Ga naar inhoud

decraew

Lid
 • Aantal items

  181
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over decraew

 • Titel
  Vergulde Hand
 • Verjaardag 14 februari

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Wim
 • Beroep
  -
 • Woonplaats
  Duffel
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-99

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Dat heb ik al lang opgegeven, dat bellen, is me nooit gelukt !! Maar, er is een brasserie in de buurt waar je "4-packs" West-Vleteren kan kopen, één pack per persoon maar ik ben toen wel twee keer gepaseerd (en m'n vriendin eveneens). Is wel niet altijd dezelfde, ik had toen de 8.
 2. Inderdaad, heb ik ook gehoord. Tenminste, bij Sint Bernardus, ik weet niet wat het verhaal zou zijn bij West Vleteren
 3. Mijn favoriet: de Westvleteren 12. Maar die is pokkemoeilijk te verkrijgen, dus ga ik voor mijn nummer 2: Lijkt namelijk heel erg op Westvleteren (en is in feite met het oude recept van Westvleteren geproduceerd) maar véél gemakkelijker te vinden.
 4. Op het eerste gezicht een La Grise. Overigens, als een scheermes er niet te erg aan toe is, dus bij wat we een "touch-up" noemen, zou ik nooit met slurry werken op een coticule. Gewoon water, en eerder te veel dan te weinig bewegingen.
 5. decraew

  Fietsen

  Dito ! Vorig jaar een BMC alpenchallenge met belt drive gekocht, nog geen minuut spijt van gehad. Ik rij enkel als het proper weer is, dus geen handschoenen e.d. nodig. Wel zo'n onnozel broekje met spons, dat maakt de rit toch een pak aangenamer.
 6. Een beetje wel misschien, maar eerder nog door een aantal individuen in m'n familie - ik heb bvb een nonkel die violen en cello's bouwt en repareert.
 7. Meestal ben ik zo intens bezig met een hobby dat er voor méér dan een paar geen plaats is. Dat is heel lang wetshaving en alles errond geweest, maar daarvan ben ik genezen Verzamelwoedes die ik gehad heb zijn onder andere ... (open) scheermessen uiteraard parfum's, de betere Whiskey en Rum, en mechanische uurwerken. Verder ben ik al een jaar of 12 aikido beoefenaar (maar momenteel even niet wegens geen tijd en energie meer over), en dans ik al een jaar of 10 de argentijnse tango met m'n wederhelft. Ik luister veel naar muziek en lees ook wel wat af, maar dat beschouw ik niet zozeer als een hobby. Maar m'n grote passie/hobby momenteel is houtbewerking (meubeltjes maken).
 8. Huh? Is dat een hobby ?? Ik krijg daar beroepsmatig al genoeg mee te maken, in m'n vrije tijd ... nopethankyouverymuch !!
 9. Vorige week verworven via een partiële ruil: Ik ben nogal een fan van Panerai uurwerken, maar heb er absoluut de centen niet voor over, daarom is deze wel iets voor mij ... Oh ja, ik ben in blijde verwachting van dit beest hier: Absoluut Ron en het probleem is: is een véél duurdere hobby dan scheergerief verzamelen !
 10. Volledig eens met Kalerolf: - in eerste instantie het handvat behouden. Gewoon met zeer fijn schuurpapier / daarna micromesh of één of andere polijstpasta. Best geen vilten polijstwiel gebruiken, daarmee kan je je handvat snel en gemakkelijk om zeep helpen. - de snede van het mes ziet er echt goed uit, dus zeker geen grove stenen gebruiken (zeker niet < 1000, en zelfs 1000 is in dit geval wat overkill denk ik dus als je die wil gebruiken niet te veel bewegingen ermee). Bereid je ook voor, lees eens e.e.a. over de verschillende tests die je kan doen. Vooraleer je eraan begint, "reset" het mes door het even over de rand van een glas te halen. Wat nuttig naslagwerk, vooraleer je eraan begint vind je hier: http://www.coticule.be/CSA.html
 11. Ziet er prima uit, dat scheermes ! Hoe ga je het slijpen aanpassen als ik vragen mag ? ... en gewoon ook nog even bevestigen wat velen al gezegd hebben: die chinese scheermessen zijn troep. Zijn er goed uit van ver, maar je kan daar echt niets mee aanvangen.
 12. decraew

  Muziek

  Voor de metalheads ! Vorige week toevallig gehoord op Studio Brussel. I liked it, maar ben toen de naam vergeten. Eerder deze week was ik aanwezig op de Mia's (idee van m'n wederhelft, is niet m'n ding), toen ik hun naam hoorde (genomineerd voor o.a. beste videoclip en beste live performance). Ik ben absoluut geen metal fan, maar deze schijf is prima wat mij betreft !
 13. decraew

  open scheermes of DE?

  Zoals jij, plus dat ik eerst m'n gezicht was met een goede zeep (=waaruit ze de glycerine niet verwijderd hebben bij de productie) en goed laat weken onder de douche. Voor het overige kies ik uiteraard een goede zeep of crème. Er zijn er veel, maar er is nog meer crap op de markt.
 14. decraew

  open scheermes of DE?

  Zoals gesuggereerd hierboven ... dat kan normaal gezien niet, dan doe je iets verkeerd. Ik vermoed dat je niet goed stropt, wat toch wel essentieel is. Ik heb vorig weekend bezoek gehad van iemand die me via SRP had gecontacteerd om zijn Wade & Butcher te slijpen. Geen probleem, kom maar af. Bleek dat dat mes perfect scherp was. Toen ik doorvroeg bleek hij totaal geen aandacht te besteden aan het voorbereiden van zijn baard, en hij gebruikte een flutzeep.
 15. decraew

  Muziek

  En speciaal voor de Metal fans, m'n favouriete metal nummer van het voorbije jaar: "Varken" van "Fleddy Melculy". Voornamelijk vanwege de tekst.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.