Ga naar inhoud

Joost

Nieuw lid
 • Aantal items

  26
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Joost

 • Verjaardag 7 augustus

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Joost
 • Beroep
  Java Web Developer
 • Woonplaats
  Lith
 • Begonnen met klassiek scheren
  15-01-20

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Joost

  Hallo allemaal!

  Wow... Dan ben ik blij dat ik met een half jaar (echte) scheer-ervaring nog steeds maar 1 mes heb.
 2. Joost

  Nieuwe kwast

  Ik heb een syntheet van RazoRock, en die bevalt eigenlijk prima. Totaal niet het gevoel van plastic of dat het water er snel uit loopt... Waarschijnlijk zit er ook verschil tussen de syntheten per merk, en kun je eens een ander merk proberen.
 3. Vandaag maar weer de kruitvat zeep uit de kast gepakt. Tweede ronde voor het feather blad.
 4. Joost

  Alweer een nieuweling...

  Welkom Wilfred, Zelf ben ik ook nog erg nieuw hier, maar ik heb er nu al plezier van. Hopelijk geldt dat ook voor jou. Laat vooral weten hoe je eerste scheerbeurt verloopt, ik weet zeker dat we het allemaal willen weten Groeten, Joost
 5. Vandaag weer een fijne scheerbeurt. Maar weer een feather opgepakt, blijkbaar is mijn techniek vooruit gegaan, want hij doet het stukken fijner dan de eerste keer dat ik de feather probeerde.
 6. @Daan Bij een gevoelige huid is de voorbereiding ook erg belangrijk. Helaas ook weer een uekaz. Maar ik merk dat pre-shave ook verschil maakt voor mij. Vooralsnog lijkt dit met olie het beste te werken. Maar ook de reiniging vooraf maakt echt verschil.
 7. Ik ben ooit begonnen met de zeep van kruidvat. Eigenlijk een prima zeepje!
 8. Joost

  Opschuimen op zeep

  @Johnweggo Dat maakt mij dus een kopsopper. Tussen de passages door staat mijn kwast geladen en geduldig te wachten om nog een keer te worden gebruikt,
 9. Joost

  Mijn kast is vol.

  Misschien was het tijdelijk uit de handel, want ik zie hem gewoon hier.
 10. Joost

  Opschuimen op zeep

  Opschuimen op de zeep heb ik eigenlijk nooit van gehoord, en gezien de verhalen in dit draadje ga ik er ook niet aan beginnen 🤣 Ik ben met scheren begonnen met het idee in een kom op te schuimen, maar dat werkte niet helemaal voor mij. Kan aan de kwast liggen gezien ik toen nog met een kruidvat kwast in de weer was. Maar ik schuim eigenlijk altijd op op het gezicht. Wel kwam ik ergens tegen dat je ook op de hand kunt opschuimen. Is er hier iemand die dat wel eens heeft geprobeerd?
 11. Mijn Routine: Indien niet gedouched: Eerst opwarmen met een warme doek, dit schijnt de haren hydratatie te brengen waardoor ze makkelijker scheerbaar zijn. Pre-shave: daar heb ik een proraso pre-shave creme of scheerolie voor. Dit laat ik inwerken terwijl ik de voorbereidingen tref voor het scheren. ** scheren ** uiteraard met zeep en kwast Post-shave: koud water, en daarna bewerk ik het met aluin. Die aluin laat ik even zitten terwijl ik mijn scheerspulletjes weer afspoel, afdroog, en opberg. Daarna spoel ik de aluin weer af en eindig ik met een ASB. Over Witchzazel hoor ik steeds weer dat het goed zou werken. Dus ik ben eens gaan kijken hoe en wat. Wat schetste mijn verbazing: het wordt ook wel hamamelis water genoemd, dat heb ik nog wel eens gebruikt bij het zelf deodorant maken. Misschien dat ik daar dus ook nog eens naar ga kijken, gezien het meerdere toepassingen heeft die mijn interesse aanspreekt. Dus @koenfucius, misschien kun je jouw fles wel nog voor het zelf deodorant maken benutten .
 12. @Bonanza Ik heb met een shavette niet de indruk dat het omdraaien van het mesje iets uitmaakt. Maar dat kan zijn omdat ik met 2 handen scheer, WTG links met links, rechts met rechts. En ATG en XTG andersom. Daarmee gebruik je beide kanten van het scheermes relatief gelijk. Kan best zijn dat de scherpte een belangrijke rol speelt. Maar ik heb nog niet uitgewerkt wanneer iets met scherpte te maken heeft. Alleen dat als het trekt of schraapt dat ik het niet fijn vind.
 13. Ik gebruik de mesjes in mijn shavette 2 keer, dus per dubbelzijdig mesje 4 keer. Dat is dan 2,5 pass. Dit is deels omdat ik nog altijd lerend ben, en het risico niet wil lopen, ook omdat ik nog aan het uitproberen ben welke mesjes voor mij goed werken. Tegen de tijd dat ik "mijn" mesje heb gevonden zal ik misschien eens bedenken hoe lang ik met het mesje wil gaan doen. Voor na gebruik heb ik een blik voor gekocht via Ali. Lekker makkelijk.
 14. @JeroenP Het schijnt een populaire shavette te zijn. Hij ziet er in ieder geval mooi uit, en geeft de indruk fijn in de hand te liggen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.