Ga naar inhoud

Francois

Lid
 • Aantal items

  530
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Francois

 • Verjaardag 24-10-1967

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Vrijwel alle scheermesjes die je in de winkel tegenkomt en waar "Made in Germany" op staat komen van Feintechnik. Ze maken voornamelijk wegwerp mesjes. In Nederland verkrijgbare mesjes zijn bijvoorbeeld die van de Lidl (die weer gelijk zijn aan de Croma mesjes uit de Duitse supermarkten).
 2. Voor de echte liefhebbers: Nadat Feintechnik twee jaar geleden voor 100 miljoen dollar is overgenomen door Harry's INC., gaat nu ook de naam veranderen in HARRY'S. Er wordt ook nog voor 28 miljoen dollar geinvesteeerd, maar ik denk niet dat dat bedrag zal worden besteed aan de ontwikkeling van nieuwe producten op DE gebied.
 3. Dat is een correcte toevoeging, want mijn spaghetti-slierten zijn altijd wel even dik.
 4. Daar zullen we "officieel" wel nooit achter komen, maar ik denk dat er een mannetje van Muhle in de Italiaanse fabriek rondliep en de beste exemplaren er tussenuit pikte, want volgens mij deed Muhle de plating niet zelf. Ik ga ervan uit dat Joris halffabrikaten inkoopt.
 5. Ik heb er zo een en dat is mijn fijnste DE krabber in mijn assortiment (van twee ) Ja wat scheren betreft niets te klagen. Daarom moeten we ze de slechte afwerking maar vergeven. Met de juiste techniek (bij Fatip nog belangrijker dan bij andere merken) is het een van de meest effectieve razors op de markt. Iedere liefhebber zou er in principe eentje in zijn collectie moeten hebben. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Daar komt nog bij dat het eigenlijk een vintage razor is die je gewoon nieuw kunt kopen. De kam is overigens altijd van topkwaliteit. Plating en maatvoering altijd
 6. Ja, er is zeker iets bekend over dit fenomeen. Ik heb tientallen Fatips en kan je verzekeren dat er geen twee gelijk zijn. Alles heeft te maken met het fabricageproces. De toleranties zijn groot en er is geen enkele fatsoenlijke eindcontrole. Die twee op jouw foto zijn normale Fatips die weliswaar verschillen maar wel gewoon door de eindcontrole zijn gekomen. Niets bijzonders. Ook slechte plating (zoek op dit forum maar eens op “Lelijke Fatips Te Koop”) gaat gewoon in een doosje naar de klant. En ook die rondjes op de kop horen er eigenlijk niet te zitten, maar dat is bij ongeveer de helft van
 7. Ja, en blijkbaar ook van korte duur Ja klopt. Hele tijd weg geweest. In de tussentijd wel bakken vol met zeep en dozen vol met mesjes erdoor gejaagd.
 8. Weer een Cella (150 gr) op. Wat een topspul is dat toch !
 9. Ik heb enige tijd geleden contact gehad met Feintechnik en daar gaf men aan dat de Croma, Elios en Bolzano mesjes identiek zijn. Net zoals de Croma Classic mesjes (die uit de Duitse supermarkten) gelijk zijn aan de cartridge mesjes van de Lidl. Vreemd genoeg merken veel gebruikers in deze "wondere wereld van het scheren" toch verschil. Dat zou dus eigenlijk niet moeten kunnen. Ik heb zelf wel gemerkt dat Croma/Elios mesjes zeer uiteenlopend zijn in kwaliteit. Soms een hele goede, soms een hele slechte. In de Fatip bevallen ze het beste, maar er gaat er regelmatig eentje na 1 seconde al in
 10. Voskhod bevalt mij tot nu toe het best in een EJ / Muhle 89. Ik kan het mesje maar moeilijk plaatsen. Het zit in combinatie met de EJ een beetje tussen een Astra Platinum en een Derby in, maar dan wel met het goede van beide. De scherpte van een Astra en de zachtheid van een Derby zeg maar. En ook bij dit mesje is net als bij de Astra en de Derby het "voor gebruik in heet water weken" een must.
 11. Ze hebben zelfs al een eigen kledinglijn:[attachment=0]t-shirt.jpg[/attachment]
 12. Bij echte hitte blijft de groene Proraso natuurlijk de nummer 1. Ook een goede bij hoge temperaturen is de Eton College van TOBS. Wel iets duurder, maar erg aan te raden bij warm weer, vind ik twee soorten uit de nieuwe TFS Linea Intenso serie, namelijk de Tabacco Verde Forte en de Bergamotto Neroli Forte. Die andere zijn ook goed, maar deze twee vind ik echt voor de zomer. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Wat een superspul. Veel beter ben ik nog niet tegengekomen. Af te raden is de DVH extra fris. Hoewel de naam anders doet vermoeden, ga je van de chemische stank bijna over je
 13. Heb je de Muhle R41 (2013) al geprobeerd ? Die vond ik eigenlijk helemaal niet agressief. Meer een verbeterde versie van de R89. Wel heel erg goed en wellicht wat ondergewaardeerd. Echte aanrader.
 14. Nee, nee, ho, ho, nog even geduld ! Ze zijn nu nog gewoon te bestellen, dus even wachten tot ze uitverkocht zijn. Maar je kunt al wel vast een kluis aanschaffen.
 15. Rond mijn "introductie van de Roedter in Nederland" (twijfelachtige eer) heb ik contact gehad met Susann Frécôt (de eigenaresse van de Duitse firma Messer Rödter - gegründet 1909 handelend onder de naam Scharferladen), de heer Fazzini (de producent van Fatip) en Morocutti SRL (de Italiaanse exporteur van Fatip). Mij is uit die contacten gebleken dat het om een partij van ongeveer 500 razors ging die buiten Morocutti om door Fazzini aan Scharferladen (Rödter) verkocht zijn. Ik heb mij er genoegzaam van overtuigd dat het hier inderdaad een partij met een productiefout betrof. Na een hoop ge
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.