Ga naar inhoud

Joost

Lid
 • Aantal items

  83
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Joost

 • Verjaardag 7 augustus

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Joost
 • Beroep
  Java Web Developer
 • Woonplaats
  Lith
 • Begonnen met klassiek scheren
  15-01-20

Recente bezoekers van dit profiel

122 profielweergaven
 1. Tweede beurt voor het Treet carbon mesje. En ik heb gemerkt dat het qua comfort gewoon heel tegenstrijdig voelt. Wat mij zo vreemd aanvoelt: hij trekt wat meer dan ik gewend ben van een goed scherend blad, en toch is het resultaat gewoon erg goed. Ik ben er nog niet uit of ik het nu een goed mesje of slecht mesje moet vinden.. Sample opgemaakt van Barrister & Mann East Egg
 2. Een nieuwe dag, nieuwe kansen, misschien wel de laatste keer voordat movember begint en ik enkel randjes ga bijwerken. Vandaag viel het lot op de Treet. En weer mijn vertrouwde shavette. Verrassend goede scheerbeurt: lekker glad, weinig irritatie bij de aluin.
 3. @koenfuciuskan ik me iets bij voorstellen, maar voor die paar euro kan ik het wel proberen. Heb je een ander model wat je dan zou aanraden? voor het geval ik het met je eens ben?
 4. omdat de soepkom mij te glad was, nu maar eens een echte scheerkom: https://www.aliexpress.com/item/32982000463.html
 5. Vandaag werd het weer eens een onbekend mesje uitproberen. De Lord Platinum. Met mijn voor mij welbekende Apothecary 87 scheerolie voor pre-shave, shavette en kruitvat scheerzeep. Het mesje is het niet eens met mijn huid. Het is nog niet zo ernstig als de Euromax, maar het voelde weer erg ruw, scheerde niet helemaal zo glad als ik gewend ben, en irriteerde de huid vrij sterk. Er kwam nog redelijk wat druppeltjes bloed, waar aluin gelukkig een eind aan kon maken. Deze ga ik dus niet nog een keer gebruiken in dit mes. Misschien werkt het beter in de Shibumi, of event
 6. Dus, een weekje niet geschoren. Vandaag maar weer hetzelfde gebruikt als vorige week. De Barrister & Man 42 sample opgemaakt met een 7 o'Clock Sharp Edge in mijn T.G.S. Shibumi. Blijkbaar een zeepje die me goed bevalt, want wederom een fijne scheerbeurt. Valt me ook op dat met een single-edge scheren zo eenvoudig zelfs een baard van een week eraf kan scheren. Dat was vroeger wel anders, met telkens de haartjes tussen de mesjes uit proberen te krijgen.
 7. Eindelijk eind van de middag weer tijd gevonden, dus dan ging ik er maar lekker voor. Even een sampletje genomen voor het verschil, blijkbaar Barrister & Man 42. Favoriete mesje in mijn shibumi, en gaan! Heerlijke scheerbeurt gehad, ik loop er piekfijn bij.
 8. Vandaag weer shavette tijd. Lekker een moedervlek opengehaald, en helaas niet meer dan aluin beschikbaar om het bloeden te stelpen. Verder was de scheerbeurt ook niet erg fijn. Tweede maal voor de permasharp, en het is gewoon niet mijn mesje. De aluin heeft mijn hele gezicht ongeveer mogen prikkelen, en dat heb ik nog weinig meegemaakt.
 9. Vandaag een nieuw mesje geprobeerd. De personna. Ik had beter verwacht, maar hij is niet slecht.
 10. Hey Ron, Welkom denk ik, al ben je blijkbaar al veel eerder dan ik op het forum aangemeld
 11. Welkom Karel! Echte scheerzeep is inderdaad een goede stap. Waar je ook eens naar wilt kijken is voorbereiding en nazorg. Vooraf douchen of een warme handdoek. Achteraf koud water, en een goede aftershave en/of balsem. Het scheermes kan ook verschil maken, al is mijn gevoel dat dat bij irritatie vooral echt telt. Zijn die puntjes nog warm? Of voelt het droog? Sterke met je speurtocht, en veel scheerplezier!
 12. 6 dagen niet geschoren, ik kreeg halverwege de week ineens een griep. Dus nu dit. Helaas was ik vergeten dat er een derby in zat, wat verklaart waarom ik het niet helemaal lekker vond scheren. Toch wel fijn om geschoren te hebben.
 13. Ik zou er niet op vertrouwen. Al gebruik ik Windows al een tijd niet meer. Maar was Windows Defender niet tegen spyware? Hier heeft iemand instructies over hoe je Windows Defender aan zet: https://www.tenforums.com/antivirus-firewalls-system-security/56835-will-windows-defender-turn-itself.html
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.