Ga naar inhoud

vandelaak

Winkelier
 • Aantal items

  179
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door vandelaak

 1. vandelaak

  Gold Dollar 800

  Heeft iemand Gold Dollar's beste type open scheermes wel eens geprobeerd? De "800". Ik heb toenet eentje voor mezelf besteld... maar was benieuwd of iemand anders dit model kent? Dit model is vrij moeilijk te vinden, vergeleken met de goedkopere Gold Dollars. Kan er niet veel van vinden op het internet...
 2. vandelaak

  Mijn eerste vintage!

  Ik heb een mes gewonnen met bieden op ebay (voor 23 eurotjes), deze stijl stond me erg aan, met die barbers notch en smile. Lijkt ook vrij lang? Echt een oudje. (geen land van herkomst staat erop, maar ik denk gewoon Duitsland), Volgens mij is het gewoon een Zwitserse (?) achternaam op verzoek aangebracht. (Bodenberg, een plaatsje in Zwitserland) Kijk er naar uit om het mogen te ontvangen, dit is mijn eerste vintage. ps. is het moeilijk om die zwarte vlekjes weg te krijgen? Ik heb gelezen met dmv verschillende grofheden metaal schuurpapier en veel zweten dit kan geschieden. Klopt dat? (dus zonder machine, want die heb ik niet) http://postimg.org/image/rsnvf8o9b/ http://postimg.org/image/7uc57g1w1/
 3. Gisteren maar weer eens met m'n Gold Dollar geschoren. (ben even het model nr. kwijt, het was de duurdere versie) Scheert stiekem toch wel heel lekker.
 4. vandelaak

  Stenen ten begin

  Ik ben een zuinige gierigaard, ik heb dan ook gewoon ergens in China een "no brand" 3000/8000 combo gekocht voor 18 euro. Werkt prima (voor mij), geen fratsen. Een flink blok is het ook.. iets van 20 cm lang, 8 cm breed. (pak 'm beet) http://goo.gl/XdRzt7
 5. vandelaak

  Stenen ten begin

  Dubbele post. Sorry.
 6. Ik heb hier een open scheermes liggen, een Kron Vest. Gisteren een beetje in mijn vinger gesneden toen het te gemakkelijk dicht klapte. (gewoon los/vallend) Kan iemand mij misschien helpen om er een nieuw pinnetje in te zetten, zodat het gewoon normaal lekker scharniert? Het originele (geklopte) pinnetje is gewoon metaal kleur. Ik heb zelf geen pinnetjes, ik heb er de kennis helaas niet voor. Alvast bedankt.
 7. Helaas niet gelukt, ik ga andere scales kopen want die ik nu heb op dit mes zijn een beetje gaar.
 8. Had ik al gedaan, maar dat lukte niet... was nog steeds los. Ik zal het vanavond nog eens proberen.
 9. Ik zelf was eerst op zoek naar een krabbertje (alternatief voor cardridge scheren) dat niet zo snel zou verslijten, toen heb ik eerst een goedkoop Chinees (weishi) krabbetje gekocht, later een Parker Shavette, daarna m'n Edwin Jagger 89, en vervolgens ook de stap gemaakt naar het scheren met het open scheermes. Bevalt me uitstekend. Ik heb dan ook, zoals verschillende leden hier weten, al een stel open vintage open scheermessen vergaard. En jij? Hoe ben jij ermee begonnen?
 10. Ik heb ondertussen de Gran Mogol binnengekregen en er mee geschoren. Het eerste wat mij opviel was het gewicht, echt flink. Zwaar. Had geen weegschaaltje bij de hand, kan niet precies zeggen hoe zwaar. Eerst weer even scherp gemaakt, want het was nog niet scheerklaar. Dan de scheertest, en dat ging uitstekend. Mooi doeltreffend zeg maar, omdat het wat zwaarder is scheert het wat 'krachtiger' vind ik. Alles was prima in orde met het mes zelf en scales. Mooi origineel doosje erbij... dus al met al was het weer een geslaagde aankoop! Deze keer via Ebay.es (Spanje) Ik heb nu 4 vintage messen, en ik zal ze even op een rijtje (top 4) zetten qua scheergemak/beleving: 1) Le Grelot Lotus (luxe aanvoelend, toch simpel mes met een fijne ronde punt) 2) KRON-VEST Gran Mogol (doeltreffend, 'sterk' mes) 3) Siemon Bodenberg (ik vind de smile fijn, vooral voor de keelholtes enzo) 4) Boker 1056 (mijn fraaist uitziende mes, met die mooie bewerkte spine, maar het scheer niet zo lekker vind ik. Iets te schraperig gevoel, (ook al is het scherp, het geluid en gevoel is iets 'flets' / 'blikkerig'... kan het niet zo goed verwoorden) Ook de Spaanse (?) punt is aardig link. Scheert prima, maar niet zo lekker als die andere die ik heb) Ook is het super rechte snijvlak vind ik minder fijn. Ietwat smile is veel lekkerder. Fotos: http://goo.gl/8A67Ld http://goo.gl/ga0EPs http://goo.gl/Eviy40 http://goo.gl/f2gLsW http://goo.gl/GB0YLN
 11. Gisteren m'n "Le Grelot Lotus - 5/8 pour Barbes très dures" uit Frankrijk (ebay.fr) binnengekregen. Keurig verpakt, en ook nog inclusief het originele rode doosje van Le Grelot. http://goo.gl/e6kuhO Op dat fotootje leek het of er wat zwarte roest erop zit, maar dat is helemaal niet het geval. (ook bij de tang/letters) Doosje opgemaakt... mes eruit, even kijken... grote glimlach van tevredenheid. Dit ding is gewoon zo goed als nieuw! Prachtig glimmend, goede duidelijke etsing op de tang enzo.. gewoon 'n geweldig ding. Geen roest, nergens niet, gewoon tip top in orde. (altijd spannend/risico zo via ebay, maar deze verkoper was zeer aardig. Hij had nog een handgeschreven berichtje met de bestelling meegegeven, zo van.. veel plezier ermee etc.) Top. Even armhaartjes proberen, oh... wel bot. Geen probleem, gewoon s'avonds eventjes scherp gemaakt en uitgeprobeerd. Heerlijk! Lekker, vergeeflijke, ronde punt. Ben er heel blij mee. (ik had wel meer dan een week niet met een open scheermes geschoren omdat ik een flinke 'domme' snee op mijn kin had gekregen, door te snel te scheren, dom dom dom... wel leerzaam. Volgens mij hou ik er een littekentje van over... maar goed. Ga gewoon lekker door, maar wel voorzichtiger. Zoals eerder gezegd... leerzaam.) Ik ben dus erg tevreden en blij met deze laatste aankoop. (was niet te duur ook, helemaal goed natuurlijk!) Later deze week verwacht ik het mesje uit Spanje. (KRON-VEST)
 12. Sinds enkele dagen eventjes aan het scheren met de EJ89, omdat ik een domme fout had gemaakt tijdens scheren met het open scheermes. (een flinke snee in m'n kin) Moest eerst genezen, kan vandaag of morgen weer lekker verder scheren met 'n open scheermes. Maar zo of een toe scheren met de EJ89 is fijn, en lekker snel. Zo van hup, eventjes onder de douche.
 13. vandelaak

  WTG XTG ATG combinaties

  Iedereen is anders, maar gewoon voor de lol zou ik willen weten hoeveel passes jullie maken in welke combinaties. Op dit moment doe ik WTG, ATG, ATG : met de baardgroei mee, tegen de groei in, tegen de groei in. (met wat zeis achtige kleine bewegingen bij bepaalde stukjes en wat 'buffing' hier en daar. M'n huid kan het goed hebben, lekker glad zo) Ik zou graag Nederlandse afkortingen gebruiken... maar die heb ik niet voor de hand/weet ik niet.
 14. Volgens mij is/was Joost notaris.
 15. Mooi, en voor diegene die de details van die 'houtboer' willen hebben: http://www.damascusdeal.com/Straight%20Razor.html Wel wat achter z'n vodden blijven zitten, anders gaat het heel sloom.
 16. Aha, toenet toch nog een mooie Le Grelot gewonnen. http://goo.gl/e6kuhO Had ik niet verwacht. Weer leuk. Ik ben van plan 7 vintage messen te vergaren. Eentje voor elke dag. Ik heb er nu 4 dan... Boker 1056 'n Duitser "Siemon Bodenberg" Gran Mogol Le Grelot Lotus - 5/8 pour Barbes très dures (voor extra harde baarden, zal mij benieuwen)
 17. Zo dan, deze dan maar op de kop getikt. KRON-VEST mod. GRAN MOGOL-TRIPLE MEDAILLA / GROSSMOGUL DREIFACHE MEDAILLE Een (zeldzaam?) Spaans merk, wat gemaakt was in Solingen. http://goo.gl/CRHxof http://goo.gl/rkNG7S Mooi orgineel doosje zit er ook bij. Ik ben benieuwd. Spannend. Als het me goed bevalt maak ik er een paar foto's van.
 18. Hoe zwaar is het eigenlijk? Ziet er zwaar/solide uit.
 19. Die tweede ga ik bestellen... (hmm... ligt eraan hoeveel dat gaat kosten) maar we zien wel. Keigaaf joh!
 20. Ik kan het gemakkelijk betalen, maar als rasechte Nederlander vind ik het leuk om het zo goedkoop mogelijk te kunnen vergaren Gewoon, voor de lol. Volgens mij was het een snipe programma of zoiets... net 10 seconden voor het eindigde was er 50 cent (!) meer voor geboden... De winnaar was een powerseller/buyer volgens mij, hij het iets van 2,000 waarderingen via ebay.
 21. Jammer, overboden... kijk nog verder.
 22. En wat voor naam krijgt het beestje? "Het Beest" ? Machtig hoor zo'n joekel.
 23. Ik heb nu deze op het oog. Le Grelot Medaillon. Alleen een beetje roest en wat vingerafdrukken http://tinypic.com/r/6ypikn/8 Ik vind zulke vorm scales wel aantrekkelijk.
 24. Goed om te weten, bedankt Shaggy.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.