt aluin en Kremlon ijs eau de cologne M'n vakantiesetje m.u.v. de Schild. Dit mes vandaag voor het eerst gebruikt. Hij is prachtig en heeft een flink blad. Dit lijkt het minst agressieve mes dat ik in bezit heb. Mogelijk komt dit ook omdat de snede nog vlijmscherp is. De eerste twee gangen voelden als een aai over de wang. Tegen de vleug greep ie toch even mijn adamsappel. Maar goed ik had intussen ook toeschouwers. De aluin stak op de keel en de Kremlon deed na vijf minuutjes mijn ogen tranen. Heerlijk.
 10. douche Godrej scheercrème limoen New Forest 2204, Best Badger Two Band Feather Artist Club DX + Pro Light Blade (6) L'Occitane Verdon Refreshing Face Splash aluin & Sheaboter
 11. Zilverleeuw

  Koffie

  ... of een HG one ...
 12. Zilverleeuw

  Koffie

  Ik laat me verrassen door bonen van het Koffielab en soms van Boot of Martella.
 13. Proraso Original PSC Santa Maria Novella scheerzeep Omega 20102 8/8+ Snail Forge met Spaanse punt Aluin en Kremlon IJs Eau De Cologne
 14. Zilverleeuw

  Raad gevraagd

  Nogmaals bedankt voor jullie reacties. Ik heb JC een e-mail gestuurd waarin ik hem vraag welke oplossing hij kan bieden voor de golvende snede. Het is inderdaad geen mes van een tientje en dan mag je volgens mij meer verwachten. Wel blij te horen dat het scheergenot er niet onder hoeft te leiden. Dit had ik proefondervindelijk al ontdekt aangezien de golving me gisteravond onvoldoende was opgevallen en ik hem direct vol tegen m'n wang heb geplaatst. Fijne avond.
 15. De afgelopen week mogen ontvangen: Snail Forge: Suminagashi staal met Deep Space shokwood heft; JC2C: gepolijst carbon staat met benen heft.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.