Ga naar inhoud

Tony

Gouden donateur
 • Aantal items

  3918
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Tony

 • Titel
  Wolfman

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Anthony
 • Beroep
  Pensionado
 • Woonplaats
  De Meern
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-70

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Tony

  GB open scheermes opknappen

  Nee, dat is helaas slijtage over de jaren. Het mes is meer dan 150 jaar oud. Dat zou je natuurlijk recht kunnen maken en misschien zal ik de vorm nog wat aanpassen als het scheren ermee problematisch is. De kunst is om zomin mogelijk metaal te verwijderen. Verder vind ik een snede die niet overal even breed is geen probleem, het is iets minder esthetisch, het scheert er niet minder om.
 2. Tony

  GB open scheermes opknappen

  Deze was in het verleden al door een ander ‘opgeknapt’, waarschijnlijk om de geometrie aan te passen zodat er beter geslepen kon worden. Er was hiervoor een grove vijl gebruikt helaas. Met 80 en 120 grit de oude sporen verwijderd en daarna zonder tape een snede gezet om te zien of de geometrie nog klopt. Valt mee, als ik straks tape gebruik verwacht een nette snede te krijgen. Het metaal is wel goed, duimnagel test bij 800 grit is positief, er kan mee geschoren gaan worden later Wordt vervolgd Sent from my iPad using Tapatalk
 3. Ja daar gaan nog de nodige uren in zitten
 4. Een roestige GB uit Sheffield
 5. Thiers Issard 41S, 21 mm breed en 60 gram zwaar. Top Fijne dag
 6. Tony

  Hallo iedereen!

  Welkom Cees
 7. Ik heb een planchet die voor de helft gereserveerd is voor het open mes, zelf zou ik hem niet op de rand van de wasbak neer leggen. Net uit de douche, vloer nog een beetje vochtig, glibberig misschien en een beetje onhandig......
 8. Die van jou ook, welk nummer heeft hij ? Sent from my iPad using Tapatalk
 9. Fr. Herder A. S. #29 ruim 8/8 met de tekenen der tijd Fijne dag
 10. Ik gebruik een oude theedoek daarvoor
 11. Tony

  zelfgemaakte kamisori

  Ik kan me nog herinneren dat je me vertelde dat je naar Japan ging hiervoor. Toch wel een hele ervaring geweest, geweldig Albert.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.