Jump to content

Joost

Lid
 • Posts

  155
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Joost

 1. Joost

  Suuz

  Welkom terug.
 2. Joost

  Hallo hallo!

  Welkom, Wat een riskante keus, zomaar tegen de wil van je vriendin in gaan. Veel plezier met je nieuwe avontuur! En misschien kun je dit avontuur met haar delen, mijn vrouw is in ieder geval heel blij met haar DE voor de benen.
 3. Joost

  Hallo allemaal

  Welkom! Niets zo lastig om het juiste ritueel te vinden en de irritatie de baas te worden. Klassiek scheren is al een goede start!
 4. Open mes kan, in diverse vormen.. Maar ik hoor ook goede verhalen over de SE. En de stap naar open mes vind ik niet erg groot, moet ik bekennen. Maar ja, ik begon met shavette en heb daarna pas de DE geprobeerd.
 5. Welkom! Tip 1: kijk ook naar de andere vormen van klassiek scheren. Wie weet bevalt er een je nog beter dan de DE.
 6. Niet echt gekocht, maar gekregen voor mijn verjaardag. Alleen nog eens kijken of hij direct is te gebruiken. De handleiding zegt namelijk dat ik ook leerbalsem wil gebruiken. Dus een dezer dagen ga ik het forum lekker doorspitten voor informatie.
 7. Vandaag maar weer eens de shibumi gebruikt. Samen met het kruitvat zeepje, die was ook al een poos niet aan de beurt geweest. Er zat een feather mesje in, beurt 2. Dus natuurlijk was het een fijne scheerbeurt.
 8. Interessant, die kan ik echt niet uitstaan. Volgens mij is het dus en persoonlijk welk mesje bij je past. Zelf ben ik beginnen met muhle, die scheert redelijk goed. Uiteindelijk als tweede Hema geprobeerd die ook best okay is. Mijn favoriet blijft de Gillette 7 o'clock sharpedge (geel). Met op tweede plaats feather. Het glad glijden is in mijn mening belangrijker dan de scherpte.
 9. Ik ben het klassiek scheren ingestapt met mijn shavette. Dat is nog altijd mijn eerste keus. Ik heb het open mes geprobeerd, en dat gaat prima, maar ik vind momenteel weinig tijd ervoor. DE heb ik ook geprobeerd, maar dat ligt mij niet. Wel merk ik dat ook bij shavette het uitmaakt welk mes je erin stopt.
 10. Eindelijk weer eens tijd gevonden. Wederom weer lekker glad! Met een Gilette 7 o'Clock Sharpedge in mijn shavette.
 11. Ik had het eigenlijk over het voorverwarmen van de huid en baardharen. Maar eigenlijk ook heel logisch dat het gebruik van verwarmd schuim ook niet altijd even prettig is.
 12. Eigenlijk was het gisteren, maar ik ben wat laat met uploaden. Weer eens de tijd (en foto) genomen om te scheren. Dus mijn favorieten uit de kast gehaald. Nadat ik hier ergens las dat het niet warm maken, maar even de haartjes zachtmaken door de zeep even te laten zitten heb ik besloten dit keer mijn pre-shave aan te brengen zonder voorverwarmen. Waarachtig genoeg lijkt het dat voor mij voorverwarmen ook niet de ideale stap is. Blij dat ik daar langs kwam dus!
 13. Joost

  New member

  Welkom!
 14. Ik heb gemerkt dat het soms een enorm verschil maakt hoeveel water je gebruikt. Probeer eens iets buiten je comfort-zone te gaan daarin, en nog een beetje meer water gebruiken bij het opschuimen dan je gewend bent.
 15. Kan aan mij liggen, maar het ziet er pijnlijk uit.
 16. Lekker uitgeslapen, en na de koffie lekker scheren. Nog maar weer een oefening met mijn Shibumi. Dit keer ook even extra aandacht gegeven dat ik genoeg water bij mijn zeep gebruikte. Of het daar nu aan lag of niet, vandaag veel minder bloed, lekker fris geschoren.
 17. Ik heb die van @Executiveeven hier gezet voor je: https://mega.nz/file/KKpQ0JKa#MzRgewRYWd6NrdJ_coJk8l7WjIX-rTpyTs5__OsQU78
 18. Ik dacht vandaag weer eens lekker te scheren met mijn Shibumi, feather mesje erin en gaan! Daar had ik toch niet helemaal gelijk in: redelijk wat bloed mogen zien. Maar goed, ik ben weer glad, en een beetje bloed vind ik nog niet zo'n probleem.
 19. Joost

  Hoi

  Welkom!
 20. Even een mesje uitgeprobeerd. Eerste indruk is dat hij niet scherp genoeg is.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.