Jump to content

skippy

Zilveren donateur
 • Posts

  319
 • Joined

 • Last visited

About skippy

 • Birthday 07/02/1977

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

skippy's Achievements

Groepslid

Groepslid (8/18)

 • Eerste reactie
 • Meewerkend
 • Conversatie starter
 • 5 jaar lidmaatschap
 • 4 jaar lidmaatschap

Recent Badges

 1. skippy

  Koken

  Oh maar is het de bedoeling dat de pannen meteen bij inbranden al pikzwart worden? Heb ze met een laag olie (ongeveer 1 cm) buiten op een brander laten staan met een dikke blauwe walm, maar na 5 min. nog steeds geen zwart. Hooguit een lichte verkleuring naar bruin. Nu na enig gebruik worden ze wel donkerder, maar nog steeds niet echt zwart. Des te vreemder dat er zwart op mijn eitje zat.
 2. skippy

  Koken

  Ok. Top bedankt. Ik zette ze vaak droog weg, en dan kreeg je soms wel een beetje een bruinige laag na een aantal dagen niet gebruiken, waarschijnlijk roest. Verder wel dik tevreden over de pannen. Een stuk beter als de Hackman pannen met keramische cremeerlaag die ik hiervoor had.[GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
 3. skippy

  Koken

  Aangezien er hier aardig wat mensen zijn die ook koken met pannen van De Buyer hier even een vraagje: Ik heb sinds een aantal maanden een aantal koekenpannen, een wok en een sauteerpan van De Buyer, en nu viel het mij op dat als ik bv. een eitje bak er een soort zwarte aanslag op mij eitje komt. Is hier een trucje voor zodat dit niet loskomt uit de pannen? De koekenpannen zijn van Carbon steel serie, en de sauteerpan en wok van de blue steel serie. Zijn bijna hetzelfde, op de kleur/soort van het staal en de dikte na. Ik heb de pannen eerst allemaal goed laten inkoken met een flinke laag olie erin. Verder reinig ik ze alleen met heet water. Wrijven jullie ze nog na met een beetje olie voordat jullie de pan opbergen?
 4. Nee hoor. Gewoon een Noord Hollandse polderkangoeroe.
 5. Ik las nog dat je eigenlijk alleen de Feather mesjes nog hebt geprobeerd in de Fatip. De Feathers vind ik persoonlijk wel goed scheren in een gesloten kam-krabber, maar met zowel de Fatip als de Merkur 15C vind ik het persoonlijk echt een heel slecht presterend geheel. De Fatip doet het bij mij beter met een Polsilver of Gillette SB, terwijl de 15C weer lekkerder scheert met een Voskhod. Niets zo persoonlijk als een mesje, en dat verschilt dus ook weer vaak per krabber. Die zoektocht kan jaren duren.
 6. Door de discussie over de Fatip een beetje geïnspireerd denk ik, en daarom mijn spiksplinternieuwe Muhle R89 nog even laten wachten, en de Fatip met een nieuwe Gillette SB geladen. Fatip Grande Gillette SB (1*) Semogue SE 2013 BdF Exclusivo Aluin Proraso asb De Exclusivo lijkt verdacht veel op de TFS Zagara Gelsomino, en laat dat nu net een van mijn favoriete zeepgeuren zijn. Goede aankoop dus weer. Had ook een monstertje van de Mistero, maar die vind ik naar wasmiddel ruiken. De andere goede aankoop (Muhle R89) moest nog even wachten, en de Fatip heeft korte metten gemaakt met een 5 dagen baardje in 2 gangen. Ikon echter wel redelijk merken dat ik de laatste tijd alleen maar de Merkur 15C had gebruikt. De aluin prikte wel aardig in de hals. Volgende keer maar weer wat minder fanatiek.
 7. Vandaag ook maar weer eens de Fatip losgelaten op een 5 dagen baardje. Toch een beetje geïnspireerd op deze discussie Laatste tijd veel met de Merkur 15C geschoren, en dat merkte ik wel toen ik met het blokje aluin over de hals ging. Desalniettemin toch wel een goede en vooral gladde scheerbeurt in 2 gangen. Het blijft een goed krabbertje, mits je een recht exemplaar hebt natuurlijk. Die van mij gaat voorlopig nog niet weg iig.
 8. Ik had het ook eens met een Pearl oc krabber. Deze teruggestuurd en toen de Fatip gekozen. Ik moet ook wel opletten of het recht zit, wat bij de Pearl echt niet lukte. V.w.b. Jou keuze voor de Fatip retro, ik zou toch een grande of piccolo kiezen. De retro heeft zo'n lang en dun stokkie. Moeilijk vast te houden, maar makkelijk om teveel druk te zetten, lijkt mij.
 9. Ik heb nu ook al een jaar een Fatip Grande. Ik wissel het gebruik doorgans af met andere krabbers zoals een Merkur 15c. Hij is de meest agressieve krabber die ik heb, en de resultaten zijn bij mij ook nog steeds wisselend, alhoewel het de laatste tijd wel steeds beter gaat. Iets met scheerhoek, denk ik. Soms is de scheerbeurt heel comfortabel en het resultaat minder, maar soms is het andersom. Dan voelt het als een kaasschaaf, maar is het resultaat juist weer heel goed. Lekker glad en geen irritatie achteraf. Uiteindelijk moet het wel lukken om je er goed mee te scheren. Ik kan het ook, en ik ben echt een scheerramp. Ik vind het wel heel leuk/lekker, maar kompleet vrij van irritatie is me nog nooit gelukt, al gaat het sinds DE al veel beter als met de Gilette/ Wilkinson cartridge troep. Succes.
 10. Bedankt allemaal, en Harkos stop nou met dat engels. Straks heb je de poppen weer aan het dansen. Werkelijk niets veranderd hier tijdens mijn afwezigheid.
 11. Een mooie post om mee terug te komen. Voor iedereen hier op het forum hele fijne feestdagen, en een TOP 2016 gewenst.
 12. Ik ben even een tijdje weggeweest hier op het forum, alhoewel ik soms nog wel een beetje heb meegekeken, maar ben even niet meer actief geweest. Dit werd veroorzaakt door drukte op allerlei vlakken, en een soort van afkicken van verscheidene fora waar ik actief was. Het scheren is natuurlijk wel doorgegaan, en daarbij natuurlijk ook het uitbreiden van de scheeruitrusting. Sterker nog, zit nu weer op een pakketje van BdF te wachten. Ik zal in gematigde vorm wel weer wat vaker van mij laten horen, alhoewel het wel weer even zal duren voor ik weer een beetje bij ben met de dagelijkse gang van zaken hier.
 13. Nu na ongeveer een weekje gebruikt te hebben (voor mij is dat 3 keer), nogmaals een beoordeling. Ik heb 3 maal echt een heel goede scheerbeurt gehad met deze zeep, alleen zoals al aangegeven in de openingspost is dit niet mijn soort geur. Ik had gehoopt dat dit een stuk frisser zou ruiken. Vanwege de prijs en de goede prestaties denk ik wel dat ik hem op ga maken, maar de geparfumeerde versie komt er niet nog een keer. Ik twijfelde nog, en dacht zoiets van "die anderen gebruiken het toch ook". Ik kan er echter niet helemaal aan wennen. Het zou zo maar kunnen dat ik met de tijd het verlies neem en een navulling ongeparfumeerde bestel die ik dan vervolgens in dat mooie klassieke blikje kan stoppen. Scheren moet uiteindelijk wel leuk blijven natuurlijk. Het is uiteindelijk toch de beleving, en daar horen lekkere geuren, of anders geen geur bij, maar zeker niet een geur die je tegenstaat. Ik hoop dat ik geen mensen heb aangezet tot een verkeerde aankoop. De beschrijving van de geur klopt nog steeds, het is alleen niet mijn geur.
 14. Vandaag was het zulk lekker weer dat ik niet kon wachten tot na mijn nachtdiensten, en na een verkwikkende douche toch maar lekker geschoren. - Verkwikkende douche - Merkur 15C - Nieuwe Voskhod - La Saponeria Artigiana alla mandorla scheerzeep - Semogue SE 2013 silvertip - Aluin - Hema asb sensitive
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.