Jump to content

Seabiscuit

Lid
 • Posts

  262
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Seabiscuit's Achievements

Groepslid

Groepslid (8/18)

 • Eerste reactie
 • Meewerkend
 • Conversatie starter
 • 6 jaar lidmaatschap
 • 5 jaar lidmaatschap

Recent Badges

 1. Voor zover ik weet zijn er zelfs 4 versies van de R41 in productie geweest: Pre-2008: open kam met een Fattip kop. 2009-2011: open kam die een soortgelijke kop heeft als Merkur open kam krabber (lijkt op de Gillette Old Type). Beetje mild. 2011-2013: open kam door Muhle met een 18.8 mm kop, alleen deze werd beschouwd als te agressief. 2013-heden: open kam door Muhle met een 20.2 mm kop, mildere variant van het voorgaande model. R41 pre-2008 R41 2011-2013 (links) en 2013-heden (rechts) Ik heb de 2013-versie van de R41.
 2. Review Mühle R41 Een tijd weggeweest, maar ik ben er weer. Ik dacht laat ik eens een review schrijven over mijn nieuwe krabber. Ik zat namelijk al een tijd te denken aan een vervangende krabber voor mijn huidige Mühle R89. Niks op aan te merken, ik kan de R89 aanbevelen, maar ik was op zoek naar een krabber die toch iets agressiever is dan de milde R89. Net als bij veel mannen is ook mijn hals het meest gevoelig, zeker na de 3e 'pass' die tegen de baardrichting ingaat. Daarom heb ik besloten over te stappen naar Mühle's 'The Beast': de R41. Waarom? Omdat de R41 een open kam heeft en dus meer blootliggend mes. De R41 zal daardoor minder de kleine oneffenheden in de huid volgen door de openingen in de kam. Ook neemt een open kam minder scheerschuim mee tijdens het scheren en dus blijft de huid beter schermd. Logisch dus dat de baardharen 'beter' worden afgesneden. Mijn theorie is - en dat blijkt ook uit de ervaringen van andere gebruikers - dat ik met de R41 meer baardgroei zou weghalen in minder passes (2x) dan met mijn voorgaande R89 van Mühle (3x). Oftewel: minder irritatie, terwijl de krabber zelf agressiever is. Mijn setup voor deze scheerbeurt bestond uit de scheerzeep van Arko, de Simpson Commodore (2x Best Badger) scheerkwast en een Gillette Silver Blue mesje. Na de scheerbeurt heb ik aluin aangebracht om feedback te krijgen over de scheerbeurt om daarna - zoals gewoonlijk - Dickinson's Witch Hazel erop te gooien. Dit keer heb ik de aftershavelotion van Williams Aqua Velva gekozen om vervolgens af te sluiten met de alcoholvrije balsem van La Toja. De scheerbeurt met de R41 is mijn meest fantastische ooit geweest. Het was simpelweg een ongekende BSS en deze was geheel irritatievrij. Door de jaren heen heb ik tientallen krabbers gebruikt en daarbij altijd in meer of mindere mate last van irritatie op mijn hals gehad. Met de R41 was dat verleden tijd. Wel merk je dat de R41 een verdomd agressieve krabber is waarop je beslist geen druk moet uitoefenen. Je voelt het mes duidelijk over je huid glijden. Voor mij was het gevoel vrijwel identiek aan een open scheermes. Bij de derde pass hoefde ik overigens geen touch-ups te doen, dus alles was in een keer helemaal glad. Het resultaat is weliswaar gladder dan met een krabber met een gesloten kam (zoals de R89), om een BSS te krijgen moet ik nog steeds een pass tegen de baardrichting in maken. Maar door de agressiviteit van de R41 gaat dit aanzienlijk sneller dan voorheen met als resultaat geen irritatie op de hals. Kortom, de Mühle R41 is een aanrader, maar zorg wel dat je je scheertechniek onder de knie hebt voordat je hieraan begint. De R41 is geen allemansvriend.
 3. Dat is waar, maar ik ben niet zo'n rouleerder, althans niet qua mesjes.
 4. Even een update. Vorige week ben ik even langs de huisarts geweest. Die had het idee dat er sprake is van een milde vorm van rosacea. Daarvoor heb ik nu een zalfje met azelainezuur gekregen en na een week, merk ik inderdaad verschil. Mijn huid is veel rustiger en de verkleuringen op de huid zijn aan het wegtrekken. Ik weet nu wat er mis is en gelukkig heeft het dus niets te maken met, zoals sommigen beweerden (!), een slechte scheertechniek of dat ik bepaalde mesjes, scheercrèmes/zepen niet kan verdragen. Het was simpelweg een milde huidaandoening, al blijft mijn huid toch gevoelig. Ik had het gevoel dat ik maar weer eens een reisje moest maken langs verschillende DE mesjes, omdat ik nu weet wat de oorzaak is voor m'n huidaandoening. Feathers, Astra's, Gillette Black/Green, Shark SCH, Personna PCH, Polsilver SI en Gillette SB's geprobeerd. De Gillette SB sprong er voor mij toch bovenuit (ymmv). Erg milde en scherpe mesjes met een BSS resultaat. Ik ga ze nog wat verder testen en als de fijne ervaring aanhoudt, dan bestel ik een doosje van 100 stuks. Bedankt voor de tips, heren.
 5. Ja, dat is ook een idee inderdaad. Thx.
 6. Nope, gebruik geen medicijnen.
 7. Zo dan, aangepast (zie eerste post). Ja, vandaar dat ik nog wat mesjes ga proberen. Ik heb inderdaad ook gemerkt dat een aantal aftershaves problemen kunnen veroorzaken. Ja, af en toe heb ik last van couperose. Goede tip om eens in een kom op te schuimen i.p.v. direct op m'n gezicht en dan alleen schilder bewegingen te maken tijdens het aanbrengen. Baume scheercreme heb ik nog nooit gebruikt. Ik zal er eens naar kijken.
 8. Ik heb ooit een tijd WTG + XTG geprobeerd, maar ik vond dat er toch nog te veel baard achterbleef. Twee keer een XTG helpt misschien om een smooth shave (i.p.v. een baby smooth shave) te krijgen en tegelijkertijd een reductie van die verkleuringen te bewerkstelligen. Bedankt voor die suggestie. Als er nog meer tips zijn, dan hoor ik het graag.
 9. Haha, ja ik denk het ook. Ik gebruik verschillende zepen, zoals MWF, Proraso, Cella, Speick, La Toja, Arko, ToBS, etc. Ik heb niet de indruk dat mijn huid de ene zeep slechter kan verdragen dan de ander. Al had ik wel ooit echt een slecht gevoel bij Musgo. Ik heb er in ieder geval al jaren last van, de ene keer iets heviger dan anders. En ik kan me niet herinneren dat het nu afhankelijk van het weer is. Dit is ook een van de redenen waarom ik een topic geopend had met de vraag of er leden zijn die me wat nieuwe scheermesjes kunnen toezenden om te proberen. Ik heb het idee dat ik gewoon een erg gevoelige huid heb en dat het deels afhankelijk is van de mesjes. Zeker weten doe ik het niet...
 10. Hallo, Een tijd heb ik last van rode verkleuringen op mijn rechterwang (zie bijlage), mijn linkerwang lijkt er veel minder last van te hebben (nagenoeg niks). Ze worden erger meteen na het scheren en worden in de loop van de dag minder zichtbaar, al gaan het niet helemaal weg. Ik scheer me WTG, XTG en ATG. Na afloop gebruik ik 1) Dickinson witch hazel en ASB (zonder alcohol), zoals Nivea, Musgo, etc. Maar de verkleuringen blijven aanwezig en jeuken af en toe ook. Het is overigens geen acne. Zoals ik in een ander topic al eens heb geschreven, gebruik ik Feather, Astra en Personna. Feather maakt het overigens wel erger en als ik zoiets gebruik als Clubman Bay Rum, dan worden de vlekken er niet minder op. Iemand een suggestie hoe dit te voorkomen of te genezen? N.B. ik ben sinds vandaag aan de tea tree olie, en dat lijkt wel iets te helpen.
 11. Vandaag voor het eerst geschoren met MWF. Wat een fantastisch BSS'je was dat. In het begin even zoeken hoe de verhouding zeep/water moest zijn, maar uiteindelijk kreeg ik een mooi resultaat met een slickness door de zeep die je niet voor mogelijk houdt. Na het scheren even de Clubman's Fires of Hell erop geknald.
 12. Ik had laatst ook met GH geschoren. Inderdaad minder lekker en toch wat irritatie nadien.
 13. Nieuw spul gekocht vandaag. Lekker.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.