Ga naar inhoud

Marcel1818

Lid
 • Aantal items

  25
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Marcel1818

 • Verjaardag 14 juni

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Marcel
 • Beroep
  E&I inspecteur
 • Woonplaats
  Turnhout Belgie
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-09-20

Recente bezoekers van dit profiel

92 profielweergaven
 1. Na 2 avonden slijpen de eerste keer geschoren met een near wedge. Er zit nog wat werk aan, maar hij deed het prima.
 2. Ik kon een setje van 4 messen en een steen overnemen die ik wil gaan opknappen deze winter. Er zit een Tuckmar, Kiebitz 20 en Hugo Koller 126 bij die ik wel kan terug vinden, maar van de ander zie ik zo niets. Het is een near wedge met alleen PS in het mes. De steen lijkt weer op een Thüringen maar is nu 10 bij 4 cm. Is er iemand die wat weet over de PS?
 3. SvdD De eerste keer met een Charnley Forest finish. Goed bevallen.
 4. Het lijkt er op dat ik het slijpen zeker net zo leuk vind als scheren. Vandaag 3 van mijn messen geslepen op mijn nieuwe Charnley Forest. Ik heb de Charnley Forest met olie gebruikt. Vanavond proef scheren.
 5. Vandaag de steen binnen gekregen en gevlakt. Als ik me niet vergis is het inderdaad een Thuringian. Het precies dezelfde steen en doosje die ik kort geleden van Tony kon overnemen.
 6. Een slijpsteen van marktplaats en als ik het goed heb met een beetje geluk een kleine thuringian. Mocht het anders zijn jammer. Maar voor de prijs om te gokken kon ik het niet laten. Ze verkochten het namelijk om het houten kistje en niet voor de steen.
 7. Afgelopen week de Thüringen steen gebruikt die ik van Tony kon overnemen. Eerst op de Gold dollar, die ik opnieuw heb geslepen van 3k tot 12k en daarna de Thüringen. Een hele fijne snede nog steeds scherp maar comfortabeler, geen kleine nicks meer. Hetzelfde gold voor mijn Wacker, die ik niet opnieuw had geslepen, maar alleen een slag of 20 op de Thüringen had gegeven. Ik wil me toch wat meer verdiepen in natuursteen als finischer.
 8. Vandaar, wel zonde. als ik zo alle post zie met bestelling van overal vind ik het jammer dat ik niet een paar jaar eerder met een open scheermes was begonnen. Voor Corona was ik veel aan het reizen, nu vanaf maart niet meer.
 9. Beste onder de 22 euro blijven, maar dan nog hoe komen ze tot zo een hoog bedrag?
 10. Hoi Tony, Je zeg precies wat ik bedoel, Ze zijn scherp, maar agressief (net of ze te scherp zijn, wat natuurlijk niet zo is). Enig idee waar ik een Thüringen zou kunnen vinden of overnemen?
 11. Vandaag mijn Otto Busch geslepen. Gewoon om te oefenen. eerst bot gemaakt op een glas daarna op de 3k, 8k, 12k en stroppen. Weer goed scherp, maar ik merk wel dat ik met rvs meer moeite heb. Nu vraag ik me ook af of het nut heeft om na de 12K ( Naniwa) nut heeft om op een natuursteen zoals de Coticule door te gaan?
 12. Bedankt, ook wat zeep gekocht proraso blue, st James of London tonco and tabacco en een etui voor als ik een mes meeneem op reis
 13. Wacker allround en traditionele tabacco verde. Gisteren ontvangen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.