Jump to content

Dali

Lid
 • Posts

  170
 • Joined

 • Last visited

About Dali

 • Birthday November 19

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dali's Achievements

Medewerker

Medewerker (7/18)

 • Eerste reactie
 • Meewerkend
 • Conversatie starter
 • 6 jaar lidmaatschap
 • 5 jaar lidmaatschap

Recent Badges

 1. Dali

  Rockwell 6c / 6s

  Kijk, dat zijn nog eens goede tips over de stainless steel versie. Dank! Ik heb de gunsteel versie en wil nog wel de gewone chrome versie. Mij leek het ook een nadeel dat je niet snel van stand kan wisselen. Maar in de praktijk ondervind ik daar geen enkele hinder van. Ik ben begonnen bij basisplaat 2. Bij 4 dacht ik: dit is m! Basisplaat 5 ging goed maar net tikkeltje te agressief. Daarom terug naar 4 en dat gaat niet meer wijzigen. Kan er zowel een baard van 1 dag als van 3 dagen prima mee scheren. Verder is de kop idd groot (omdat die basisplaten dik ogen). Ik verwachtte daar wat problemen mee maar dat is niet uitgekomen. Ik kan er preciezer mee scheren dan met bijv. de EJ 89.
 2. Enige tijd geleden kwam ik op YouTube een video tegen waarin iemand zn meest favoriete krabbers showde. Hij noemde o.a. de Rockwell 6. Ik kende überhaupt dat merk niet. Via internet wat informatie opgezocht en dat was heel positief. Op dit forum werd er eentje aangeboden en die heb ik overgenomen. Inmiddels een paar maandjes in gebruik maar na een week wist ik het al: met stip mn favoriete krabber. De keuze van 3 basisplaten zodat je in totaal 6 verschillende standen hebt is vrij geniaal. Je weet zeker dat er een voor jou prettige stand tussen zit. Natuurlijk heb je verstelbare krabbers maar die hebben vanwege de benodigde techniek doorgaans een vrij grote kop. Daarnaast is al die techniek wat kwetsbaarder. Verder is de Rockwell 6 wat mij betreft perfect qua formaat/handvat en gewicht. Daarnaast kan ik er heel precies mee scheren rond de neus. Ik kan geen nadeel bedenken eigenlijk. Lijkt mij ook de ultieme beginners krabber. De krabber is verkrijgbaar in chrome (Rockwell 6c en ook nog gun metal) en stainless steel (Rockwell 6s). Ik ga maar eens doorsparen voor de stainless steel versie.
 3. Dali

  Merkur 34C

  Oepsss... Ik bedoel de Merkur 37C. Ik denk: ik pas beginpost even aan zodat het idd over de 34C gaat maar die kan ik niet meer bewerken helaas.
 4. Dali

  Merkur 34C

  Deze bekende krabber verdient zijn eigen draadje. In mn digitale aantekeningen vond ik de naam van deze krabber met daarbij geschreven: dikke tip! Dat was een aantekening van jaren terug. Blijkbaar had ik op basis van reacties hier en/of recensies geconstateerd dat deze krabber veel geroemd wordt. Recent deze krabber via een forumgenoot gekocht en nu twee weken gebruikt. En inderdaad: dikke tip! Kleine krabber, helemaal niet zwaar maar doet prima zn werk. Over de mate van agressiviteit las ik erg uiteenlopende meningen. Dus dat was even spannen. Onder agressief versta ik de mate waarin een krabber aan je haren trekt en hoeveel pijn de krabber veroorzaakt. Ik ervaar de krabber dan niet als agressief merk wel dat deze krabber meer weghaalt in een haal dan bijv. een EJ 89. Kortom een mooi stukje techniek die Merkur 34c.
 5. Hallo, Soms zoek ik informatie over een krabber. Die informatie vind ik dat verspreid over de topics d.m.v. de zoekmachine. Werkt an sich goed. Maar.... volgens mij kan het beter. Ik zit bijv. op pijprokersforum.nl. Daar heb je het hoofdonderwerp 'recensies tabak' en daaronder allemaal topics over tabakken (met vaste namen: fabrikant - naam tabak). Dus elke tabak heeft zn eigen draadje. De openingspost moet bepaalde vaste info bevatten (fabrikant, land van herkomst etc. etc. ). Daaronder kan men dan in reacties persoonlijke mening geven. Heb ik interesse in een tabak (of een vraag over die tabak) dan kijk in het draadje van die tabak en leer wat anderen er van vinden. Dat mis ik hier. Stel dat je een centraal onderwerp hebt 'review krabbers' dan zitten daaronder bijv. een topic met de naam 'Merkur 34c'. Daarin spuit iedereen die wil zn mening over deze krabber. Ik heb recent de Merkur 34c aangeschaft en vind dat een geweldige krabber. Ik dacht: dat wil ik eigenlijk in de groep gooien. Maar dan pak ik een draadje waarin de merkur 34c toevallig voorbij komt (nieuwe aanwinsten ofzo) en meld het daar. Daarmee bouw je (behalve als je de zoekmachine gebruikt) niet echt kennisdatabank op over specifiek dat product. Hetzelfde voor crèmes/zepen etc. Je moet dan vaste afspraken maken over namen van de topics zodat er eenduidigheid is (zie bijv: https://www.pijprokersforum.nl/viewtopic.php?f=47&t=1766 ). Zoiets voor DE mesjes lijkt me ideaal. Je creëert een geweldige databank aan ervaringen. Naast de categorieën algemeen, scheren, scheerwaren, winkels zou je dus een categorie kunnen toevoegen: merken en recensies (zoals het bij pijprokersforum heet of een andere naam die de lading dekt) met daaronder subcategorieen; krabbers, DE mesjes, cremes etc. Eigenlijk gaat het om een aparte categorie en uitsplitsen van de subcategorie 'recensies'. Je kan van recensies een hoofdcategorie maken en die onderverdelen in mesjes, krabbers. etc. Het zou mij een verbetering van het forum lijken.
 6. Vanochtend mn nieuwe aanwinst getest: de Merkur 37C
 7. Uit een ver verleden staat me bij dat ik die Shark helemaal niks vond, Feather te scherp voor mij en Astra helemaal perfect.
 8. Yep, recent besteld en mijn EJ 89 draait weer mee in het arbeidsproces. Gelijk een beschermkapje van Muhle besteld (die dus ook op de EJ 89 past aangezien de kop gelijk is). Lijkt me handig op reis als EJ meegaat in de toilettas. Wel eens in het mes gegrepen namelijk bij het zoeken naar mn tandenborstel ofzo.
 9. Voor het eerst een caravan. Nooit gedacht, maar mede vanwege Corona. Vanwege Corona het ook gehouden bij een vakantie in Nld: twee weken Friesland. De kinderen vonden het dikke prima maar papa en mama niet. Nat, koud, bewolkt, veel regen. Elke ochtend dacht ik: wat doe ik hier en telde ik over hoeveel nachtjes ik weer naar huis kon. Na veel wikken en wegen ons na een dikke week laten testen, een week extra verlof genomen, spullen in auto/caravan gegooid en in 1 nacht van de kop van Friesland naar de Dordogne gereden en daar nog 1,5 week heerlijk in de zon gestaan! Zonder dat had ik geen zomer/vakantie gevoel gehad.
 10. Mn EJ was gesneuveld. Het schroefdraad brak af toen ik het mesje wilde vervangen. Online las ik dat het kapje hetzelfde is als die van Muhle en die los te bestellen zijn. Het afgebroken stuk schroefdraad zat nog in het handvat. Online las ik een tip hoe deze er uit te krijgen. Met een sateprikker of iets soortgelijks het schroefdraad tegenhouden en het handvat dan draaien. Dan draai je het afgebroken stukje er zo uit. Nieuw Muhle kapje besteld en gelijk een beschermkapje (voor in de toilettas tijdens vakanties). Om gratis verzendkosten te krijgen nog wat spulletjes bijgevoegd. De vergulde hand kwam ik bij een supermarkt tegen en als probeersel meegenomen. Onderstaande krabber op mn vakantie meegenomen en 3 weken gebruikt. Wat een heerlijk scheermes is dat. Overduidelijk mn fijnste krabber at the moment.
 11. Goede tips, dank! Ik zie overigens op Amazon naast positieve ook heel recente negatieve recensies. Dat er barsten inkomen door de hitte, de stop te klein is en in de scuttle valt etc.
 12. Beetje late reactie maar dank! Speick, dat was het. Ooit heeft mn vrouw namelijk bij een natuurwinkel ("oh, die winkel waar alleen maar lelijke mensen komen" zei een oom van dr) een tube scheercrème meegenomen. En die was dikke prima. Bij het woord Speick gaat er een luikje open in mn hoofd. Even in google gegooid en dat is idd die scheercrème uit de natuurwinkel. Had ik net eerder moeten weten want deze week een bestelling geplaatst bij manandshaving Qua favorieten haal ik overigens de top 3 niet. - TOBS rose - Cella - ?
 13. Aanvulling. Ipv made in China (Qshave) vond ik ook nog deze: http://hetkleihuis.nl/scuttles/
 14. Ik mis een draadje over de scuttle (bij scheerwaren staan alle voorwerpen opgenoemd zoals krabbers, mesjes, kwasten, zepen maar ik mis daar de overige accessories zoals zeepbakjes, scuttles etc. ). Ik heb geen Nederlandse vertaling voor scuttle. Het gaat om een zeepkom met daaronder een reservoir voor heet water zodat de zeep warm blijft. Momenteel heb ik een scheerkom van Muhle (https://www.haarshopbenemonte.nl/muhle-scheerkom-wit-porselein.html ) die prima bevalt. Als ik m gebruik doe ik er vaak heet water in en zet er mijn kwast in. Daardoor wordt de scheerkom warm/heet en blijft de zeep langer warm. Bekend is natuurlijk de antieke scuttles die je nu ook nog steeds nieuw kunt kopen, bijv die hieronder. Behalve dat ik deze esthetisch niet mooi vind kwam ik erachter dat je de zeep bovenin hoort te leggen en die plek dus niet bedoeld is om je kwast in TOBS te dopen en in de scuttle tot schuim op te kloppen. Via Pinterest kwam ik ooit de G20 Scuttle tegen. Die vind ik persoonlijk erg mooi qua verhoudingen etc. maar moet uit Amerika komen. Zie hier: https://www.georgetownpottery.com/product/SHAV0002.html Toen ik van de week nog eens zocht op scuttles kwam ik vergelijkbare scuttle tegen qua uiterlijk (die door meerdere merken gevoerd wordt en ook op AliExpress is te vinden). (https://www.amazon.nl/QSHAVE-Shaving-Scuttle-Mok-handgemaakte/dp/B0787TRVXX?th=1 ) Iemand ervaring met deze scuttle en hoe een scuttle überhaupt bevalt?
 15. Die Muhle staat wel op mn wensenlijstje hoor. Is het ook nog eens een lust voor het oog. Maar hoe drop je ze bij de gemeentewerf bij het oud ijzer? Moet je ze toch in een metalen blikje weggooien lijkt me. Dat metalen boxje van Feather (wat ik nu heb) is niet te openen en gooi je dus gewoon met inhoud en al bij het oud ijzer. Vroeger had men een tegel in de badkamer of gleuf in achterwand badkamermeubel waar je je razor blades ingooide. Viel het vanzelf in de spouwmuur. https://www.rd.com/article/if-you-live-in-an-old-house-there-could-be-razor-blades-in-your-walls/
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.