Ga naar inhoud

mhharsta

Gouden donateur
 • Aantal items

  3956
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over mhharsta

 • Verjaardag 13-05-1963

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Maarten
 • Woonplaats
  Groningen

Recente bezoekers van dit profiel

968 profielweergaven
 1. Die ziet er goed uit, veel scheerplezier gewenst @Joo
 2. Shavemac terug en een Worldmaster voor een prikkie, niet slecht @ChrisA !
 3. @shadowman12 , dat is echt zuur....... Mogelijk dat ze wat van de spullen aanbieden online, er zit wel apart spul tussen wat opvalt. Sterkte in elk geval!
 4. De 8000 hoort zeker niet te knarsen of te krassen, je mes glijdt daar overheen als een veertje over een spiegel.
 5. Mooie stenen Wim, veel slijplezier gewenst.
 6. Otto Busch Worldmaster, vanaf Nanwiwa 1- 2 en 5K geslepen op Jnat met verdunnende slurrie, Nagura steentje van Tony. Onder de loep ziet de snede er zeer fijn gepolijst uit, met mooi evenwichtige lijntjes, comfortabel scheerresultaat zonder prik van de AS.
 7. De afgelopen week heb ik de Seygus Zeppelin met veel plezier ingezet voor 6 van de 7 scheerbeurten. Het mesje wat ik heb gebruikt is een Rapira Platinum Plus, die zich prima heeft gehouden en nog niet aan het eind is. Jan heeft een zwaar RVS greepje en een licht slank titanium greepje in het leren foudraaltje bijgevoegd, en bij het uitpakken had ik meteen het besluit genomen alleen het titanium greepje te gebruiken. De RVS is me te zwaar, te kort, en heeft wat "scherpe" randjes. Het titanium greepje daarentegen, erg fijn! Een aantal dingen zijn me in positieve zin opgevallen; elegante kop, keurige afwerking (scherpe of ruwe randjes heb ik niet ondekt) . een kop waarbij het mesje aan de korte kant niet uitsteekt (de kop had nog een ietsiepietsie meer over kunnen lappen), en een kromming die er met name bij de 0,5 mm. kant er voor zorgt dat het mesje mooi strak zit, iets wat me bevalt bij scheren tegen de vleug, waarbij ik ook het gevoel heb dat de kromming meewerkt op de lastige plekken onder de neus en op de kin. Mijn normale scheerbeurt met krabber bestaat uit 1 x met de vleug mee, 1 x tegen de vleug in, en bijwerken / zeep opscheren in de 3e gang. Met de vleug mee, de 0,7 kant, de andere 2 gangen met de 0,5 kant. De 0,7 kant vind ik wat agressief , de 0,5 kant erg fijn. Vanochtend als laatste test alle 3 gangen met de 0,5 kant, en wat blijkt, ook een spiegeltjeglad resultaat zonder het wat ruwe gevoel wat ik krijg bij de 0,7 kant. Iedere dag de 0,7 kant is me dus wat teveel van het goede, en ook met de mildere kant krijg ik een vergelijkbaar erg fijn resultaat. Het titanium greepje en de kop zijn fijn te hanteren, hoewel ik de RVS kop voor dit greepje dan weer wat aan de zware kant vind. De beide verschillende kanten hebben zeker hun voordelen voor iemand die ook met de wat agressievere kant uit de voeten kan. Uit de post van Jan betreffende de nieuwe krabber van Seygus die hij heeft ontvangen begrijp ik dat de kop nog iets beter het mesje aan de korte zijde omsluit, waardoor mijn verlanglijstje er als volgt uitziet: Seygus Zeppelin 2.1, titianium kop (wat meer in balans) met het meer dan fijne titianium greepje wat ik afgelopen week in handen heb gehad (het heeft me moeite gekost die ook door te zenden.....) , 2 x de 0,5 kant, en ik ben helemaal tevreden (geen idee wat het gaat kosten....). Mooie actie Jan, ik hoop dat de andere testers ook plezier gaan beleven aan deze Seygus!
 8. Met dank aan @Buffel vanmiddag een 5-tal Nagura's ontvangen. Samen met een Nagura van @Tony die vorige week is binnegekomen heb ik de komende tijd genoeg om te experimenteren.
 9. mhharsta

  gemeenschap en afhakers

  Gewoon, modereren in het draadje, en als blijkt dat het dan toch misgaat lijkt me het redelijk er een PB aan te wagen. Door betrokken leden en team. Zo vaak komt het gelukkig ook niet voor.
 10. mhharsta

  gemeenschap en afhakers

  Nee, ik zeg dat "Oplossing zou zijn geweest in een PB de lucht te klaren. Dit is helaas door de vertrokken leden en het team niet gebeurd". Dat vind ik jammer.
 11. mhharsta

  gemeenschap en afhakers

  @Dr.Paranoid! Je leest het niet goed; er wordt hier hoofdzakelijk en herhaaldelijk aangegeven begrip te hebben voor ingrijpen door Marcel. Er wordt niet door allen op de persoon gespeeld! Je zegt " jullie zeggen allemaal dat er 1 of andere persoonlijke vendetta is vanuit Marcel," dat is niet waar, dat zeggen we niet allemaal en dat kun je lezen! Oplossing zou zijn geweest in een PB de lucht te klaren. Dit is helaas door de vertrokken leden en het team niet gebeurd. Reacties die hier doorslaan helpen niet.
 12. mhharsta

  nieuw nieuw nieuw

  Welkom Pascal, veel plezier gewenst hier.
 13. Seygus Zeppelin V2 (rondzend krabber) Rapira platinum Plus mesje (6x) Shavemac forumkwast silvertip D02 Simpson lemon burst scheercreme Nivea ASB Laatste scheerbeurt voor mij met deze Zeppelin krabber. De krabber gaat vanmiddag naar de volgende in de lijst. Later op de dag mijn bevindingen. En wat betreft de scheerbeurt van vandaag, vlekkeloos glad
 14. mhharsta

  gemeenschap en afhakers

  De irritatie die onstaat bij leden binnen het forum op het moment dat er een draadje wordt gekaapt of er voor de zoveelste keer grappig bedoeld wordt gereageerd zonder dat er iets nieuws wordt verteld is soms goed merkbaar. @Wimmie heeft dat duidelijk verwoord hierboven. Daar waar ik een post dan oversla of negeer kan ik me voorstellen dat een moderator (in dit geval @Marcel) die constateert dat zelfregulering geen effect heeft, op een gegeven moment het hek sluit, en daarmee de leden die zijn irritatie oproepen voor het hoofd stoot. Misschien was het handiger geweest als het team moderatoren eerst in een PB had gereageerd, in plaats van de spontane actie in het betreffende draadje door de moderator. Mogelijk is dit trouwens wel gebeurd, ik heb er geen weet van. Punt voor mij is wel dat de leden die nu vertrokken zijn ook allemaal wezelijk hebben bijgedragen aan het forum. Ook in het verleden zijn er strubbelingen geweest die helaas tot het vertrek van leden hebben geleid (goed je hier weer te zien Wim). Ik hoop dan toch steeds dat er vanuit de moderatoren wordt geprobeerd een gesprek aan te gaan. Vaak is dit het geval, maar ik heb het idee dat het nu niet gebeurd is. Het zou mooi zijn als de vertrokken leden kennis zouden nemen van de opmerkingen die hier geplaatst zijn, en (mogelijk in een PB naar, of vanuit de moderatoren) reageren, en hopelijk hun snuit hier ook weer laten zien.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.