Ga naar inhoud

Bogatyr

Lid
 • Aantal items

  50
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Bogatyr

 • Titel
  Vergulde Hand
 • Verjaardag 16-04-1959

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Henri
 • Beroep
  Gepensionneerd
 • Woonplaats
  Grobbendonk
 • Begonnen met klassiek scheren
  21-04-71

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Bogatyr

  Maseto shaving club

  Mijne heb ik enkele maanden geleden overgenomen van Guy1307: een finest met barberhandle. Geeft een zeer vol en zacht gevoel bij het inzepen. Maakt heel gemakkelijk en vol schuim met harde scheerzeep in een schaaltje. Gewoon de kwast een paar keer rond zijn as draaien op de zeep en hij is vertrokken. Wel verliest hij 1 a 2 haren per beurt (maar hij heeft er veel) In praktijk: is de finest badger iets grover dan de silvertip? Silvertip is meestal iets duurder dan de finest?
 2. Kunststof, edele kunststof: bakeliet denk ik. Ik heb geen "gewone" progress, dus ik kan niet vergelijken. Ik vind het wel een 'stevige' scheerder, ondanks dat hij instelbaar is. Het is vooral een mooi hebbeding omdat het een volledig pakket is met doosje in bakeliet.
 3. Ja ik ben thuis de confituur, brood, soep, stoofvlees en yoghurtmaker. Monopolie op alle sleutelindustrie dus. Lol.
 4. Ik heb de Futur gehad in chroom versie, en nu heb ik een Vision. De Vision gebruik ik letterlijk enkel voor de feestdagen: verjaardagen, kerst, pasen, m.a.w. Een vijftal keer per jaar. Waarom? Het is een speciale, zware krabber, die erg diep (agressief?) scheert. Zelfs als hij ingesteld staat op het minimum. Scheert ook moeilijker onder de neus vanwege zijn massieve kop. Je moet hem hanteren als een penseel, maar hij weegt wel als een hamer! Tevens vind ik de precisie van de fabricatie, gelet op de gevraagde prijs een beetje teleurstellend. Mijn mesjes zitten met name niet perfect symmetrisch in de kop. Een kwestie van tienden van millimeter, maar toch voelbaar als je aan het scheren bent. Een andere verstelbare die ik heb:
 5. Wel het is gelukt, net als de confituur in de achtergrond.
 6. Om eens te proberen of ik mijn foto kan plaatsen:
 7. Bogatyr

  ZAKMESSEN

  Mooie webshop van die Herder. Ook stenen en olie etc. Dank voor de hint.
 8. Ik durf bijna niet, maar toch: naar aanleiding van, eigenlijk dankzij dit draadje, heb ik via Ebay deze Kai mesjes vanuit Polen in de bus gekregen. Waarom Japanse mesjes alleen in Polen voor een fatsoenlijke prijs te koop zijn? Om kort te zijn: het mesje paste niet in mijn Feather krabbertje. Het middelste gaatje van het mesje is blijkbaar iets kleiner dan bij de doorsnee mesjes. Gelukkige paste het wel in de kop van mijn Muhle (gesloten kam). Oef. Ik heb er nu verschillende scheerbeurten mee achter de rug en mijn aanvoelen is: even scherp als een feather maar ik heb de indruk dat het mesje iets dikker of stijver is dan de feather. Het scheert zacht en scherp. (En dikwijls). Stand: Feather en Kai samen op nummer 1!
 9. Bogatyr

  Artist Club mesjes

  De Pro Super vind ik venijnige dingen. Een beetje gelijk de kat: voor je weet heb je een krab gekregen. De prettigste vind ik de Pro Guard, dan de Kai Mild en dan de Professional. De Pro Light heb ik nog niet kunnen proberen. Ik scheer met een Kai Captain. (En alles met mijn rechtse hand)!
 10. Ik scheer enkel met mijn rechtse hand. Ik ben rechtshandig. Links gaat absoluut niet. Zelfs niet met mijn DEkrabbertje. Je hebt ook voetballers die links en rechtsvoetig zijn. Ik hou ook mijn hamer in mijn rechtse hand en de nagel in mijn linkse. Ik denk dat het vingerspitsengevoel belangrijker is dan met beide handen scheren. Maar respect voor degenen die het kunnen en doen natuurlijk.
 11. Bogatyr

  Mesjesscherpers

  Hoe doe je dat in praktijk: die feather mesjes over de scheerriem halen? Laat je ze in je featherShavette zitten dan? Ik heb zo een machientje om zogezegd mesjes machinaal te herscherpen. Bij over en weer schuiven wordt het mesje automatisch omgedraaid. Er is keuze uit twee soorten steentjes en een stukje leer dat je kan instellen. Moest er interesse zijn?
 12. Bogatyr

  Scheren slow-chat

  Zet ze een klak op en ze beginnen processen te schrijven! (Oud Geels gezegde.)
 13. Bogatyr

  Moestuin?

  Marcel, mooie verzameling. Aardpeer heb ik ook staan gehad. Maar ze wilden teveel baas spelen over de rest en ik heb ze dan maar uitgewezen. Binnenkort (half mei) komen er nog staakbonen bij en een tent met broccoli, spitskool, bloemkool en wat andijvie. Uitjes en sjalot heb ik ondertussen ook al staan. Dit jaar ben ik aan het experimenteren met vlasstro (iets van een € 5,00 voor een baal van 20 kg) als bodembedekker tussen de planten. Kwestie van sommige onkruiden proberen in te tomen.
 14. Bogatyr

  Moestuin?

  Om toch maar niets te zeggen: momenteel staan er 5 bloemkoolplanten in mijn tunnelserre, heb ik twee kastjes staan met diverse slaplanten in (40 plantjes in totaal) en heb ik 5 lopende meter hoge en 7 lopende meter lage sluimerwtjes gezet. Ik heb ook mijn tomaten voorgezaaid (coeur de boeuf en saint-pierre) en mijn pepertjes (rode ronde). Deze week ga ik ook mijn courgettes en pompoenen voorzaaien. Ondertussen een pruimenboom gekortwiekt, klimrozen en kruuisbessen geplant. Gelukkig dat we dank zij het zomeruur per dag een uur meer hebben. (Nou jaaaaa!) en het gras met de antimosbehandelingen niet vergeten.
 15. Bogatyr

  Feather kleuren SS

  Fantastisch toch, maar ondertussen weten we nog altijd niet waar?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.