Ga naar inhoud

mhharsta

Gouden donateur
 • Aantal items

  3833
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over mhharsta

 • Titel
  Wolfman
 • Verjaardag 13-05-1963

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Maarten
 • Woonplaats
  Groningen

Recente bezoekers van dit profiel

685 profielweergaven
 1. Candidius TFS bergamotto Neroli scheerzeep en ASB Mix das / varken kwast 24mm. 2 Dagen stoppels moeiteloos geschoren.
 2. Gisteren geschoren met de Iwasaki SK 1/4 en vandaag de scheerbeurt overgeslagen.
 3. mhharsta

  L'Essor

  Voor de wedges die ik slijp voor de SE’s gebruik ik de strophulp van een van die SE’s , die de wedge goed klemt. Niet alle strophulpen doen dat even goed, en ik heb gelukkig een die voldoet. Dan een stukje tape over de rug van de strophulp en een stukje van de wedge, en dan slijp ik hem zoals een open mes, waarbij ik de wedge met met 2 vingers “stuur”. Draaien gaat iets lastiger dan met een open mes maar is goed te doen. Ik volg dan de hele rij stenen 1, 2, 5, 8, en 12, en finish op de smalle Charnley Forest met wat olie. Gaat fijn op die manier hoewel de strophulp wat minder makkelijk “draait” tijdens het slijpen. Geen idee trouwens of de hoek ideaal is, maar het scheert op gevoel als een open mes. Stroppen doe ik ze op een oude smalle Herald strop. Je nieuwe aanwinst ziet er trouwens goed uit @ehv !
 4. Mooi gevonden Tony! Die kom je niet veel tegen. Ik heb nog even snel in de kast boven gekeken of mijn Weltmeister rostfrei er nog lag In mijn ervaring houden ze de scherpte goed lang vast en die scales zijn echt prachtig.
 5. mhharsta

  nieuwe strop

  De Bridal met brushed cotton heb ik hier ook in gebruik, kwalitatief top, en inderdaad een met gevoel erin. Moeilijk uit te leggen, maar ieder mes voelt weer anders op de strop. Wat Richard zegt, als het “krast” , ik benoem het voor mezelf als een wat “slijpend” geluid, dan is het nog niet goed. De Japanse strop ken ik niet, maar na de Scrupleworks heb ik niet de drang een andere “dure” strop te kopen.
 6. @WilcoRoos Hier nog wat plaatjes en beschrijving van verstelbare Le Coq's
 7. Le Grelot 357, 5/8 Mix das / varken kwast 24mm. Proraso groen scheerzeep Het mes is licht en niet breed, maar heeft een enorm fijne balans, en scheert als de beste.
 8. Scheermes: Filarmonica Doble Temple 14 Scheerkwast: Maseto handvat met mix das/varken knot Stirling Coconut lime scheerzeep baume.be ASB De kwast voor de eerste keer gebruikt in de scheerbeurt; nu al fijn en dat wordt hopelijk nog beter als de varkensharen los komen. Zijdezacht glad na 3 gangen. Er gaat toch niets boven een goed open mes .
 9. Ik heb er toch voor gekozen de knot nog iets te laten zakken, en vast te lijmen. Uiteindelijk is het dan 53 a 54 mm. geworden. Dit is ietsje korter dan mijn gemiddelde varkenskwast, en wel wat langer dan de Shavemac formumkwast. Na een aantal x zeep kloppen, ook om de originele geur wat uit de kwast te krijgen, ziet het er goed uit. Vandaag de kwast gebruikt voor de scheerbeurt. Zacht met een mooie stevigheid, en het zal nog wel verder verbeteren als het varkenshaar fijner wordt. Al met al ben ik er tot dusver tevreden mee.
 10. mhharsta

  Koraat Knives

  Die ziet er fijn uit @Tjoolder !
 11. Geen aankoop maar door ruil, 2 Goodfellas scheerzepen. Met dank aan @guy1307 voor ruil en de toegiften.
 12. Mulcuto Schragschnitt met MEM mesje Vie long scheerkwast, paardenhaar TFS Rabarbaro Italiano scheerzeep en AS Glad in 2 gangen met de Mulcoto, vlot en zonder moeite.
 13. Van harte gefeliciteerd @Ator razor!, gisteren of vandaag? In je profiel staat je verjaardag op 4 juni
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.