Ga naar inhoud

VarioTMS

Nieuw lid
 • Aantal items

  5
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over VarioTMS

 • Verjaardag 26-05-1998

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Mijn sociale leven laat het toe om 2 keer per week te scheren. Ik heb zojuist mijn eerste scheerbeurt gehad met mijn aangeschafte Mühle R89. Ik heb mijn huidige scheergel nog gebruikt aangezien deze ook gemaakt is voor gevoelige huid. Maar zit er sterk over te denken om Baume scheercreme + goede zachte borstel (Heb er 1 van de Vergulde hand maar vind de haren te hard/agressief, welke raden jullie aan?). Over mijn scheerbeurt, het is in het begin nog lastig om de goede hoek aan te houden. Verder heb ik mij nergens aan open gehaald. Ook is het nog lastig om weinig/geen druk uit te oefenen en de juiste 'snelheid' te vinden. Het is nu nog wel vrij rood (rode bultjes) in mijn hals, ook onder andere omdat ik nogal veel scheerbultjes had. Ik hoop dat deze snel weg zullen gaan, ik heb Avene 'after shave' opgedaan, ook voor gevoelige huid. Door de scheerbultjes heb ik niet alle haren weg kunnen scheren, maar ben voor alle veiligheid er maar niet nog een keer overheen gegaan. Ook is het lastig om met de groeirichting mee te scheren aangezien deze alle kanten op gaan. Hebben jullie nog tips voor mij als jullie dit zo lezen? Is het misschien ook beter om vóór het douchen te scheren i.p.v. er na? Hebben jullie ook nog goede after shave/creme die jullie mij kunnen aanraden na het scheren?
 2. Allemaal bedankt voor het reageren, ik ga me hier in verdiepen en zeker wat aanschaffen. Wat raden jullie aan, ik heb nu enkele scheerbultjes op mijn hals. Is het beter om mij gewoon te scheren met een krabbertje o.i.d. (Of iets van wat jullie mij adviseerde). Of even wachten met scheren? Mij lijkt het dat als ik wacht met scheren dat de scheerbultjes niet weggaan? Wat is jullie advies?
 3. Zou je de Baumbe safety razor dan ook aanraden?
 4. Aan wat voor zeep zat je zelf te denken, of zou je aanraden?
 5. VarioTMS

  Last van ingegroeide baardharen

  Hallo allemaal, Na lang jullie forum doorgelezen te hebben, heb ik besloten om toch maar een account aan te maken en mijn 'probleem' bij jullie neer te leggen. Om maar vanaf het begin te beginnen; ongeveer 3 jaar geleden ben ik begonnen met scheren. Ik ben gelijk begonnen met nat scheren, en dit was met wat simpel scheerschuim en een wegwerp mesje. Dat ging prima en had ik nergens last van. Ook omdat mijn baardgroei toen nog vrij weinig was en nogal wat 'donshaartjes' had. Toen mijn baardgroei serieuzer begon te worden ben ik, naar mijn idee, een fatsoenlijk scheermes en scheerzeep gaan kopen. Ik gebruikte de Vergulde hand scheerzeep, en voor het scheren een Gilette Fusion 5. Dit ging in het begin goed, maar na enige tijd werd de huid rond mijn neklijn nogal rood en begonnen er zo af en toe wat ingegroeide haartjes zichtbaar te worden. Ook had ik het gevoel dat de haren bij dit scheermes er meer 'uitgetrokken' werden dan geschoren. Ook met nieuwe mesjes! Ik heb nogal een gevoelige huid en vrij dik haar. Ook zit er totaal geen lijn in de groeirichting van het haar. Toen ik dit zat werd ben ik naar wat anders gaan kijken, ik gebruik nu Gilette SkinGuard mesjes, en Avéne scheerschuim. Ik heb bij deze mesjes niet meer het gevoel dat de haren er uitgetrokken worden. De reden waarom ik over gestapt ben naar Avéne scheerschuim, is omdat ik de Vergulde Hand soms nogal hardnekkig vond werken op mijn huid. Maar na het scheren houd ik er soms nog al eens scheerbultjes aan over, dus ingegroeide haren. Soms helemaal niet, maar soms ook wel 5 tegelijk. Ik probeer echt rustig met de groeirichting mee te scheren, maar hier zit totaal geen lijn in, druk ik niet hard met het scheermes en houd ik mijn huid naar mijn idee ook niet te strak. Ik scheer mij altijd na het douchen, en na het scheren koel ik het af met een doek die ik in het koude water heb gehad, en doe ik er een creme van Avéne op. Na een uur zijn er dan al veel bultjes weer weg, maar 2 dagen later zijn er ook soms weer veel terug. Terwijl ik mij ongeveer 2x per week scheer. Ik las op dit forum dat een 'krabbertje' of een klassiek scheermes wel eens een aanrader zou kunnen zijn. Als jullie dit zo lezen, doe ik dan iets mis of kan ik de ingegroeide baardharen moeilijk voorkomen? Ik hoor graag van jullie tips!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.