Ga naar inhoud

Ralf

Lid
 • Aantal items

  29
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Ralf

 • Verjaardag 15-10-1983

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Ralf
 • Beroep
  Beleidsmedewerker
 • Woonplaats
  Schijndel
 • Begonnen met klassiek scheren
  08-02-20

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Dank voor jullie ervaringen!
 2. Ik scheer me nu zo'n 1,5 maand dagelijks met een open scheermes. De laatste week heb ik mijn routine aangepast en ik ben benieuwd hoe meer ervaren scheerders hier tegen aan kijken. Voorheen schoor ik me glad in drie passes. Nu beperk ik dat tot één pass, direct tegen de groeirichting in. Dat bevalt me prima: het is direct erg glad, zonder irritatie (wat me nogal verbaasde) en het kost me ineens nog maar een kwartier om me te scheren (inclusief voorbereiding, maar zonder stroppen). Ik merk wel dat deze aanpak minder goed werkt wanneer ik geen pre shave olie gebruik (ik gebruik sinds
 3. Ik heb het geprobeerd op balsa met crox. Waarschijnlijk heb ik iets verkeerd gedaan, want het mes werd enkel botter (het hout waarschijnlijk onvoldoende gevlakt). Door de haren op m'n kin kwam ik amper heen. Vervolgens heb ik de crox op een strop met wat ruwer leer gesmeerd en het mes flink gestropt, daarna op glad leer. Dat laatste ging een stuk soepeler dan daarvoor (het gevoel van minder wrijving, ook minder geluid). Daarna mezelf verder geschoren en dat ging weer prima. Het lijkt er dus op dat het me gelukt is om het mes 'op te frissen'.
 4. Dank, dat zou het inderdaad ook zomaar kunnen zijn. Ik had de balsa met crox al geprepareerd, dus zal het nu eens proberen. Hoe vaak raad je me aan? Een keer of 30?
 5. Ok, bedankt voor jullie antwoorden. Goed om te horen. Dus voor de duidelijkheid: dit betekent dat ik het mes ook direct na het scheren klaar kan stroppen voor de volgende dag (eerst op het canvas, daarna op leer)? Gr, Ralf
 6. Beste scheervrienden, Ik bezit twee open scheermessen. Aangezien de ene aanzienlijk beter scheert dan de andere, scheer ik me dagelijks met hetzelfde mes. Dat geschiedt in de avond en niet altijd op hetzelfde moment. Dat betekent dat het mes niet altijd de 24 uur 'rust' krijgt, die wordt aangeraden. Laat staan de 48 uur rust, die soms wordt genoemd. Nu vraag ik me af: is dat een probleem? Pleeg ik hiermee roofbouw op mijn mes? Gr, Ralf
 7. Ralf

  Nieuw lid

  Welkom!
 8. Een korte update na mijn berichten hierboven: Ik scheer me nog steeds dagelijks met het open mes (nu dus twee weken). Zoals verwacht gaat dat steeds beter. Ik scheer me nu vrijwel overal gladder dan het me ooit met een krabber gelukt is, en zonder irritatie. Doordat ik ook de snelheid er wat in probeer te brengen, gebeurt het me wel regelmatig dat ik een sneetje oploop (zelfs een keer in mijn oor). Inclusief voorbereiding, etc. kost het me nog steeds wel een half uur om me goed te scheren. Hopelijk lukt het me om dat nog wat te verkorten (ik zit niet bepaald ruim in m'n tijd ivm ee
 9. Dat advies gaf Tony in 2017 in onderstaande thread. Ik denk overigens dat we hiermee te ver afwijken van de introductie van Alex..
 10. Welkom! Ik scheer me sinds vorige week dagelijks met een open scheermes. Als je het gewoon voorzichtig probeert, heb je er zeker geen cursus voor nodig, en je zult niet meer schade oplopen dan het geval is met een krabber. Als je er in geïnteresseerd bent, zou ik je zeker aanraden om in het diepe te springen. Het onderhoud is overigens een ander verhaal. Ik struin dagelijks het forum af naar de juiste werkwijze om het mes scherp te houden. Ik heb ondertussen drie strops, CrOx en een balsaplank, maar nog steeds geen idee of ik het goed doe. Daarvoor zie ik een cursus wel zitten.
 11. Er bestaat inderdaad nog behoorlijk wat ruimte om mijn techniek te verbeteren. Ik wil me vanaf nu dagelijks op deze manier scheren, dan zal het waarschijnlijk snel beter gaan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.